跳至

首頁

尾頁

洋房

有小朋友學游泳的媽咪入黎傾下丫

我個囡囡都差不多學左一年, 可能跟泳班, 進度無私人咁快喇, 你地D小朋友又學成點呀, 大家分享下啦

洋房

Re: 有小朋友學游泳的媽咪入黎傾下丫

up

複式洋房

chloetam ,

我仔仔7歲,學游水第15堂,跟屯門仁愛堂泳班,進度都OK,學自由式.
url=http://www.iuploads.com][/url]

洋房

sam_mama,
可能我囡囡年紀比較細d, 現在才4歲半, 所以都仲未學咩泳式

複式洋房

chloetam,

4歲半,咁早啊,仁愛堂都要5歲先收.係不係親子班?

url=http://www.iuploads.com][/url]

伯爵府

我大仔7歲,k2開始學游水,最初係南華會學,佢係極怕水架,學咗一個暑假只係無咁驚水物都學唔到。跟住k3個年就搵咗個私人教咗12堂,學咗少少蛙式同"味"水,因為佢實在太驚水同埋教練太就佢,於是都係無物成績。到升小一個年經親戚介紹去咗而家個教練係摩利臣山學,上咗三堂左右已經可以游到半個池蛙式,學到4個月後已經可以用蛙式游到一個直池,後來到冬天由於太凍又停咗,跟住上年5月又學番,到而家已經學識咗蛙式、自由同背泳,而家冬天都有keep住學仲學梗蝶式。

大宅

我個女今年先開始正正式式學游水, 以前都係暑假期間玩一、兩個course, 之後就唔記得曬, 而家佢係南華會學緊游水, 因為係成大班人學, 所以進度無咁快, 佢plan緊來年報學校泳隊(唔知得唔得), 希望佢得喇。

洋房

sam_mama,
唔係親子班黎架

洋房

Ka_wai,
你個囝囝宜家係咪都係跟私人教練學呀? 學費貴唔貴呀?

伯爵府

唔係呀係一班咁上堂,每次會有5-6個小朋友,因為佢哋個個都已經識游所以只有1個教練教。學費係$1200 (10 lessons)

洋房

各位,
講開游水, 你地d小朋友係咪都係暖水池游呀, 定係要暫停一季

複式洋房

chloetam,

泳池11 月開始有暖水供應.加上小朋友穿保暖衫就不涼了. :lol:

大宅

ka wai,
噤呢個價錢都ok喎.

別墅

我女女係YMCA學游水,650 8堂,有章攞,老師非常好,小朋友好開心
[img align=right]DSCN0160[/img]

伯爵府

zeke,

我都覺得價錢ok同埋最緊要係學到嘢。

我個仔而家都仲有游,有暖水麻不過上水真係會幾凍。

複式洋房

我都贊成Ka_wai 講的,
最緊要係學到嘢

我仔仔係仁愛堂學,教練幾肯力,10堂550元,通過测試有証書拿.

洋房

sam_mama,
係仁愛堂學, 個價錢真係好抵喎

複式洋房

chloetam ,

係仁愛堂學, 個價錢真係好抵喎

係呀,但見仔仔初班一次又pass,拿到証返來,都算ok啦.

洋房

sam_mama,
真係會好開心, 見到自己D囝囡有進步, 又鍾意游

洋房

今期個囡要去大池游, 佢有D驚, 因點唔到地, 仲成日話好難, 唉!我都比佢攪到煩, 希望佢可以快D克服到喇, 你地D小朋友有無呢個問題呀 ?-(

首頁

尾頁

跳至