家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

希望各位2005年賺多D !

如題.

很開心, 應該是第一年在bk網"過節",希望大家2005年投資賺多D ! 不用靠'老板'加薪也可從投資方面'揾外快".

Bk裡有不同的投資人,dummypimp... Mhpoon... Stanley...遙遙爸爸...Honey... Mjzz.... 每個人都有不同的投資風格... 從中有很多值得學習的地方, 有此也多謝他們...

希望大家2005年 快快樂樂, 投資成績創新高...

「我一生要讚美耶和華,我還活的時候,要歌頌我的神。」詩篇146:2

男爵府

Re: 希望各位2005年賺多D !

大家咁話啦, 靠份工, 餓吾死都偷笑啦.

禁止訪問

男爵府

monalam 寫道:
大家咁話啦, 靠份工, 餓吾死都偷笑啦.

me tooo

別墅

ron38, 大家咁話, 話時話你明年有咩投資大計呀?? :mrgreen:
我們應該感恩 神的話語令人清醒

子爵府

大家咁話 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

伯爵府

大家有唔同投資取向, 唔同投資技巧, 希望透過BK互相交流, 齊齊賺錢!

大宅

Ron38 寫道:
如題.

很開心, 應該是第一年在bk網"過節",希望大家2005年投資賺多D ! 不用靠'老板'加薪也可從投資方面'揾外快".

Bk裡有不同的投資人,dumpump... Mhpoon... Stanley...遙遙爸爸...Honey... Mjzz.... 每個人都有不同的投資風格... 從中有很多值得學習的地方, 有此也多謝他們...

你係揸貨既, 唔好講快快樂樂(落落)啦 !!...快快上上

仲有!乜你成日串錯我個名架!

大宅

dummypimp,

Sorry... 因你的名太...複雜...

總之, 充心希望大家賺多D !

p.s. 我們住在香港是真的很有福的了,打開今日的報紙.... 生命真是很短暫,大家要好好珍惜,珍惜時間,珍惜親人,珍惜友情....
「我一生要讚美耶和華,我還活的時候,要歌頌我的神。」詩篇146:2

複式洋房

今年的表現十分渣 :cry:
很多時升少少已經放, 最心疼是US$410左右放了大部分的黃金
現時手頭個30兩我一於帶埋入棺材!!
領匯就更係一殼眼淚, 抽到21手, 每股2蚊都好呀, 幫保下...唉!

琴晚返夜好得閒, 一口氣睇晒Ron38個24頁message, 下決心追隨大做個長線投資者, 希望05年有D表現啦

Ron38 , 另外有問題想請教:
我覺得945 同 592 現價已可買入, 不知你意見如何?

洋房

嘩, 妳抽到21手 ?? , 咁妳認幾多呀 ?? ?-(

複式洋房

大宅

'她'是'大戶'呢... :lol: :lol: :lol:

經濟一週出了'精選05年13股', 我'抄'了放在'330 長升長有', 有時間去看看啦.

baldheadcat , Thx you. 我是'用心'寫的,感謝你花時間看完. 有很多時, 大家手上持有的, '可能'已是升得最好的股票了, 不過, 因為'花心'的原因, 在升了3-4成後..小小回落便立即放(分手)....之後睇返...

大家上黎分享下啦, 無話邊個一定對. 小注怡情也可以, 只是, 我自己是希望以投資致富, 所以, 要好好利用手上的籌碼.

複式洋房

祝大家以後,年年賺大錢.

複式洋房

Ron38,

其實我邊係大戶呀, 係大貪就真, 唔係就唔駛輸間廠啦!

不過唔記得講, 其實04年最偉大的理財活動係講惦銀行減息.
之前都講過好幾次, 好辛苦先至講到P-1 (我係負家產, 所以佢地都費事理你!)
前排見個市好番D, 唔再求SC, 去HSBC 問, 結果係抬錢可做P-2.75 + rebate, 再同SC講, 話好心淡,準備抬錢走人, 結果態度唔同晒, 話只要有Deposite Proof, (唔一定係SC), 一樣可做P-2.75, 不過就無rebate....

多一事不如少一事, 就留番係SC

複式洋房

Hi baldheadcat :
我今日己經 send 咗 e-mail 比你. Pls check.Tks

複式洋房

Thanks , got the mail. :-P

複式洋房

Ron38 寫道:
如題.

Bk裡有不同的投資人,dummypimp... Mhpoon... Stanley...遙遙爸爸...Honey... Mjzz.... 每個人都有不同的投資風格... 從中有很多值得學習的地方, 有此也多謝他們...

祝大家新年進步, 比2004成績更創新高!!!!

伯爵府

大家咁話!
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至