自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

記者會中…

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

兩個女人都38 歲,一個有香港身分證,一個係內地人,曾經放小朋友入喼運回單位!

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 cy101 的帖子

放入喼, 焗死小朋友, 點算~無陰公

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cy101 發表於 24-7-4 17:23
兩個女人都38 歲,一個有香港身分證,一個係內地人,曾經放小朋友入喼!

...

好大膽啊

翡翠宮

想知道,有香港身份證果個之前係有咩證件

大宅

回覆樓主:

等陣再留意下,有無文字報導

琥珀宮

即係隨機搵目標,又係商場,其實幾低能!

男爵府

真拐子婆

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

fatchu@home 發表於 24-7-4 17:28

想知道,有香港身份證果個之前係有咩證件

到時睇下佢個名
可能有玄機

大宅

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

https://www.youtube.com/watch?v=yzLTdwHOPys&ab_channel=香港01

可睇返記者會內容

HK01 報道:

警方表示,昨日接獲一名女子報案,指3歲兒子被身份不明人士帶走,對方留低字條,指示不要報警。O記接手追查後,鎖定兩名疑犯,相信有人當時帶備用以運送男童的嬰兒車、替換衣服及行李箱,趁母不為意強行抱走男童,其中一名被捕人士強行擄走男童,帶到附近的嬰兒車,推至附近公園後,另一被捕人士用行李篋會合,將男童放入篋內,再帶到單位。

警方其後拘捕兩名38歲中國籍無業女子,一人為本地女子,相信為單位租客;另一個持雙程證,相信涉及財務問題,為有預謀犯案,初步與受害家庭不相識。警方在單位內檢獲疑犯替換衣物、收藏男童的行李箱;男童現時留醫清醒,情況穩定,作進一步觀察。過程中,家屬未給贖金,警方已成功救人。

原文網址: 將軍澳綁架案|3歲男童遭擄走獲救 警拘兩女 疑涉財務問題 |
香港01 https://www.hk01.com/article/1034937?utm_source=01articlecopy&;utm_medium=referral

侯爵府

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0704_00822_001.html

將軍澳3歲男童遭綁架獲救 兩被捕女綁匪有財務問題

原文網址:將軍澳3歲男童遭綁架獲救 兩被捕女綁匪有財務問題 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0704_00822_001.html

珍珠宮

唔識咁驚

其實最驚係小朋友器官買賣

真係多謝香港警察迅速破案

ranchu    發表於 24-7-4 22:27
ohmygosh    發表於 24-7-4 17:37

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

好恐怖!今次真係隨機捉走小朋友!!

珍珠宮

藏身之處係天晉?
佢地要求既贖金都買唔到一個天晉單位
係咪真係同父母唔識?
佢哋開呢個贖金價錢,似係摸清父母嘅流動資金喎

水晶宮

sunkiss 發表於 24-7-4 17:31
真拐子婆

首單真正的拐子婆

琥珀宮

yurijm 發表於 24-7-4 17:39
藏身之處係天晉?
係咪真係同父母唔識?

租客!

侯爵府

藏身之處係天晉?
係咪真係同父母唔識?

好似是租客

珍珠宮

藏身之處係天晉?
係咪真係同父母唔識?

租都得嘅

可能博佢地比吾到,即刻撕票
有醫生stand by 即劏即上機走

hungng    發表於 24-7-4 22:25

子爵府

個小朋友咁細,隨機捉走應該都講唔出父母聯絡方法?唔明疑犯點諗要咁樣隨機捉。

侯爵府

spikenard 發表於 24-7-4 17:41
首單真正的拐子婆

商場好多小朋友自己落樓學野或自行放學

大部分家長感覺商場一定安全

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊