論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我都覺得特首辦收到信後當不了了之!

有冇人知道點可以叫佢地講我地知跟進成點呢?

水晶宮

原帖由 炒人唔手軟 於 09-7-21 17:41 發表
合到不得了,我地再加幾錢肉緊,1下唔覺意D外傭團體頒番個什麼什麽最關懷僱主俾我地咁就掂哂喇

肉緊?! 得得得~ 加全屋人既口水同尿~ 對人體無害 獨一無二 純天然架....同我飲晒佢!!!!!!!!!!!!

洋房

由心笑出嚟...

send比d官睇吓....,肯定笑死佢哋。

原帖由 炒人唔手軟 於 09-7-21 11:36 發表
忽發奇想..........

僱主係有責任提供膳食俾工人,作為1個負責任既僱主,我打算提供以下食物俾我家小印姐姐:

早餐:
鮮尿(晨早第1篤,童子尿更佳)煮麥皮 - 高纖低熱量,童子尿更係固本倍元既珍品

午餐:
螞蟻撈麵 - 高蛋白質,營養 ...

大宅

真係好好笑, 開心到相信隔離位既同事都聽倒我笑...

子爵府

僱主係有責任提供膳食俾工人,作為1個負責任既僱主,我打算提供以下食物俾我家小印姐姐:

早餐:
鮮尿(晨早第1篤,童子尿更佳)煮麥皮 - 高纖低熱量,童子尿更係固本倍元既珍品

午餐:

今日飲咗未呀

大宅

今日雖然好鬼忙,我為左响應李殷住小姐既工人家人論,特登構思左個新菜式招呼我家小印姐姐,仲希望請埋亞李殷住小姐同各為官老爺品評l吓!

今日個菜係西式vegeterian pasta黎, 最適合愛纖體既小印姐姐。做法簡單,低卡路里又有營養,材料仲順手黏來添,好....簡單咁介紹1下材料先………

醬汁:
車厘茄200g (記住買有機呀,唔係姐姐食左有咩頭暈身慶妳地就死)
新鮮lemon 1大個,都係要有機既,搾汁
Basil 葉適量,都係要有機既,剁碎
EVO 欖油適量,梗係要機啦,姐姐食固喎,妳地班c9唔好用Dcheap cheap 國貨呀,用西班牙

Paste:
個人就選用新鮮脚皮代替超市D普通乾品,貪佢有口感同夠滑身,記住用後㬹位,果度D批出黎大塊D,做出黎個買相靚好多嫁,妳地又唔好驚冇乜脚皮噃,我出去做野轉4次車,1日行幾+里路,先出果少少糧去養班粉人,$就冇啫,腳皮大Q把喇.......sorry 有少少激動講得遠左D添

講番煮法:
1. pasta....呀唔係,脚皮至真,大滾水煮1分鐘,保持”al dente”,滴水備用
2. 欖油起鑊放車厘茄慢炒,軟身後加入lemon汁
3. 加入脚皮再煮3分鐘,放Basil 葉兜均上碟
4. 上碟時亞仔有鼻涕可加小許伴碟以增加視覺較果

各位c9朋友,妳地話官老爺同李殷住小姐肯肯俾面試食呢吓!?

子爵府

我見到呢單case 真係O晒咀.....
去茶餐廳食飯加送小強都可以call 食環處檢控間茶餐廳啦, 煮熟左嘅小強夠冇菌食落肚夠冇害啦.
加經血煲湯.....又點解唔檢控得個衰印... 咁如果我加D M血比我印印飲係唔係都唔會比人拉呀? 係嘅話, 我真係想比D佢飲下.

珍珠宮

原帖由 ChuChu0808 於 09-7-22 17:13 發表
我見到呢單case 真係O晒咀.....
去茶餐廳食飯加送小強都可以call 食環處檢控間茶餐廳啦, 煮熟左嘅小強夠冇菌食落肚夠冇害啦.
加經血煲湯.....又點解唔檢控得個衰印... 咁如果我加D M血比我印印飲係唔係都唔會比人拉 ...

你都係想印印對你親切d, 唔好成日黑你面啫, 無問題架, 要成為一家人嘛, 梗係好野要一齊食用啦.

啊, 佢地咁做係無知喎? 你要認自己係無知就一定無罪, 放心.

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 炒人唔手軟 於 09-7-22 16:56 發表
今日雖然好鬼忙,我為左响應李殷住小姐既工人家人論,特登構思左個新菜式招呼我家小印姐姐,仲希望請埋亞李殷住小姐同各為官老爺品評l吓!

今日個菜係西式vegeterian pasta黎, 最適合愛纖體既小印姐姐。做法簡單,低卡路里又有 ...
唉....

男爵府

最後可吾可以灑番少少主人嘅頭皮呀?中國香港老like野~好腳頭!

原帖由 炒人唔手軟 於 09-7-22 16:56 發表

今日個菜係西式vegeterian pasta黎, 最適合愛纖體既小印姐姐。做法簡單,低卡路里又有 ...

大宅

醒目開學勳章

早餐:

午餐:

大宅

原帖由 irene_the_pooh 於 09-7-21 10:33 發表
我打算遲d將呢d垃圾回覆再去比傳媒,但唔知策略應該係點,有冇人可以建議下?

試下打去東張西望問下啦, 打108問無線就知, 好讚成你咁做.

伯爵府

唔怪之得D工人同埋工會成日都話香港僱主對工人唔好, 依家我明白啦, 大慨因為所有香港人都提供係人食既食物比工人們食, 其實佢地係中意食呢D另類野.....我明了, 明哂....我會努力將我D頭皮, 經血, 腳皮盡量留係去FOR日後比佢食用了. 原來香港正苦用心良苦.

等待驗證會員

係咪真係唔洗比人告架,,我都想整,,kakaka笑死我

早餐:

午餐:

別墅

原帖由 mylulu007 於 09-7-21 10:42 發表

係咪要搞番次遊行, 整煲大大煲既經血湯(煲外痴幾塊染"血"M巾)一齊捧去政府總部?

夠晒震憾, 肯定大把記者 ~

再交埋請願信, 請各位接待的政府找表飲番碗, 補充一下蛋白質! ...

仲要大大隻字寫住, 法官話係無害嘅.

侯爵府

畀面勳章

原帖由 mylulu007 於 09-7-21 10:42 發表

係咪要搞番次遊行, 整煲大大煲既經血湯(煲外痴幾塊染"血"M巾)一齊捧去政府總部?

夠晒震憾, 肯定大把記者 ~

再交埋請願信, 請各位接待的政府找表飲番碗, 補充一下蛋白質! ...

好...我贊同......

男爵府

今晚收到回覆:~~~

先生/女士:

七月十九日的電郵收悉。我們已把你的關注轉交律政司,謹此致謝。

行政長官私人秘書
(許希蓓 代行)
----------------------------------------------------------
我封信內容係咁,7月20號寄,有關方面諗左7日,終於估到關律政司事,定研究告我?

致 :政苦官員

關於你們香港政苦,有工人用經血煮餸給僱主食用而判無罪釋放一案,我們致以深切哀悼-

一躹躬~感謝你們發明歪理,令工人無害食譜從此光明正大,應無盡有,創意無限;感謝你們的開明態度,令各地降頭術在港百花齊放,打造共融社會;感謝你們挫弱扶強,今工人深信香港僱主個個好恰,人人爭相湧入,令傭主有大量工人可選,創造就業.

二躹躬~感謝你們忍辱負重,提升僱主EQ,令僱主遇上惡工人時,為免家中無力反抗老幼受虐,只得忍氣吞經,從而促進僱傭和諧氣氛,僱傭紛爭從此大減.

三躹躬~感謝你們法律部門設有這條極不合邏輯的法律,讓本人感受法律的艱深,明白法官不好為,搞不好,受人唾罵,遺禍人間,更免我浪費金錢供子女讀法律,因為香港法律已死!!

大宅

I think we really should do something to protect our family, What's wrong with our court? I am very worry.....I am really willing to organize something to raise the awareness to the public, does anyone have any idea and expericence?

伯爵府

好媽媽勳章

點解會寄封信去特首辦咁搞笑....
香港係司法獨立架喎....
行政機關點會理你d訴訟架....

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

岩岩睇到有個回覆 :
先生/女士:

七月十七日的電郵收悉。我們已把你的關注轉交律政司,謹此致謝。

行政長官私人秘書
(許希蓓 代行)

首頁

尾頁

跳至