自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

▲ 王菲吻賀李嫣18歲生日,充滿母愛。

天后媽媽王菲與前夫李亞鵬育有一女李嫣,李嫣出生時患先天性唇顎裂(俗稱兔唇),3個月大就飛往美國做手術,從小到大共接受過3次手術,王菲與前夫李亞鵬更成立嫣然天使基金,協助同樣有兔唇的孩子,日前李嫣18歲生日,兔唇已完全沒有痕跡,似足媽咪阿菲愈大愈靚。而阿菲更不惜工本年花逾百萬供讀瑞士貴族名校,該校屬全球最貴私立寄宿學校之一,提供教育予11歲至18歲的學生,如無意外,李嫣應該在今年畢業。

愈大愈似媽媽王菲

甚少公開母女合照的王菲罕有於社交平台晒出母女黑白慶生照,王菲溫柔地從後環抱囡囡留露出幸福笑容,另一張她更肉緊親吻囡囡的額頭,畫面溫馨十分有愛。而李嫣也愈來愈似媽咪,李嫣也遺傳的媽媽的自信,經常在社交網站分享生活近況,當中有不少cosplay水手服的照片,充滿青春活力。

王菲的前夫李亞鵬早前與模特兒海哈金喜再婚並生下一女,阿菲為了女兒的教育不惜工本,將李嫣送到瑞士貴族名校博所萊伊學院(Collège Alpin Beau Soleil)讀書,該校來頭不少,創校於1910年,是瑞士最古老的私立寄宿學校之一。

王菲年花逾百萬供讀瑞士貴族名校

根據學校網頁最新資料顯示,2023-2024年單單是學費連寄宿費每年已高達12.6萬瑞士法郎(近108萬港元),但入讀的學生可謂非常幸福,因學校位於阿爾卑斯山,擁有豪華校舍、寬敞宿舍及新穎設施一應俱全,包括多個室內外運動場、健身室、泳池、攀石場、圖書館、Band房及望著阿爾卑斯山美景的特大平台等。

而學校的社交網有不少學生參與課外活動的照片,當中有滑雪、跳降傘、踩單車、划艇、音樂等,當中有不少學生是亞洲面孔,所以學校在農曆年時設有醒獅表演,讓海內外的學生認識中國文化。

la_source    發表於 24-5-30 12:39

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

都幾靚女...

珍珠宮

佢嘅兔唇已經唔再明顯,但係好難用個靚字去形容佢,其實個樣真係好普通

珍珠宮

兔唇已完全沒有痕跡?喺張相都睇到,唔係硬照睇佢講嘢都好明顯。

伯爵府

變咗樣咁

伯爵府

2024年龍年勳章

唔明白點解D人咁吹噓佢
我~好~幸~福~呀~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

只記得佢依個女好名牌 & show off

grancyliang2007    發表於 24-5-30 10:58
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

象牙宮

elbar 發表於 24-5-30 09:22
▲ 王菲吻賀李嫣18歲生日,充滿母愛。

天后媽媽王菲與前夫李亞鵬育有一女李嫣,李嫣出生時患先天性唇顎裂 ...

阿菲更不惜工本年花逾百萬供讀瑞士貴族名校,該校屬全球最貴私立寄宿學校之一,提供教育予11歲至18歲的學生,如無意外,李嫣應該在今年畢業。

2023-2024年單單是學費連寄宿費每年已高達12.6萬瑞士法郎(近108萬港
3次手術,李嫣18歲生日,兔唇已完全沒有痕跡

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

完全唔覺得佢靚!不過有錢整得好係好事!不過對呢個女仔冇好感,成日炫耀自己幾有錢,周身名牌,幾萬千寵愛!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

alicewong18 發表於 24-5-30 10:38
完全唔覺得佢靚!不過有錢整得好係好事!不過對呢個女仔冇好感,成日炫耀自己幾有錢,周身名牌,幾萬千寵愛 ...

男版李亞鵬

熙fi媽媽    發表於 24-5-30 11:42
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

子爵府

回覆樓主:

似曬佢老豆咁嘅樣,靚得去邊

公爵府

充裕 發表於 24-5-30 10:42
似曬佢老豆咁嘅樣,靚得去邊

佢老豆好唔掂
又唔識做生意又死都要做
我諗佢成個人都似佢老豆

子爵府

333s 發表於 24-5-30 10:24
阿菲更不惜工本年花逾百萬供讀瑞士貴族名校,該校屬全球最貴私立寄宿學校之一,提供教育予11 ...

阿菲好似唔駛點做, 但長期咁有錢

侯爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

有錢真好

伯爵府

gallygally 發表於 24-5-30 10:51
阿菲好似唔駛點做, 但長期咁有錢

間出上台唱兩首歌就得。
最記得佢講「咩叫按揭」

大宅

好似爸爸

象牙宮

回覆樓主:

有錢咪醫好,不過個樣完全唔係靚,仲7成似爸爸

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

以十八無醜婦黎計,佢只算係青春。

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

靚女

別墅

有錢整真係好

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊