夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

看見我的朋友很心痛

我有個好好的朋友,她的男朋友是一個有太太和bb的男人,初初朋友間都以為男人會為她跟家庭分開,雖不大讚成,但她實在太愛他了,而且我們見她男朋友也待她很好,所以我們也沒有多說.

眼見那個是我的好朋友,我真的很心痛,我怎能幫她呢?

男爵府

Re: 看見我的朋友很心痛

感情呢d野,外人真係好難講~~~
一個願打一個願捱卦?? ?-( ?-( ?-( ?-(

複式洋房

介紹好d既因男仔比佢識
我覺得應該叫佢叫個男人做決定, 選擇同佢老婆一齊定係同你個friend一齊
:-D :-P :-o

別墅

其實真係好唔明,點解明知人地有老婆仔女都要一齊,咁啱尋晚先同老公講開,真係有女人都咁做,究竟係點'林' ?-(

[img align=left]http://tinypic.com/2ik9wx[/img]

珍珠宮

我覺得始終做第3者唔係咁好law......
你朋友明知人地有老婆仔囡都同人一齊...
你見到佢覺得佢好慘...你又有冇諗過人地老婆咪仲慘...
個男人一路拖...揀唔到...我諗係因為如果佢離婚,又要向其他人交代...始終男人好被動~
你朋友踏出第1步已經錯了~
叫你朋友放手la!
如果個男人同老婆離左婚先再一齊law!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

其實感情既野, 係冇話岩定錯, 係時間問題.正如當你識到一個男人個時, 佢係有家室既, 你就會做左第3者, 但係如果個男人已經離左婚/喪偶, 情形又唔同左喎.

我覺得你朋友都咁大個人, 同埋一早知個男人有家室, 佢都心甘情願跟佢既, 又有乜野好講呢?

有時男人d野, 唔殺到埋身, 佢係唔會去決擇既.你朋友有冇問過個男人會唔會離婚同佢結婚呢? 定係你個朋友, 怕開口問左, 個男人會離佢而去? 或係你朋友覺得過得一時得一時呢?

?-(
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

洋房

你覺得你朋友好慘,好痛苦, 你同講啦..其實對方個老婆慘過佢萬倍, 你朋友最多係失了個心, 失了時間, 但..試下企在人地老婆個位想下, 佢失左嘜野, 你個朋友失的, 佢都有份, 仲要加埋曾一齊建立既家, 加埋無辜既BB, 佢跟老公一齊既時間...你朋友可付出過什麼...算得什麼.. 一個女人在最青春黃金既時間送左比一個見一個愛一個既人...仲生埋仔...到黃金時期過了, 就給丟掉了...可悲嗎? ...
你叫你朋友放手啦...如果男的真係百份百愛你朋友, 他在拖什麼...況且, 他老婆不知有你朋友存在, 甘..我相信這男人還有在老娑身上取著數的(我個人想..SORRY)...
你朋友不放手, 他日她給人"受"的, 終有一天自已也"受"的..

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

唉!一早都知人家有老婆仔女,而個男的又唔決斷,怪得邊個?
做第三者理應預左,食得咸魚抵得渴。

珍珠宮

有樣野我唔係好明..........
個老公搬左出去住....個老婆都唔知有第3者...
令我諗起bk有個媽咪話老公搬左出去住話要私人空間...
個媽咪仲話老公冇女人.....
呢d男人真係.....賤~

禁止訪問

複式洋房

己所不欲, 勿施於人. 叫你朋友從人家妻子角度想想, 既然個男人猶豫不決, 她應該主動了結這件事.
:hammer: :hammer:

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

我個人認為破壞別人的家庭幸福是不可以接受的,更何況對方有個bb呢?
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

侯爵府

tsuitung 寫道:
我個人認為破壞別人的家庭幸福是不可以接受的,更何況對方有個bb呢?

Agree
:-D :-D :-D :-D

複式洋房

我有個朋友都係第三者, 初初個男人話肯離婚, 點知佢想同老婆講果陣老婆又大左肚, 係人都知咩事啦, 係我個朋友先俾佢昆倒, 後黎我朋友仲有左, 個男人兩頭住家, 到依家都有8, 9 年, 我好鄧我朋友心痛, 其實好難講大婆定二奶痛苦d, 因為我都睇住我朋友痛苦左好耐, 呢3, 4黎佢先接受左個男人唔會離婚o既事實, 個男人個老婆一直都知我朋友o既存在, 但佢選擇同人share個男人, 而且勁忍得, 可能因為咁, 個男人先唔捨得離開佢兩母子.

複式洋房

點解世界上有咁多呢d事架??

其實最令我困擾的是我分別都認識這事件中的兩個女人,但她們是不知道的...

民房

咁你話係米兩邊都好慘先
其實如果經濟獨立, 兩個女人都唔好要呢個男人
叫你朋友快d抽身, 唔係有左仲大獲!!!

子爵府

我有個friend!近黎都成日好唔開心!
又係因為佢有一個有老婆有女既'男朋友'!
佢係明知佢已有家室~但都要中埋去!
我地勸過鬧過~佢都繼續踩落去!
我地做friend既都無辦法!
但過時過節又要走黎呻~話個男朋友無陪佢!
唉~有時都唔想理佢!

洋房

無野既, 他日個男人又找到第三個, 甘, 咪同第二個講: 當年當日你都係甘啦..你明知我有老婆, 有仔.你都等. 都要同我一齊..你預左架啦...
男人有問題時, 就只會將問題既責任推在別人或環境/時差因素上, 自已係無問題架....就係甘簡單囉...

大宅

ek107 寫道:
點解世界上有咁多呢d事架??

其實最令我困擾的是我分別都認識這事件中的兩個女人,但她們是不知道的...

咁兩個女人識吾識對方架?

正印有小朋友,又吾知有第3者,吾離婚好正常,老公搬左出去,但沒有提出離婚,緊係睇定D再算架啦。

第3者已經同"男友"同居,都"嬴左一半"la,仲要人地即刻離婚至安樂,有小朋友就吾係話離就離架,講咁易咩!

呢D friend,由佢自己攞黎賤la!除非個兩公婆本身好有問題,否則,你應該望個男人回心轉意。

第日你frd有仔女之後,佢就知搶走人地daddy係幾冇陰功。

首頁

尾頁

跳至