跳至

首頁
12345...18

尾頁

大宅

原帖由 bencat 於 09-8-3 15:32 發表

今次係我自己衰先, 我見佢食奶多痰 , 咪同佢睇醫生清痰囉 ,點知d藥係會令佢嘔番d痰出o黎, 佢嘔多幾次連我都覺得辛苦呀, 跟住就轉咗d藥 , 係潟嘅 , 點知仲慘 ...

傻婆, 個仔有痰梗係第一時間清咗佢啦! 下次都可以玩過嗜!

大宅

原帖由 叉燒媽 於 09-8-3 15:59 發表

我都見到小虫爸黑面!
仲見識到小虫媽好脾氣不斷同小虫爸say sorli嘅一面呀~~

小虫真係對乜野都好有興趣咁呀! 都唔識驚嘅!! 好有探索精神!!! kim, 其實你地好似糖糖佢地咁, 整個花園, ...

喺你地面前梗係俾d face 佢啦! 不過如果我 sorry 完, c6仲扮大牌, 無其他人果時就等炒大鑊!

要整個花園俾臭虫玩, 等我地2個中6合彩頭獎先啦! 我成日都發夢嫁!

大宅

原帖由 叉燒媽 於 09-8-3 17:47 發表

唉...我真係頭痕左好耐喇!
呢個幾星期都係咁樣,
成日都唔肯食嘢!
我懷疑佢"嘔"緊牙!
果晚我出動埋baby food,
佢先肯食半碗!!!
但尋晚我煮蕃茄薯仔紅衫魚+飯仔俾佢,
佢又食左1.5碗!!
0岩0岩果餐無蕃茄, 就咁用魚湯 ...

大宅

原帖由 小丑魚 於 09-8-5 12:00 發表
我就買開"余仁生", 用eps比錢仲有折, 好似95折。

我喺藥材鋪執咋! 不過小虫每個星期實飲一兩日嫁!

大宅

原帖由 小丑魚 於 09-8-5 12:16 發表
飲益力多, 呀cat你個仔得1歲渣, 你吾好擋佢大人看待啦!! 益力多真是好野痰架。

之前有個3子之母同我講, 益力多勁野痰, 就算佢3歲個仔飲, 都1:3溝稀呀! 我媽俾小虫飲俾我鬧到飛起!

大宅

原帖由 叉燒媽 於 09-8-5 12:19 發表
天鵝咁快飛走左,
你地班working mama係咪好失望???

因為佢飛走咗, 我其中一單8只貨櫃可以順利出貨, 否則我有排執手尾! 有好有唔好啦!

大宅

原帖由 叉燒媽 於 09-8-5 12:21 發表
kim, cathy,
你地換哂可樂杯未???

我本來唔俾叉爸換,
點知佢叫公司d 學師仔...
換下一隻, 換下又一隻,
而家差隻青檸就齊喇!

紅磡3間當當都斷貨呀!!! 無進展呀!!!

大宅

原帖由 糖糖B 於 09-8-5 12:23 發表
傻婆呀!! 都話全世界o既男人都係臭o架...糖爸點會唔係呢...佢咪又係去完街没沖澡脫咗件衫瞓係sofa上...我唔止罵佢仲攞埋"架餐'打落去佢度添!!! 不過多數等姐姐同糖糖唔係度!!! 翁爸咪好野囉咁都唔發老脾...如果係我 ...

我就覺得d c6喺人地面前會做得好d, 唔好話係咪做俾人睇, 都會父愛泛濫d, 照顧得個b好d! 所以應該多帶佢地出街觀摩下人地d爸爸點做, 我地就可以坐享漁人之利! 有時講得多都覺得自己長氣!

大宅

原帖由 TVb08 於 09-8-5 15:07 發表

米係,不過好在係度揾到知音人,如果唔係真係谷爆呀,啱啱cathy係我屋企煮海鮮餐,我c6米又係話我好心同cathy學下煮飯做返個女人啦...我唔洗做呀,夜晚又要湊鐵仔,佢就只係玩,訓,食,同痾, 痴痴地架...調轉呀笨 ...

我 2003 至今, 煮嘢次數應少於50次, 其中一半應該係出X一丁, 不過C6暫時都無要求過, 反而有時我想煮飯佢叫我唔好, 話放工已經攰到想C, 仲叫我唔好煮. 而家我地2個喺婆婆度食, 食完就同小虫玩, 坦白講, 真係爽嫁! 如果要好似 CATHY 咁, 我諗我真係無精力時間再上黎8卦, 遲早人乾一樣!

大宅

原帖由 糖糖B 於 09-8-6 08:40 發表
好煩好煩呀!!!!
明天同後天飛但颱風呢2日最接近台灣!!! 咩野都訂晒....激c我!!!

頭先睇天氣報告都見話飛機停飛, 都諗緊你點算...

大宅

原帖由 TVb08 於 09-8-6 12:43 發表

絕對認同,但溫柔e+野係本人最缺乏架

簡直係小妹生平第一大難題! 叫我生多2次都容易D! 自已忍得住唔第一時間開火已經100分喇!

大宅

原帖由 糖糖B 於 09-8-7 09:20 發表
你就快搬la喎....都係係婆婆度食完先返屋企呀?? 正呀!!

我地搬返沙田一黎為咗個校網, 二黎就為咗有得"痴"住外家啦! 好大機會9月尾10月搬咗新屋都一樣放工返外家食飯! yeah!!!

大宅

原帖由 糖糖B 於 09-8-7 09:22 發表
係我c6心目中點扮都冇可能温柔o架啦.....算把啦...我辛苦時佢見到我咁仲辛苦呀!!!

你c6見到只係辛苦, 我c6應該會全身打冷震, 跟住連隔夜飯都嘔埋出黎!

大宅

原帖由 糖糖B 於 09-8-7 10:38 發表
我唸呢十年八年都唔會係台灣住掛...如果係就慘囉~~

依家唔知飛唔飛到呀...夜d睇吓點...我唸今晚冇咩可能飛到囉~

如果今晚飛唔到, 要等聽日機位, 你成村人去, 又老又嫩, 要搶晒咁多個機位真係好難呀! 真係唯有祝你好運啦!

大宅

原帖由 糖糖B 於 09-8-7 11:23 發表
你都係好新抱嚟o架啦...但對於我嚟講奶奶年紀大...我媽媽一樣年紀大囉...仲要個几個月bb就要佢坐2程机返去探佢...返到佢仲要比面色我睇...仲要我巳經抱住個女要去飲奶佢都要走埋嚟專登話等佢抱吓佢睇邊吓佢重要d定係 ...

我6299都時不時喺我面前同其他人講好耐無見小虫, 所以佢地要抱小虫, 小虫都唔肯跟同大喊. 不過基本上小虫1個星期實同佢地食一次飯. 以前我地住 tko, 同6299差一個mtr 站, 果時我1個月都返唔到外家一次, sat / sun 一定返6299度面聖. 而家搬咗返沙田, 就梗係少返tko啦, 不過都一星期見一次呀, 我地日頭又要返工, 夜晚又要返去同仔玩, 又點成日帶小虫見6299 wor!

我而家都當佢地2老唱歌喇! 繼續食飯哈哈哈. 連c6都知, 不過佢又從來唔會同我要求多d, 所以 overall 我都 ok 喇!

呀! 呢排佢地又響我面前講佢地識果d bb 申請九龍塘某某名校, 邊個bb又1.5歲識背唐詩, 某某個b 又識分辨abc, 真係開始有d煩囉! 佢地再煩我我就會叫c6同佢地講小虫會報屋企樓下幼兒園, 費時成日將我小虫同其他b比!

大宅

姊妹們, 我明天開始1星期的 trip, 不能跟你們去 bb展啦! 你們洗多點$$$, 買得開心d!

我媽和我妹今早給我去掃貨喇, 終於買到部士的車, 好嘢!!!

大宅

原帖由 糖糖B 於 09-8-7 16:03 發表
我都估到啦...小虫婆婆湊!!! 緊痴住婆婆啦...之不過其實係你奶奶唔肯幫你湊定係你要比婆婆湊呢??

始終都係自己阿媽好!!

99 要返工, 我媽唔洗返工, day 1 開始我都無問過佢幫唔幫我湊嫁, 費事佢突然應承我都唔知點算! 可以靠自己阿媽梗係最好啦!

大宅

姊妹們, 我都報到啦, 本身個 trip 應該今晚返, 點知個客琴日話要趕返東莞, 結果 1740 喺韶關經京珠高速+廣深高速於毛毛雨下, 飛車落東莞再返香港, 全程行 135米, 4粒半鐘到大圍, 超快! 如行100米乾地都起碼6粒鐘呀!

你地真係為suki同我著想, 只係追咗幾版, 我原本都諗住有排追嫁啦!

suki, 我喺大陸睇新聞見台中台南情況, 都諗緊你點算, 不過齋玩台北+飛機河, 你可能仲開心添! 不過你d屋企人可能失望d, 當然包括你6299啦!

魚毛媽, 我琴晚返來小虫忽然又表演由個波波箱度dump晒d波波出來再執波, 然後由個積木盒度倒晒d積木出黎再執積木. 不過你要不停話佢好叻wor, 如果唔係就停晒手等你讚, 真係自己執都無咁辛苦! 遲d要請bb訓練專家魚毛哥幫下手先!

叉媽, d男人係咁嫁啦, 可能叉爸想喺舊女友面前表現自己唔再一齊都一樣豪爽大方呢! 不過我一定要求佢地斷絕來往, 而家最緊要你地一家3果開心嗜! 任何其他唔關事嘅事物人唔該通通讓路!

Cathy, 新ee上場就俾心機 set 好d規矩喇! 唔好浪費自己d時間心機, 唔係2年換一換真係人都癲!

只臭虫好搞笑, 佢而家開心就會好似 visa 廣告個鬼佬咁, 不停原地踏步, 一路拍手, 睇到佢個光頭傻樣就覺得勁搞笑! 幾日唔見佢見返真係發現佢大個咗好多呀! 不過佢離晒譜囉, 我琴晚見到佢, 佢簡然唔認得我, 好似見到陌生人咁望咗我好耐! 激c我!

今日返工好多 follow up 要跟, 上廠d嘢, office 本身d野, 亞姐聽日開始大假, 今朝返來已經殺咗800幾個email, 今日下晝c梗喇!

大宅

我琴日喺廠終於收到迦南電話, 話個pg tue/thur 11:00am 果班有位收小虫, 聽2個朋友講都話幾好, 9/3 上完同大家報告!

大宅

原帖由 小丑魚 於 09-8-14 16:42 發表
駛嘜諗咁多, 去公園/圖書館就是一個大娛樂啦!!

小魚毛去圖書館會唔會大叫? 唔通淨係哥哥有得去? 你點安排到小魚毛喺圖書館唔會嘈親人呢?

首頁
12345...18

尾頁

跳至