自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024勳章

根據外媒《Daily Mail》報道,來自美國南卡羅萊納州的18歲美少女Bri Blanton,一直不知道自己已有BB。她的肚子沒有像其他孕婦般隆起,即使穿上泳衣,身材依然適中,怎樣看也不似已懷孕8個月。她亦沒有孕吐,食慾正常,衣服也沒有變窄,期間她還去了騎馬、釣魚和打獵,完全沒有出現異狀。
她覆述,有一天Bri因為餐後嘔吐,36歲的母親Jennifer Blackwell為安全起見,提議女兒進行驗孕,結果出現一條線,沒有驗出已孕的結果。

直至去年9月8日凌晨4點30分,Bri從肚痛中醒來,發現自己的床濕了,一度以為尿床,當時她並不知道實際上是穿了羊水。由於疼痛難忍,媽媽將她緊急送往醫院。到達後,媽媽把女兒的情況告知醫護人員,護士詢問能否檢查 Bri 的子宮頸,一探之下,發現子宮頸已開了「五指」,護士睜大了眼睛立即說:「她懷孕了,正在分娩。」

Bri說:「當護士說我準備分娩時,我十分震驚,一直對媽媽說:『這是不可能的』。」媽媽亦說:「當時我很擔心,女兒正在生一個毫無心理準備的孩子,而且我們家裏沒有嬰兒用品。」

進入產房2個小時後,Bri誕下7 磅 4 盎司重的女兒 Oakleigh,她擁有又大又圓的眼睛,十分漂亮。Bri形容當刻的感受:「她出生後我花了整整四個小時才平靜下來。我跟朋友說我生了孩子,他們簡直不敢相信,說:『但你上週沒有懷孕』。」Bri的媽媽亦指:「對我們來說,這就像女兒上床睡覺,醒來時懷孕了。」
當Bri從最初的震驚中恢復過來後,雖然年紀輕輕,但已很享受當媽媽,覺得BB的突然來臨是一種祝福,亦覺得成為媽媽這件事很美好。

母女雖然覺得突然誕下BB的事不可思議,但一家人已欣然接受新成員。Oakleigh長得越來越可愛,眼見Bri成為好母親,把孫女照顧得頭頭是道,媽媽不禁說:「女兒是最好的媽媽,我為她感到自豪,孫女一直笑,她是一個非常快樂的女孩。」

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

d外國人咁輕心,驗一次就唔再理,無經期咁多個月又唔睇醫生,唔懷疑驗孕棒未驗到,又唔驗多次

珍珠宮

無M都會知啩,唔通佢有左都有M?

公爵府

2024年龍年勳章

無提到BB爸爸

伯爵府

咁佢老豆係邊個?

大宅

個肚完全冇突起

珍珠宮

外國新聞,睇完就算

象牙宮

美國南卡羅萊納州
和男人發生关系, 就識
其它唔識。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

蛋花湯 發表於 24-3-25 08:59
根據外媒《Daily Mail》報道,來自美國南卡羅萊納州的18歲美少女Bri Blanton,一直不知道自己已有BB。她的 ...

咁即係無爸爸,或唔知邊個係爸爸?
個阿婆仲咁高興,讚個女照顧得B B好,真係外國人先可以做到

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

懷孕8個月生到7磅幾嘅BB?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

係咪幫人頂,肚腩仔都冇,生出來有7磅4,太誇張啦!

男爵府

個樣都唔似18歲 似38
女媧,古神女帝者,一日七十變。中國上古神話中的創世女神,是華夏民族人文先始,福佑社稷之正神。

珍珠宮

2024年龍年勳章

foggyao 發表於 24-3-25 09:32
咁即係無爸爸,或唔知邊個係爸爸?
個阿婆仲咁高興,讚個女照顧得B B好,真係外國人先可以做到: ...

亞婆先得36歲,有哂18歲就生仔嘅經驗

登陸火星    發表於 24-3-25 12:28

大宅

個BB對眼好大

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

根據外媒《Daily Mail》報道,來自美國南卡羅萊納州的18歲美少女Bri Blanton,一直不知道自己已有BB。她的 ...

伯爵府

似假新聞,完全唔合情理,有咗BB都會感到肚入面有心跳同有嘢郁動啦,仲要個肚唔會大但又生到成7磅幾嘅BB?

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

點可以個肚入面有個七鎊嘅胎,都可以完全唔睇唔出?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇過外國電視節目,專講"一夜之間"生咗做咗媽媽!
事實係d人懵懵地!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

爸爸呢?

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

聖母瑪利亞
故事好似好驚訝,好神奇,其實係連個爸爸係邊個都唔知
龍鳳媽

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊