自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

昨天剛從外地回來,從出發地上機我前面那位女士便將椅背蹆至最後,我老公出聲叫她可否蹆前她才蹆前少少,10幾小時的機程就被她椅背頂著,我已沒有再出聲,到剩下3小時機程我在她椅背的電視玩遊戲angry bird有時要點下個mon自問都唔係大力,玩咗10多分鐘她起身喝我叫我唔好再篤佢張椅,我老公即刻回佢「我叫你蹆前張椅你都唔蹆啦」我即刻話唔知到原來咁樣都會影響你咁我唔玩囉,我比你頂著10幾小時我唔辛苦既?我知你有權咁做所以我無得出聲,我玩幾分鐘你就喝我影響你,唔通我要同你講航空公司出得呢個遊戲我都有權玩,我唔想咁樣我唔玩就算,10幾小時既機程原本已經辛苦被她頂著更辛苦,到落機行去過關她不斷的在鬧我篤椅背影響她話我自私又話香港人好衰,我聽她口音也是香港人,我在後面聽著我老公忍唔住大聲回佢,我地比你頂住10幾個鐘都未咁樣喝你仲話我地影響你,佢地先知我地係後面先急急腳走
究竟邊個自私
我發覺原來出post嗰個係最衰嘅

琥珀宮

ccaa 發表於 24-5-23 06:58
昨天剛從外地回來,從出發地上機我前面那位女士便將椅背蹆至最後,我老公出聲叫她可否蹆前她才蹆前少少,10 ...

我係你就狂督個mon

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

十幾個鐘好難吾埃低小小瞓覺
不過當然亦可以篤佢背脊

子爵府

YY1101 發表於 24-5-23 07:08
十幾個鐘好難吾埃低小小瞓覺
不過當然亦可以篤佢背脊

我搭飛機從來唔會咁做,因為係我後面嗰個會好慘,這就是同理心,但我唔會理人地點做,只係嗰位女士將張椅蹆到最後,我老公才出聲叫他蹆前啲

豈能盡如人意,但求無愧於心......

伯爵府

睇完覺得樓主係為左反擊先玩憤怒鳥
兩邊都不是善男信女

子爵府

但係兩者相比,我覺得後者影響人大啲。

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

唔明: 飛機座椅設計是可以挨後, 你唔挨後係你選擇, 而且你係長途機, 坐到90度咁直, 你唔辛苦咩?

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

由邊個國家出發?

琥珀宮

ccaa 發表於 24-5-23 07:16
我搭飛機從來唔會咁做,因為係我後面嗰個會好慘,這就是同理心,但我唔會理人地點做,只係嗰位女士將張椅 ...

如果係夜晚訓覺嗰轉,個個都挨低,或者見佢已經挨低左,咁我都會挨低返張椅

子爵府

kwokdicken 發表於 24-5-23 07:17
睇完覺得樓主係為左反擊先玩憤怒鳥
兩邊都不是善男信女

吓,原來我係有心玩遊戲反擊佢架咁早知我就應該玩足全程啦而唔係玩10幾分鐘啦我真係見識少

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章

子爵府

zitamamama 發表於 24-5-23 07:21
但係兩者相比,我覺得後者影響人大啲。

睇你咁講原來係我唔啱10幾分鐘咁樣影響人,10幾個鐘就唔會影響人,我見識到

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

pauline_c 發表於 24-5-23 07:39
長途機唔挨後瞓覺好辛苦,前面挨後,自己又挨後,我啊唔覺得係辛苦或自私。
...

x 2 覺得樓主坐長途機唔想前面挨後張椅先至冇同理心。其實同理心唔係咁樣濫用!

男爵府

回覆樓主:

坦白講,我會挨後的,因為腰骨不舒服。以前問題不算嚴重。

只是現在的飛機,座位距離越來越短,令到乘客非常不好受。係飛機設計問題。

伯爵府

回覆樓主:

坐長途機挨後好正常,唔挨後瞓唔到,樓主都挨後就唔會頂住。但樓主亦有權玩game, 佢鬧人亦唔啱, 坐飛機咁多人,互相忍讓好重要

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

睇樓主回覆,佢亦咁係省油的燈
佢全文講佢冇出聲 老公幫佢出頭大大聲鬧返人,照咁睇2公婆都好燥火 樓上5樓推測,照當時情況 亦合理

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

明白你

挨後少少可以理解,挨到最後其實好影響後面嗰個
張椅雖然係咁設計,但唔代表就一定要去到最盡

唔清楚玩遊戲篤MON有幾大力,不便評論
只可以話嗰位女士應該都係雙重標準多

子爵府

ccaa 發表於 24-5-23 06:58
昨天剛從外地回來,從出發地上機我前面那位女士便將椅背蹆至最後,我老公出聲叫她可否蹆前她才蹆前少少,10 ...

長途機大把人都會i 後瞓覺,你唔i 你嘅事,唔覺得前面果個有咩問題,設計得就係比你i架啦,反而你咁樣篤張櫈先有問題,等於小朋友踢櫈無分別。

珍珠宮

selinako^^ 發表於 24-5-23 07:54
佢全文講佢冇出聲 老公幫佢出頭大大聲鬧返人,照咁睇2公婆都好燥火 樓上5樓 ...

通常上嚟圍爐嘅都只會講其他人唔啱

子爵府

selinako^^ 發表於 24-5-23 07:54
佢全文講佢冇出聲 老公幫佢出頭大大聲鬧返人,照咁睇2公婆都好燥火 樓上5樓 ...

我有講佢大大聲鬧人?第一次我老公叫佢蹆後張椅,係叫睇到未,第二次前面位女士喝我唔好篤個mon,我老公才回佢叫你蹆前張椅,你點睇到我老公大大聲,咁航空公司出得個遊戲我係咪可以玩而唔理佢呢,而唔係停咗唔玩

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊