懷孕前後

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

coki,

改8/7丫...時間可以改....你幾多個去?? 因為我要買定ticket.. 我會買$100個隻..3yrs 好似$85定65.....
係呀..撘西鐡去荃灣西再撘船入去.
晴晴做乜鬼把口咁曳曳豬....比我聽到我肯定顛咗都似.....!!!
你試吓比多d愛佢..真係多到要氾濫個隻...軟化佢既態度...可能佢平時比人鬧得多,積咗好多怨氣....你知屋企都有一個鬧佢...你試吓做氹佢個個,唔係話要緃壞佢..但比佢覺得自己原來都有人take care佢,愛佢.我知係難咗d..因為你一見佢個發脾氣樣同駁咀就...

sa,

你去就話我知啦...但我一定會去,除非橫風橫雨(touch wood).

子爵府

COKI,
晴晴應該都係聽到人講所以佢又講,但佢仲唔知係咩野意思,,,,你有冇即話俾佢知係粗口黎GA?雙嵐佢地都知邊D係粗口,,所以唔敢講,我而家一講痴線佢地都要我打咀喇,所以一定要俾佢知係粗口,講左好肉酸GA

侯爵府

原帖由 gogoblue 於 09-7-16 13:18 發表
sa,

你去就話我知啦...但我一定會去,除非橫風橫雨(touch wood).

好丫~

侯爵府

原帖由 cokikaki 於 09-7-16 02:14 發表

ling:
晴晴都有返呀,不過都係玩下遊戲,唔係教野囉~~
有分上下午小組返,但我都係俾佢返全日好過,好多同學仔都係咁,佢返左,細佬變左會瞓返晏覺,我又睇少個,屋企無咁嘈,舒服d~~

晴晴既脾氣,係做哂係面到,同埋 ...

我都覺得係學番黎,我都5敢係芷雅面前講d粗俗野,費事佢跟住學....sa公係home同fd傾tel講粗口ge話,我都即時話佢ga~可能我惡la,芷雅都算聽話....食buffet個日我都鬧左佢幾次,佢己好驚....佢再犯....我用兇ge眼神望下佢佢就識做....

侯爵府

原帖由 gogoblue 於 09-7-16 13:18 發表
coki,

改8/7丫...時間可以改....你幾多個去?? 因為我要買定ticket.. 我會買$100個隻..3yrs 好似$85定65.....
係呀..撘西鐡去荃灣西再撘船入去.
晴晴做乜鬼把口咁曳曳豬....比我聽到我肯定顛咗都似.....!!!
你試吓比 ...

岐:
上次去P到,妳無黎,嘩...佢D脾氣真係大到,P,同CALLY都叫佢唔到呀,佢直情當聽唔到咁,我叫佢又係,佢仲做埋手勢UP住對耳,叫我唔好再講~~ D火我即標到把把聲..不過都好好呀,無發作,我仲加埋氹既語氣,佢都係咁..唉~~
對佢要愛我氾濫呀,又真係幾難,..但依家無計啦,咩方法都試下先~~

一陣問下黎生先,佢都OK就最FIT~~

子爵府

原帖由 cokikaki 於 09-7-16 22:47 發表

岐:
上次去P到,妳無黎,嘩...佢D脾氣真係大到,P,同CALLY都叫佢唔到呀,佢直情當聽唔到咁,我叫佢又係,佢仲做埋手勢UP住對耳,叫我唔好再講~~ D火我即標到把把聲..不過都好好呀,無發作,我仲加埋 ...

我都唔夠惡,晴晴一D都唔驚我啦,,仲好嬲甘望住我,我驚過佢

侯爵府

原帖由 phoebe^^ 於 09-7-16 23:45 發表

我都唔夠惡,晴晴一D都唔驚我啦,,仲好嬲甘望住我,我驚過佢

sorry ..我忍唔住笑....

coki,

晴晴都會唔鍾意我...佢都唔聽我講架...但我一定要惡過佢..唔係既話,佢會恰我同hebe...

你一定要有耐性同愛心...呢頭鬧完,個頭可以再氹...你都想晴晴好架..佢咁既性格,好驚佢第時上小學會比同學仔杯葛,唔同佢玩呀...
上次係p到,我話完晴晴,佢發脾氣走出黎唔同佢地幾個玩,嵐嵐,盈盈同hebe係咁氹佢,叫佢入去玩..晴晴完全無望過佢地,又唔應人...我見佢地氹咗好耐..我忍唔住出聲同hebe講..晴晴唔想同你玩呀...佢唔開心,你唔好理佢啦..跟手我叫埋佢地入房玩...
晴晴望一望我,就dup低個頭跟埋入房....我睇得出佢係想人氹...個個氹佢,佢又扮野,(佢想人氹,但又唔想睬人)當無人理佢...佢就自己揾返人.
小朋友圈子好單純,你氹吓我,我氹吓你...但當小朋友真係唔鍾意同佢玩既時候,佢就會好唔開心,好慘架...

我昨晚同我哥傾計..我都話自己性格分裂架...有時hebe都會駁咀..唔太過份既,我會扮唔開心,之後好慘咁話佢無禮貌,恰我既...有時太過份,我會即鬧,再啤住佢...鬧完又同佢講道理,話你駁咀媽咪有時都唔會鬧你..但唔可以太過份..好似上次你咁咁咁..我唔鬧你..但今次咁咁咁,所以我鬧你.比佢知道邊d你可以接受,邊d會比人鬧..

晴晴都係無耐性...佢唔會企定定聽你講野...咁你就長話短說,佢唔聽..你唔好講....見佢無乜野時,又攝位講一,兩句..總之不停咁轟炸佢,講足成日...佢嫌你煩..你就話, 邊個叫你唔聽我講...你乖乖地比我鬧完咪無事囉..我咪唔會講足成日...

你唔好怪我多事....我係晴晴先會咁上心...換轉第二個,我都費時睬佢...

侯爵府

原帖由 lingha 於 09-7-16 21:04 發表

我都覺得係學番黎,我都5敢係芷雅面前講d粗俗野,費事佢跟住學....sa公係home同fd傾tel講粗口ge話,我都即時話佢ga~可能我惡la,芷雅都算聽話....食buffet個日我都鬧左佢幾次,佢己好驚....佢再犯....我用兇ge眼神望下 ...

SA:
芷雅好受教呀,佢真係好聽話呀(晴晴3歲已經多咀都飛上天喇~~ )
估佢都係聽返黎,我都唔會講既..
咦...乜SA公都會講 架?

P:
無呀,無教過佢話LEE句係粗口,佢果日都係第一次講,我都嚇左一跳~~
真係同佢講返LEE句係肉酸野黎先~~

侯爵府

原帖由 gogoblue 於 09-7-17 12:22 發表

sorry ..我忍唔住笑....

coki,

晴晴都會唔鍾意我...佢都唔聽我講架...但我一定要惡過佢..唔係既話,佢會恰我同hebe...

你一定要有耐性同愛心...呢頭鬧完,個頭可以再氹...你都想晴晴好架.. ...

岐:
唔好話妳,P果句我都忍唔住笑~~

佢真係好無耐性架,一說教,佢就叫我唔好講架喇,超醒~~mouth:
妳講既話有位就攝,只有同佢沖涼果陣~~
我明呀,所以一D都無介意過妳,仲好開心妳俾意見我~~
我知佢好要人氹,但有時佢都唔受氹既~~

買飛果到8月8日(星期6),預我2大1小飛吖
黎生琴日上網睇左,都好想去~~

侯爵府

原帖由 cokikaki 於 09-7-17 14:11 發表

岐:
唔好話妳,P果句我都忍唔住笑~~

佢真係好無耐性架,一說教,佢就叫我唔好講架喇,超醒~~mouth:mouth:" />
妳講既話有位就攝,只有同佢沖涼果陣~~
我明呀,所以一D都無介意過妳,仲好開心妳 ...

唔只沖涼既....hebe沖涼我會同佢玩吹泡泡..
有時,你又可以比d獎勵佢..好似佢上次扭你買個樣野咁.你要佢乖d or 唔發脾氣..真真正正做到你要求時.你就買比佢...
又或者扭隻旦,平平地,有時失驚無神讚佢乖,所以扭比佢.

好呀..我仲問緊其他fd一唔一齊去...就算佢地唔去,我地都會去....訂咗飛就話你知.

侯爵府

原帖由 cokikaki 於 09-7-17 14:06 發表

SA:
芷雅好受教呀,佢真係好聽話呀(晴晴3歲已經多咀都飛上天喇~~ )
估佢都係聽返黎,我都唔會講既..
咦...乜SA公都會講 架?

P:
無呀,無教過佢話LEE句係粗口,佢果日都係第一次講,我都嚇 ...

sa公對佢d fd就會,屋企5會

男爵府

原帖由 phoebe^^ 於 09-7-15 16:08 發表

煲之前用水浸15-30mins,,,之後榨乾d水就可以放落去煲喇

THX
哦,我煲左,真係好好味^^

男爵府

原帖由 gogoblue 於 09-7-17 14:39 發表

唔只沖涼既....hebe沖涼我會同佢玩吹泡泡..
有時,你又可以比d獎勵佢..好似佢上次扭你買個樣野咁.你要佢乖d or 唔發脾氣..真真正正做到你要求時.你就買比佢...
又或者扭隻旦,平平地,有時失驚無神讚佢乖,所 ...

岐:我睇完你D教法,真係唔錯~

男爵府

ALL:
我想問下你地,你地D小朋友已經3歲,你地有無買兒童8達通卡比佢地,出入坐巴士時拍卡用?定係博佢唔查,頭佢返左學先買比佢地?

侯爵府

原帖由 jenniferbb 於 09-7-17 16:14 發表

岐:我睇完你D教法,真係唔錯~

多謝呀...
可能我細個時亞媽唔識氹我...連生日禮物都係我出聲要求問佢可唔可以買比我先有...開生日會簡直係妄想添啦. 我媽又唔會同我傾計...我講乜都話唔好,唔得,唔俾...仲成日話,我養到你咁大,食我,住我,用我既..我最唔鍾意就係聽到呢D說話...反之,邊個叫你生我出黎?! 但我唔會講出口...將心比已, 我唔想HEBE有我一樣既感受...

加上亞爷個邊細細個比人教訓得多...都係套用返係HEBE身上..但我D亞叔竟然話我教得嚴, 仲幫住哂我個女添..

HEBE夠3 YRS 我就買八逹通比佢勒...撘九巴4YRS先要比錢...撘輕鐡要嘟呀.

男爵府

原帖由 gogoblue 於 09-7-17 16:42 發表

多謝呀...
可能我細個時亞媽唔識氹我...連生日禮物都係我出聲要求問佢可唔可以買比我先有...開生日會簡直係妄想添啦. 我媽又唔會同我傾計...我講乜都話唔好,唔得,唔俾...仲成日話,我養到你咁大,食我,住我, ...

哦,原來4歲先要比錢~
我自問都唔識教藍藍嫁,
我阿MA教我教藍藍,我阿MA套方法同你一樣,
真係好WOR嫁~

比著我係你,阿MA成日同我講DD野,真係會唔開心嫁,
不過我細個都係住係阿婆同阿姨舅父住,所以細個時都好開心,
我阿MA要返工搵錢比我,玩具同你一樣有時要開口講,HAHA,不過生日就OK,每年都有做,可能佢想滿足佢自己.

侯爵府

原帖由 jenniferbb 於 09-7-17 17:40 發表

哦,原來4歲先要比錢~
我自問都唔識教藍藍嫁,
我阿MA教我教藍藍,我阿MA套方法同你一樣,
真係好WOR嫁~

比著我係你,阿MA成日同我講DD野,真係會唔開心嫁,
不過我細個都係住係阿婆同阿姨舅父住,所以細個時都好開心,
...

我細個都係跟亞爷亞麻...同婆婆ga...

係九巴先4yrs 比錢...其他mtr, 同接駁bus, 輕鐡 就3yrs.

男爵府

原帖由 gogoblue 於 09-7-17 17:56 發表

我細個都係跟亞爷亞麻...同婆婆ga...

係九巴先4yrs 比錢...其他mtr, 同接駁bus, 輕鐡 就3yrs.

哦,遲下都要買番張先~

男爵府

WAH~天氣報告話今晚可能掛1號風~

公爵府

畀面勳章

原帖由 jenniferbb 於 09-7-17 16:28 發表
ALL:
我想問下你地,你地D小朋友已經3歲,你地有無買兒童8達通卡比佢地,出入坐巴士時拍卡用?定係博佢唔查,頭佢返左學先買比佢地?

梗係唔買住~

首頁
12345...7

尾頁

跳至