在職全職

跳至
[在職媽媽] 夠唔夠膽去面試?

首頁

尾頁

複式洋房

夠唔夠膽去面試?

我而家係一個全職媽咪!未生bb之前做過幾份工,但都係只做左幾個月而且無工作證明的,我學歷又只得中五,我而家好想搵野做幫輕我老公,但我自己咁樣,真係唔係幾夠膽去面試,有冇d媽咪好似我咁,而面試成功架?如果你地係我,又會唔會夠膽去面試?
大家好~~我叫Barbie呀,我係o係03年12月17日出世架,請大家多多指教!!!

男爵府

Re: 夠唔夠膽去面試?

babydodo

車, 你使咩驚啫, 你去見工之麻, 請吾請你係佢決定, 我地做開野去見工, 佢都未必會請. 咁佢覺得你岩心水, 佢就會請你架啦.吾使擔心喎, 見多幾次工, 你就吾驚架啦. 有無經驗, 睇請你個果人點諗既啫, 佢鍾意你, 就請架啦. 最緊要你四四正正咁去見工, 吾好比人覺得你無誠意就得架, 比d信心.

洋房

babydodo:

唔使驚? 見工有時要看眼緣和誠意,定啲就得。
我十幾年無做嘢(要湊仔,他現在升了中學),兩個月前去見工,都成功咗,我學歷都唔高架。
俾啲信心自己。

複式洋房

PanaLily 寫道:
babydodo:

唔使驚? 見工有時要看眼緣和誠意,定啲就得。
我十幾年無做嘢(要湊仔,他現在升了中學),兩個月前去見工,都成功咗,我學歷都唔高架。
俾啲信心自己。

你搵到咩工呢?可唔可以講下呀!其實我都一樣學歷唔高架!

洋房

朱古力媽咪:

唔好意思,現在才有時間回覆。
我以前是做售貨和收銀的;現在想返朝九晚五,所以就搵寫字樓工。
我現在的工作是辦公室助理,因我識啲電腦,老闆話有機會升文員,希望得啦!

複式洋房

PanaLily 寫道:
朱古力媽咪:

唔好意思,現在才有時間回覆。
我以前是做售貨和收銀的;現在想返朝九晚五,所以就搵寫字樓工。
我現在的工作是辦公室助理,因我識啲電腦,老闆話有機會升文員,希望得啦!

你就好啦,我都想搵呀!

複式洋房

好多謝你地比意見我^^我而家信心大左好多了,Panalily,我都同你一樣呀,我之前幾份工都係sales/收銀,而家有左bb都想番朝9晚5,所以好怕去見文職既工,不過,而家我會放膽去試了,多謝你地
大家好~~我叫Barbie呀,我係o係03年12月17日出世架,請大家多多指教!!!

首頁

尾頁

跳至