懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

有沒有媽咪食過產後進補廿八坊可分享呀?

我昨日去產後進補廿八坊的講座, 原本都很想試, 但關醫師話餵人奶, BB100%都會燥, 所以每日要飲6安白蘿蔔湯, 所以我有些擔心會否太涼, 同我在健康院聽餵奶講座, 話食人奶無需比其他飲品比BB飲, 連水都不需要, 因可會影響媽媽的奶量, 而比白蘿蔔湯BB飲, 會否影響媽媽的奶量呢? 所以我想問有沒有餵人奶的媽咪試過其產品可分享呀? ?-(

洋房

Re: 有沒有媽咪食過產後進補廿八坊可分享呀?

有沒有人試過可以分享呀? 因我都幾想試呀. ?-(

複式洋房

我係食金裝o個隻o既,又有餵人奶,bb係會幾熱氣,佢出世後2星期面仔開始出粒粒,但我唔敢比佢飲涼o野,就帶佢去睇醫生,醫生就比o左葯膏佢搽,搽o左就無事喇。
最後o個劑(有鹿尾巴)我就無餵人奶,怕bb頂唔順。

等bb大個少少,我就比薏米水,再之後比佢飲薏米+紅蘿蔔水。

廿八方最初o個劑有木耳,木耳係會減少奶量的,但佢就可以幫助清惡露。於是我選擇飲湯不食渣。

我食o左呢隻o野之後,身體係好o左,就算有病,好快就會好番。 :-P

男爵府

我係因為怕太燥, 所以買精裝o個隻, D藥無咁勁, 我諗會無咁燥掛. ?-( , 到時希望呀B無事啦.

大宅

giy2000_hk,

你依廿八方,咁你有無食薑醋呀?如果食埋, 會唔會勁燥架?

洋房

giy2000_hk

我想知每劑的煲後分量有多少(即一飯碗定??)?幾時飲最好(應午飯後定晚飯後飲)?另一餐應飲那些湯水好呀? ?-( ?-( ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至