美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問你地覺得效果如何呢? 打完係咪覺得好乾呢?

民房

yes, a little bit

別墅

我未做人媽咪~
不過我打緊c6~
我仲有兩次就完喇個course~
冇晒d暗瘡印~
同埋成個skin tone白左好多~
打完係會乾少少~
full下水份mask會好d~

子爵府

減齡達人勳章

原帖由 sugata 於 09-6-28 00:43 發表
我未做人媽咪~
不過我打緊c6~
我仲有兩次就完喇個course~
冇晒d暗瘡印~
同埋成個skin tone白左好多~
打完係會乾少少~
full下水份mask會好d~

我前日做左, 唔知點解塊有d敏感, 下吧重出點d粒粒.

複式洋房

想問你地本身有無雀斑架? 打 c6 去到斑嗎? 同埋, 介意講我知你地打幾錢嗎?

大宅

唔 work, 已打9次, 只係得小小效果....dun try....

複式洋房

chelsealam,
一共打了九次都無效果? 你都係想美白的, or for other purposes?

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我打左10次, 去班得,
但脫毛唔得

複式洋房

我打了4次去了7成,但係真的好乾.:-P

翡翠宮

我打了2次面, 不包眼周圍, 沒有了95%斑斑.
一次有結焦, 第2次沒有結焦, 但好起紅沙..打有用麻醉膏..打完用dalcin t (好似暗瘡水, but 是gel ) 3 天早晚一次, 和塗防敏膏3天, then, 那幾天用好mild和補水的skincare products..
眼肚的斑現在打c6(我的斑是好深色好似芝麻)..不能打結焦, 不能打上眼蓋, 打了一次, 好了30%..不用塗dalcin t 和防敏膏..打完之後自己做水份masks4天, 都ok, 不太dry..

複式洋房

原帖由 MagDog 於 09-6-29 23:57 發表
一次有結焦, 第2次沒有結焦, 但好起紅沙..打有用麻醉膏..打完用dalcin t (好似暗瘡水, but 是gel ) 3 天早晚一次, 和塗防敏膏3天, then, 那幾天用好mild和補水的skincare p ...

我想試吓 , 請提供地址同幾銀呀~~

複式洋房

原帖由 MagDog 於 09-6-29 23:57 發表
一次有結焦, 第2次沒有結焦, 但好起紅沙..打有用麻醉膏..打完用dalcin t (好似暗瘡水, but 是gel ) 3 天早晚一次, 和塗防敏膏3天, then, 那幾天用好mild和補水的skincare p ...

點解會結焦既? 打 c6 唔係唔會結焦的嗎? 我唔想有結焦的情況出現呀, 你打之前知道會結焦的嗎?

大宅

我打左3次,d斑無晾,但係我d斑係好淡既啡色
收毛孔唔得.打完之後白左一個tone
c6應該唔會結焦...因為我都無結到焦...都去都斑wor...
打既時候有小小痛,打完會紅一陣.皮膚會乾d,要fu多d水份面膜

翡翠宮

呀...我在mk x港做, 有兩部機..一部是apogee, 另一部是c6..
通常我做脫毛, 去一間room, 先做apogee, 聽說是去粗黑毛, then 去另一間room, 做c6..做去幼毛和美白.

想想下, 我是在第1間room做laser 打斑斑.. 可能真是不是c6, 因為我是打結焦的..不好意思, 好似比錯料..

註, x港做要在買麻醉膏($100)好細枝, 和防敏膏 (mopiko size) ($70)..both for 脫毛和打斑斑都要..
如做underarm要用1/3枝..請打埋這些expense入去.
我又問過醫生, 話好似外國有人用麻醉膏後driving 中 昏迷, 發生意外..不過我知道個女孩子,塗完大范圍後再包保鮮paper, 所以出事...
醫生話, 他們給的dosage好輕, 叫我不用擔心..

我打之前是知道會結焦的, 因為bk裡朋友仔share過, 和在x港有位姑娘suggest我做結焦..

我做的兩次面不包眼是因為做脫毛送兩次..好似如果要比錢是差不多$7000 for 5次..
我現在join了眼only $2500/5次..

原帖由 bubblegum 於 09-6-30 08:35 AM 發表

點解會結焦既? 打 c6 唔係唔會結焦的嗎? 我唔想有結焦的情況出現呀, 你打之前知道會結焦的嗎?

複式洋房

MagDog
謝謝你的分享呀.
我想問你在 x 港做, 做之前有無見過醫生架? 同埋呢, 有無咩原因你打結焦去斑, 而唔係用 c6 呢?

翡翠宮

由於我是join 脫毛先, 是醫生做, 做到第2次脫毛時, 我就問了醫生, 是會怎麼樣的...她就解釋, 還說我做出來的效果應該蠻不錯...我當初心大心細, 送的兩次treatment做去斑or 做保養好呢? (因為x港做脫毛是沒有包底的..如, join了8次underarm, 就只是8次, 第9次是$300保養費) then, 我又8卦出去見到姑娘, 她說當然是做激光去斑啦, 因為最貴嘛...所以才第3次做脫毛跟手做埋個面去斑..
2個星期後再做第2次是起沙的..

其實用什麼機我都不太知道, 那裡只知道有apogee和c6..

不過要醜樣6天至10天...我面上的斑斑就好似黑芝麻一樣有60多粒..

我相信都沒有事先見醫生這回事...沒有事先consultation, 可以打去問下姑娘, 因為可能可以自費consult一下才下decision, 因為原來好多斑又什麼表層, 深層, hormone斑..etc. 可能效果會不一樣的..有bk朋友仔share過, 試過越打越深..

我聽說過, 有些中心會有一些scanner/camera 來determine 什麼斑斑..好似pro一點, 不過我沒有資料..

希望幫到你..

原帖由 bubblegum 於 09-6-30 12:56 PM 發表
MagDog
謝謝你的分享呀.
我想問你在 x 港做, 做之前有無見過醫生架? 同埋呢, 有無咩原因你打結焦去斑, 而唔係用 c6 呢?

複式洋房

MagDog,
謝謝你的分享, 好詳細呢, 我要再唸下先.

別墅

原帖由 busimami 於 2009-6-28 01:50 PM 發表

我前日做左, 唔知點解塊有d敏感, 下吧重出點d粒粒.

可能你底層既skin烏糟~
打頭果幾次會將底層skin既烏糟野推上面層~
所以會出粒粒或者暗瘡~
推晒出黎黎冇事咖喇~

別墅

原帖由 vet 於 2009-6-29 01:12 PM 發表
我打左10次, 去班得,
但脫毛唔得

c6唔係for脫毛果啵~
佢只會打到d毛毛變白色~

首頁

尾頁

跳至