自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 睛靈勳章

請問如何清理消除玻璃樽內白色圓圈漬呢?
做過洗潔精丶漂白水丶白醋…
謝謝
attach1/tmp/phpXfSPjc

伯爵府

yokochiu 發表於 24-4-20 20:58
謝謝

試過梳打粉未?

自己未試過的

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

謝謝

檸檬酸, dasio 日本城有得賣.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

謝謝

激落(白色海綿)

象牙宮

kaheiboy 發表於 24-4-21 10:10
激落(白色海綿)

食品唔可以用,有害物質.

https://www.hk01.com/%E6%95%99%E7%85%AE/834535/%E5%BB%9A%E6%88%BF%E6%B8%85%E6%BD%94-%E7%A7%91%E6%8A%80%E6%B5%B7%E7%B6%BF%E9%81%87%E7%86%B1%E6%B2%BE%E6%B2%B9%E6%98%93%E9%87%8B%E8%87%B4%E7%99%8C%E7%89%A9-%E5%AE%89%E5%85%A8%E4%BD%BF%E7%94%A85%E5%AE%88%E5%89%87%E5%85%8D%E5%82%B7%E8%82%9D%E8%85%8E

男爵府

好媽媽勳章

謝謝

不知道你是什麼形式的,我試過去頑固水垢。

先用小梳打鋪喺水垢上面鋪15分鐘厚厚的,然後加入白醋。等一陣後,用百潔布抹走。

頑固的再重複一至兩次。

遇上浴屏上最頑固的,我用鑽石海綿,如圖
attach1/tmp/phpqWZMAi

子爵府

2024年龍年勳章 睛靈勳章

發表於 7 天前 |只看該作者
imuran 發表於 24-4-21 11:49
不知道你是什麼形式的,我試過去頑固水垢。

先用小梳打鋪喺水垢上面鋪15分鐘厚厚的,然後加入白醋。等一 ...

器皿用於水種植物….

多謝指教,可惜效果,未如理想

attach1/tmp/phpfpPTXa

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊