時事熱話

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我女都係讀東華架,但7月,8月唔使交學費喎

原帖由 christy0604 於 09-6-24 10:25 發表
幼園停課
一成家長拒交學費

【本報訊】香港幼兒教育及服務聯會估計,一成幼稚園學生的家長停課後拒交學費,即使教育局如期發放學券資助,也無法填補學費收入損失,要求教育局發放一筆過撥款協助度過因停課而出現的「寒冬 ...

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 christy0604 於 09-6-24 11:58 發表

我唯有認我無知, 以為家中有照顧者既小朋友都應該唔返
d fd 又以專業人士身份講到好嚴重咁 (佢做救護)
話有h1n1, e返都會有後遺症

~~~老實講, 我覺得呢覺個h1n1根本唔係好大件事~~~ ...

之前咩都唔知, 個個都怕似 sars ...
依家, 連政府都話, 遲 d 唔隔離患者 (即由得係社區傳染 同 爆發), 亦可能唔駛入院... 就算去指定診所睇, 都未必再抽驗是否 h1n1.... 外國如澳洲之類, 依家都當一般流感醫 ....
即係話, 除非唔出街, 否則係街路人打個乞嚏, 都可能感染 h1n1 ......

禁止發言

子爵府

原帖由 christy0604 於 09-6-24 12:05 發表

足12期

e+決定自行覆課

我亞仔學校都係足12期架....
其實, 舊年都有停課, 咁你小朋友又點安排呢....
我舊年都係照常比個仔返學喎....

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 chinghomama 於 09-6-24 11:57 發表

所以我咪答左你, 照比個仔返學囉, 咁重點會extra多左500蚊既使費呀....btw, 你個仔讀全日,都係交6xx既學費, 重要包咁多歺, 你根本5須要考慮放屋企啦..... ...

佢好似話見到學校黑抆抆, 好似無開咁

侯爵府

講得無錯,應該大家互相體諒,學校要支出,但家長o既支出係大左
原帖由 christy0604 於 09-6-24 10:25 發表
幼園停課
一成家長拒交學費

【本報訊】香港幼兒教育及服務聯會估計,一成幼稚園學生的家長停課後拒交學費,即使教育局如期發放學券資助,也無法填補學費收入損失,要求教育局發放一筆過撥款協助度過因停課而出現的「寒冬 ...
唔好點評我

禁止發言

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實幼稚園學費唔係將一個總數eg:10000既分10期/12期交姐,咁我地交10期既只不過係將10000分10期,而12期既就將10000分12期,咁係咪只不過而家唔使番學所以覺得要交先有問題呢

大宅

[quote]原帖由 christy0604 於 09-6-24 12:35 發表
舊年?係咪冇今次咁長?我....唔乜印象ar

[/quot

有呀~
其一停課時間冇咁長只係14日,其二因為係4月停未放假各家長都要交學費唔通提早3個月唔讀書咩
今次停課咁啱係暑假前~但都冇人想o架

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

其實而家停課,但係就多咗去補習同興趣班嘅小朋友,咁樣等同小朋友返學有乜分別?一樣係好容易互相傳染.分別係大家要攞多D錢出黎比小朋友去學嘢

伯爵府

魅力王子

i dont have 6299 mami or helper help me to take care my son,so he never stop go to school.

his school still open as well.

首頁

尾頁

跳至