自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我最貴都只係Axxxx b 咋 ! 幾千個d太貴唔捨得 ! 又有兩個小朋友開支好大ga

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

一直有買, 個人喜好.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

一直都有用開Lv, 年年都有買上年買咗2個, 今年暫時買1個, 因叫咗人在美國買銀包和袋.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

一直都有...
讀中學時得一個GUCCI...
到左去外國讀大學果陣,wow發達啦...歐洲d lv咁平..但初期都唔係好捨得買,都係一年買一個item..
但第2年,就開始一年買2-3個items...但我見我d同學多到你唔信...
之後一直買到而家,除左生女果年,忍住,要留返d錢比個女,到個a/c有返咁上下錢既時候就忍唔到手啦..不過之後一年set左只可以買3個袋,今年quota用晒lu...

有諗過買其他牌子,eg chanel/hermes/bv
chanel貴+我唔蠅
hermes太貴,買唔起
bv真係唔鍾意..

所以我d手袋都係LV+GUCCI多..
有幾個全新未用過,我都唔知買咁多黎做乜...可能係心癮..

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

一年買兩三個

大宅

做女個陣冇錢買要比屋企,結咗婚有個家又有個仔,所以又冇得買,直至今年老公係情人節送了一個紫色邊GUCCI比我,個一刻超開心,因為冇想過會有,昨日老公又買了一個粉紅色GUCCI給我做生日禮物,比我駡到半死,因為我覺得實在太貴,留返啲錢比仔仔重好,之後老公話咁多年(5年)嚟我咁辛苦為頭家又生咗個宝貝仔,所以就一次過送兩個袋給我,之後我同老公講打後三年都唔好再送禮物給我,之後老公話睇下點。

伯爵府

好耐無買,以前買得好瘋狂(chanel vip), e 家一來收入少了,有都留俾亞仔學野讀書.

原帖由 Sherryko9 於 09-7-16 11:41 發表
有,十幾個(Lx,Gxxxx),未包銀包類;而家無買,唔買開就無興趣!,人老左,有細路,寧願留番個錢比小朋友讀書學野好過;事實上,這些名手袋淨重都幾公斤(誇張左D!),未加野前都唔想拎!平時唔駛返工實用環保袋,返工用舊幾/幾舊水 ...

大宅

但係唔知點解我一路都唔鍾意LV,
或者因為太多人用啦.
以前就鍾意gucci,
總比lv o既人少.
不過隨住而家通街都係gucci & lv,
我已經投向chanel & bv o既懷抱....

男爵府

以前要返工見人時就很喜歡買,連衫褲鞋襪也要名牌。近年做了全職師奶,人漸長大連思想也改變了,現在只願花費在吃那方面,同時也積極儲蓄想買多一間小單位收租。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 csk家長jj 於 09-7-16 17:36 發表
以前要返工見人時就很喜歡買,連衫褲鞋襪也要名牌。近年做了全職師奶,人漸長大連思想也改變了,現在只願花費在吃那方面,同時也積極儲蓄想買多一間小單位收租。 ...

呢個都係我目標..
所以我不停同自己講,唔好再買..
但諗諗下,一個袋都係一萬幾千,好似無乜作為咁..所以又故態復萌...

你有冇心水買邊區呀?

珍珠宮

一直都有用開Lv & Chanel & Bv...
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

以前就有, 而家平平地都會用,
無咁虛榮.

大宅

嘩...好多都做左媽咪好識唸.我都想好似你地咁,但魔鬼仲向我身邊徘徊,點好~

伯爵府

原帖由 csk家長jj 於 09-7-17 01:36 發表
以前要返工見人時就很喜歡買,連衫褲鞋襪也要名牌。近年做了全職師奶,人漸長大連思想也改變了,現在只願花費在吃那方面,同時也積極儲蓄想買多一間小單位收租。 ...

好快好快,我就係咁,死x死抵願意成真了.

大宅

我有ar, only迷chanel, 其他唔鍾意!! but而家都買少左, 留返比ah仔買野lu!!!

珊瑚宮

環保接龍勳章

有買,以前,唔問自己究竟係唔係鐘意都買.最新款就買,而家我要問下自己會唔會用先買.所以,定期執櫃,好多1次都未揹過,俾晒人.

男爵府

原帖由 20091 於 09-7-19 00:50 發表

好快好快,我就係咁,死x死抵願意成真了.

我都希望 la!年紀大咗,好似有D保值嘅實物揸手才有安全感。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至