意見反饋
義工

在職全職 今日: 16|主題: 46453

[全職媽媽] 早上你會怎樣叫醒你子女起床上學去 ?

大宅

國民生產總值:3258

早上你會怎樣叫醒你子女起床上學去 ?

如果他經常不很馬上起床 ?
你會用怎麼方法 ?
人生是無常 .. 對人, 對事唔好太執著.
將時間用在值得的人, 值得的事上.
活在當下, 珍惜當下.

男爵府

國民生產總值:7751

畀面勳章

Re: 早上你會怎樣叫醒你子女起床上學去 ?

LingLing2008,

冇遇過呢d情況....我兩個女....由細到大...一叫就醒....唔會賴床 :mrgreen:
我諗 我會預多幾個字叫佢lor :mrgreen:

男爵府

國民生產總值:7665

monchan 寫道:
LingLing2008,

冇遇過呢d情況....我兩個女....由細到大...一叫就醒....唔會賴床 :mrgreen:
我諗 我會預多幾個字叫佢lor :mrgreen:

我個女返學嗌我起身 佢會換好哂d衫架喇,係佢倒轉嗌我 不過佢細個陣都有唔起身..早d訓夠訓就會起身囉.. :mrgreen: :mrgreen:

珍珠宮

國民生產總值:31378

醒目開學勳章 畀面勳章

Dear All:

我仔仔由細個到現在四年級要搭校車都成日吾願起身,好多時拖左佢落地吓訓,即刻成個醒晒,當然吾係個個用呢招都得,我仔仔有時都話我好很毒,佢爸爸就開電腦叫佢做每日一篇,但係好多時做到早餐都吾食,差點連校車都搭吾到,仲幣.

bettylam

bettylam ?-( ?-( ?-(

NNN

別墅

國民生產總值:530

我通常會數3聲,1......2......3,聽到個3字即彈起

洋房

國民生產總值:71

我通常都早10分鐘叫兩個仔起身
如果我個細仔賴床唔起身
我會話佢知今朝有乜早餐食仲唔起身就無得食(通常都係佢地最愛的早餐先work 啦).一係就扮到好緊張咁話過鐘啦校車走啦 佢就即時彈起身tim:lol: 有時就叫佢快d起身等佢叻翻一次叫哥哥起身..講真佢會好自豪ga..因為經常都係哥哥叫佢起身ma...
[img align=left]http://www.rphotobase.com/albums/userpics/10112/thumb_%B7%D3%A4%F9%2863%29.jpg[/img]

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.