自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

Chiuchoiluck 發表於 24-3-27 12:08
X2. 去日本都係鍾意行 Aeon 多過 Donki.
次次都要行下Aeon mall 才安樂.

侯爵府

唔去日本都未必會係donki 買,d野出面都有,可能仲平,不過悶悶地都會行下睇下野咁,但又唔會大買特買,覺得抵咪想買先會買少少咁
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

侯爵府

小肥兔 發表於 24-3-27 08:45
好多人把口話唔怕輻射,真係攞命搏咩,身體是誠實的

有幾個成日返「鄉下」嘅朋友今年都唔敢去日本,話日本嘢有輻射唔敢食

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 24-3-27 11:36
眼光放遠d
一早已有報導,唔係「呢度」講咩就講咩
但我就吾明喇,嗰啲情況間間都係咁,呢到又吾見會講,好似賣生果,爛嘅都扮新鮮賣,我見所有超市都有,就過期又有。。物價落差大又有,聲稱做優惠但其實加咗價又有,但就係偏偏集中火力講呢間,係咪奇怪,仲有雜誌都出個標題去插,咁嗰幾大超市呢,白燈改黃燈情調,吾裝天化就賣高一價又有,就係呢啲招數,以前先至講消費精靈眼,啱咪買吾啱咪走囉,所以呢個雜誌又吾係東張,佢係咪收咗大集團去寫呀,嗱,我客觀分析咋

珍珠宮

ilovehuman 發表於 24-3-27 09:00
開個post話香港一間店小咗人流,之後啲人擴展到去日本賣仲好,其實個心會涼啲?呢個生態同心理好難明,真係 ...

同意,呢間舖頭喺香港開咁多分店,其實創造咗好多就業職位,難得個時市道唔好,人地都肯嚟香港投資,點解呢度個個都好似想睇住佢死咁?一沉百踩,好心啦

大宅

就算日本donki, 都係又亂又窄, 又唔係特別平, 成街都係藥妝, 唔會特登入去掃貨.

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

FeiLong 發表於 24-3-27 03:16
昨日放工時間經過,人流少了好多。

好坦白!我去過好多次,都無買過嘢

子爵府

BK Milk勳章

donki 價錢比外面貴好多

伯爵府

yeemeif 發表於 24-3-27 14:42
同意,呢間舖頭喺香港開咁多分店,其實創造咗好多就業職位,難得個時市道唔好,人地都肯嚟香港投資,點解 ...
你都覺得奇呢,有多個選擇明明係一件好事,如果咁多不滿,佢自然會調節商業策略,同埋一般不滿就算,仲想人地結業,係咪好怪,入到去有想買就買架啦,冇咪走囉,行其他舖都係咁啦,但呢到好似講到好嚴棄咁,仲有個展示模式對香港係一個新面孔,香港其他係冇乜變過,咁對買嘢係樂趣,仲有,你有個point 好有善,養咗一班員工,有啲員工係態度差,但間間都有呢種人,投訴咪會改囉。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

預左開關後就摺啦, 直接飛去日本買重開心

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

立立亂、貨物擺到亂七八糟、隻歌又嘈、唔鍾意行~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

疫情期間行多咗買多咗,疫情後飛過去,円又平咗一截,倒轉頭再返到香港見到貴一截,真係買唔落手。現在多數只買壽司刺生類

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

就算冇開關基本一年行唔到3次, 一黎遠, 二黎冇乜野好買

複式洋房

伯爵府

HAPPYBOBB 發表於 24-3-27 10:30
屋企附近嗰間睇怕都就嚟執,都冇人嘅。我每次去行2個圈都冇嘢啱買,反而去Aeon 就每次都有嘢買
...

X3我都鐘意行黃埔Aeon

伯爵府

yeemeif 發表於 24-3-27 14:42
同意,呢間舖頭喺香港開咁多分店,其實創造咗好多就業職位,難得個時市道唔好,人地都肯嚟香港投資,點解 ...

有多啲選擇係好,我都語想佢執
有D野出邊冇得賣

伯爵府

又唔係平
唔需要專登入去買

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

貴,嘈,亂,唔新鮮(見過得幾日就過期),入去會行到眼花頭暈

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我只去過一次,覺得唔好行,無興趣再去,遲啲執粒又話因為北上影響

複式洋房

回覆樓主:

新開幕點都有啲新鮮感,耐咗就跌watt

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊