自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

smiletigger 發表於 24-3-15 23:14
我之前都有講,個老公一下思想出軌,未去到要離婚。包容同理解小咗,換來悅悅唔開心的童年同學壞咗,佢計 ...

唔知點解我睇到嘅同其他jm睇到嘅唔同。

我覺得最麻煩係Emma, 一開始係佢嘅怨氣迫Tim/囡,Tim思想出軌,一野就話要離婚,仲要攞個囡來令Tim難受。如果真係咁愛個囡,以佢為先,同Tim感情出事時點解唔諗多d悅悅嘅感受?即使要分開,都可以用個好d嘅處理方法?而減低悅悅嘅難受感?

再者,單身後,呢個世界咁多男人,係都要同前夫嘅best friend一齊?佢真係有考慮過悅悅?由契爺變媽咪男友。。。唉!

到最後,連守護佢嘅Davey都傷害埋。。。Tim係優柔寡斷,Emma一樣係,所以不停咁係度傷害緊佢身邊最親嘅人

侯爵府

薯圈 發表於 24-3-16 00:38

我覺得最麻煩係Emma, 一開始係佢嘅怨氣迫Tim/囡,Tim思想出軌, ...

套戲著墨少咗老爺嚟part,老爺都幾困擾。老爺把口衰,又欠債,又醉酒,又四圍痾尿,只係差在非禮家嫂性侵孫女。作為老公,因為細個被媽長期情緒勒索,覺得自己唔好,要還畀父母,所以再差嘅亞爸都要老婆頂。無小三都可以離婚。不過,如果無小三,無話題性,悅悅又無咁大傷害就無故事睇。

子爵府

我覺得最麻煩係Emma, 一開始係佢嘅怨氣迫Tim/囡,Tim思想出軌, ...

但同你諗法一樣喎 剩係睇Emma接受Davey果一幕,諗起都想嘔

複式洋房

fayefa 發表於 24-3-16 00:54
但同你諗法一樣喎 剩係睇Emma接受Davey果一幕,諗起都想嘔

真係 佢地呢pair真係勁嘔心
仲要同Davey搞完之後又同返前夫復合

男爵府

我認同你,相信我同你都係理智的人,唔係一聽到有第三者就不由分說以受害者自居

水晶宮

假如你嘅另一半精神出軌,仲要過後寫埋小說話人哋係最愛但不能愛,你都得嗎?
個老公豬到咁,傷到個老婆好嚴重喎,老婆為頭家仆心仆命喎

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

回覆樓主:

呢套野由頭到尾,我只睇到阿新抱攬住老公錫,跟住就尋晚大結局果集!
呢啲都係---精神出軌 ?! 講得出真係好大方。

#我覺得已經離婚,唔好諗咁多,攬住個女向前行!阿女跟爸爸,真係好多教科書未必教到!另外放低個青春期阿女跟爸爸,好多阿媽未必做得出,應該話由第一日開始做阿媽就負出左自由。

子爵府

回覆樓主:

如果知道悅悅大個會咁反叛,阿媽更加應該同Davey一齊, Davey真係好鍾意佢,而且男既都好可憐。

男爵府

回覆樓主:

一定係個女先

男爵府

Cheddar85ang 發表於 24-3-16 03:35
假如你嘅另一半精神出軌,仲要過後寫埋小說話人哋係最愛但不能愛,你都得嗎?
個老公豬到咁,傷到個老婆 ...

睇戲就話睇到上到小三屋企無搞野去咗碼頭神交啫,現實中有幾多個老婆會信只係「精神出軌」?我覺得做女人好慘,仆心仆命為頭家換黎男人出軌,仲要話個女人要檢討下

水晶宮

zayma 發表於 24-3-16 06:57
睇戲就話睇到上到小三屋企無搞野去咗碼頭神交啫,現實中有幾多個老婆會信只係「精神出軌」?我覺得做女人 ...

自己都被個蠢佬玩到謝,甘心仲同佢捱落去? 理唔到咁多啦,係唔係一日未瞓入棺材一日都仲要忍佢咁折磨自己啩?!
唔係唔原諒個蠢人㗎喎,件蠢人仲要蠢到寫成小說都未夠,收都唔收被自己發現! 究竟搏咩呢吓???

水晶宮

ching070707 發表於 24-3-16 04:52
呢套野由頭到尾,我只睇到阿新抱攬住老公錫,跟住就尋晚大結局果集!
呢啲都係---精神出軌 ?! 講 ...

大方係要人哋大方啫,無講過到自己時都要大方

大宅

如果Emma唔好咁快出去搵第二個會好啲,佢去酒吧玩Day先咁積極追佢。如果講Day少繼續默默守護佢,Emma返工以外專心陪住悅悅,6年啫,女入大學咪可以同Day少追求幸福咯。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sugarbean 發表於 24-3-16 07:23
如果Emma唔好咁快出去搵第二個會好啲,佢去酒吧玩Day先咁積極追佢。如果講Day少繼續默默守護佢,Emma返工以 ...

黎燕珊係咁撥大葵扇,又話老咗lonely, 又話爛茶渣!

水晶宮

我同你意見差不多呀!

個老公思想出軌,但臨崖勒馬冇錯落去。而Emma就斷定個老公十惡不赦,堅持離婚仲攪網暴,傷害埋個女。係Emma搅散自己頭家。

水晶宮

K$$ 發表於 24-3-15 23:04
去英國,個女跟爸爸

我都會咁選,過多十年,陪在自己身邊的係另伴

水晶宮

cy101 發表於 24-3-16 07:28
黎燕珊係咁撥大葵扇,又話老咗lonely, 又話爛茶渣!

黎燕珊呢個角色幾乞人憎

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mickeyeva 發表於 24-3-15 22:13
不過留港唔代表同賤人復合!

可能同女一齊留港
但之後不復婚,不拍拖
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

birdbird 發表於 24-3-16 07:47
我同你意見差不多呀!

個老公思想出軌,但臨崖勒馬冇錯落去。而Emma就斷定個老公十惡不赦,堅持離婚仲攪網 ...

你都試下同個男人精神出軌,

睇下有冇jm話你岩!
叫隻佬堅持下就解決到問題

子爵府

同感

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊