自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我認為反駁隊應盡快反駁新加坡傳媒的抹黑

https://hk.finance.yahoo.com/new ... 7%89-063239852.html

別墅

qpalzm 發表於 24-3-13 17:20

https://hk.finance.yahoo.com/news/%E6%9C%AC%E5%9C%B0 ...

人哋寫親身經歷何以見得係抹黑?你知道佢作嘢?

反駁佢話其實香港食肆好好態度?講完連自己都唔信啦!

不如問吓北上消費嘅港人意見啦!

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

del
一連開咁多相同的標題,咪以為人地唔知你分咁多身 :hap

子爵府

external 發表於 24-3-13 17:41
好心唔好係到自問自答,扮藍
一連開咁多相同的標題,咪以為人地唔知你分咁多身
...

另一個唔係我開, 抹黑就抹黑, 唔好用顏色去淡化佢

男爵府

最近去完,真心服務態度都係差,普通食店同機場免稅店一樣,不比香港好。更差!

子爵府

KaQuick 發表於 24-3-13 17:36
人哋寫親身經歷何以見得係抹黑?你知道佢作嘢?

反駁佢話其實香港食肆好好態度?講完連自己都唔信啦!

香港乃極具吸引力的國際之都, 段報導根本係片面之詞, 比人抹黑為「趕客之都」仲唔反駁?

別墅

其實依個係一個無乜好討論嘅問題,係公司管理問題,係民族特性特質問題,鐘意幫襯咪去幫襯,鐘意去大陸咪去大陸,去日本台灣嘅去日本台灣,鐘意宅在家咪宅,好簡單,各自各開心咪好囉。

https://m.facebook.com/Munroadshk/videos/%E8%AA%BF%E6%95%99%E7%8F%AD%E8%A5%BF%E5%AE%A2%E9%80%A3%E6%95%99%E5%AE%98%E6%A2%81%E7%A5%96%E5%A0%AF%E9%83%BD%E8%A9%B1%E4%BD%A2%E5%93%8B%E7%AD%89%E5%A4%A9%E6%94%B6/4085890998137399/?locale=zh_TW

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

bigc 發表於 24-3-13 17:47
最近去完,真心服務態度都係差,普通食店同機場免稅店一樣,不比香港好。更差!
...

個種冷漠不比在香港弱,甚至乎更甚,在香港還有一種煙火氣。

子爵府

bigc 發表於 24-3-13 17:47
...

無錯, 新加坡服務劣跡斑斑, 根本無資格批評香港

子爵府

2024年龍年勳章

qpalzm 發表於 24-3-13 18:01
無錯, 新加坡服務劣跡斑斑, 根本無資格批評香港

去星加坡, 景點兩日玩哂
食佢D大排檔熱到爆汗, 永遠的肉骨茶!
shopping冇特色
酒店商舖D服務員目無表情已算比面
賭場?不如去澳門!
嘩!請問佢有咩資格批評人呢?
以為Taylor 來過幾日就叻哂?

複式洋房

https://hk.finance.yahoo.com/news/%E6%9C%AC%E5%9C%B0 ...

香港根本就係趕客, 你見內地人嚟香港睇完煙花,都唔會花錢住一晚,就知咩事喇!

大宅

回覆樓主:

冇得反駁,因為我自己都認同。尋晚先同屋企人食完飯一肚氣。我係支持政府嘅。但係服務業嘅態度真係有待改善。食物質素下降係事實,但就越嚟越貴。仲有,呢一排去食飯態度好嘅侍應多數係有鄉音嘅。佢哋反而服務殷勤,甚至我去Dan Ryan‘s,最好服務最有笑容嗰個係一個帶有鄉音嘅亞姐。其他嗰啲waiter一係冇反應,一係就全程黑面。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

currykitty 發表於 24-3-13 18:32
香港根本就係趕客, 你見內地人嚟香港睇完煙花,都唔會花錢住一晚,就知咩事喇!
...

無錢

公爵府

香港服務差,但新加坡都唔見得好,去過一次唔會再去。再者,啲人都唔見得有禮貌,細路忍唔到尿,拖住個兩歲細路去廁所畀個大人打尖。

珍珠宮

香港酒店連牙刷、淋浴露都唔比人,仲加酒店稅
真係邊有傻仔肯嚟住?
遲啲再加餐飲走塑更趕客
唔通去旅行都要帶住個喼四圍去?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

鴨鴨比 發表於 24-3-13 19:36
香港酒店連牙刷、淋浴露都唔比人,仲加酒店稅
真係邊有傻仔肯嚟住?
遲啲再加餐飲走塑更趕客

外國酒店一早就走即棄用品,呢方面遊客普遍會接受

伯爵府

B K都大把人唱啦。成日post深圳服務幾好幾抵食,點解B K d人講就係事實,新加坡人講就係抹黑?

男爵府

pauline_c 發表於 24-3-13 23:37
外國酒店一早就走即棄用品,呢方面遊客普遍會接受

早幾年已經係咁,有咩咁特別

別墅

qpalzm 發表於 24-3-13 17:48
香港乃極具吸引力的國際之都, 段報導根本係片面之詞, 比人抹黑為「趕客之都」仲唔反駁?
...

自己label自己做"極具吸引力的國際之都", 就真係會變咗"極具吸引力的國際之都"? 不過你自己話俾自己聽會開心啲無所謂啦!

珍珠宮

新加坡又係乜嘢之都?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊