夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

老公儲錢有問題

本來他識將d錢儲起係一個好老公, 可惜我成日覺得佢幾十歲人始終唔多點用腦諗下點儲,又唔同我商量.

佢係銀行做個十年保險保本,緊係銀行sales推介,佢唔多識投資,亦唔想銀錢扁席,諗住十年後有筆錢,可惜佢係用信用卡一次過過落戶口,然後每個月就係戶口扣除,呢個就係問題所在,佢要大拿拿過二萬銀,每月扣二千來儲,咁我邊有二萬來找卡數,我已經將私記拿晒出來找呢d數找個d數,自己想儲私記都無,佢就諗住比家用我自己分配去找數,個份家用都要家庭開支,我諗到頭都爆都找唔清d數,重要比返息口信用卡,你話幾甘,自己儲戶口既話,雖然無乜息,咁至少唔駛比咁多息銀行,咁即是唔係保本,蝕本就真,幾次我都提佢欠緊卡數,因為我真係唔想欠卡數,想一筆清晒佢,由頭再儲過,佢就成日檔耳邊風,卒次搵晚我喊住同佢講(有時流下眼淚都幾駛得),我話盡快cut左佢咁儲,因為d錢儲晒佢戶口,我就好似咩住條數,諗到個頭真係痛,因為個心擔心,成日咪諗住點分配d錢,咪攪到個頭小腦個位輕微痛,我唔想攪到自己生腦癌,不如自己迫自己儲,唔好經信用卡去儲,個d息都夠我買粒介指燦死我,好在他都聽我勸告,從新安排,欠信用卡始鉖係欠人錢,成日帶條數係身好似困住咁,想買件衫都要左諗右諗,幾慘.

有時我都唔明,佢幾十歲人,好多野都諗唔夠深入,真係同個d大商家比,似小朋友腦袋,唔比佢激入青山算偷笑.

雲師奶 該用戶已被刪除

Re: 老公儲錢有問題

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

唔好話你老公呀...有陣時我老公都係...一時就好精明...一時就蠢蠢地...真係有時比佢激死...

[url=http://lilypie.com][img]

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

別墅

我諗幾精明都好﹐都總會有失手O既時候﹗
你老公都聽你講咯﹐証明佢都明白你道理啦﹗
你要開心至係喎 :wink:
oceandeep</i>

子爵府

有時真係唔出殺手間(眼淚)都唔得, 有時我諗, 個d億萬富翁個腦袋係咪特別精明,佢學到一成都唔知幾好, 有時講野咪扮可憐, 我話一個月用4千來做家用,除開都係百幾蚊日, 唔好計買送,去一轉超市都二,三百蚊,想比個囡參加課外活動錢都無,佢笑話:{係咪咁慘呀!}
我話:{以前就唔慘,而家要走去馬寶道買十蚊件衫,買貴d都唔捨得.}
佢話:{真係咁慘!}

你地話係咪監生激死!

子爵府

好媽媽勳章

唔緊要, 你老公娶到你呢個精明老婆就已經有救啦.

首頁

尾頁

跳至