嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

男爵府

除雪印外有冇嗎咪知道邊隻奶粉淡口啲?

我BB氣管敏感,飲雪印唔消化,大便硬粒粒,轉飲美素樂大便好好,但比較甜,飲完好易咳或濁,試過其他A+;恩美力;惠氐都係會咳,淡口雪印就冇事,但飲雪印便便很差,BB以前係飲人奶的,現在都唔知應該俾什麼奶粉佢飲好,有冇嗎咪知道邊隻奶粉淡口啲?

別墅

Re: 除雪印外有冇嗎咪知道邊隻奶粉淡口啲?

萬朝啦, 既淡口又有大便, 我個女以前都係飲人奶, 同佢轉奶粉時試過惠氐, 佢唔肯飲, 跟住比萬朝佢就ok喇.

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

日本和光堂、明治、森永
囡囡一直食開人奶,到依家間中加2餐奶粉,飲明治,大便ok,無問題,味道好淡
My Two Princess

男爵府

萬朝好似都幾甜,仲有冇嗎咪有其他好介紹啊!

男爵府

pigpig

請問在邊度有得買日本和光堂、明治、森永,幾錢? 有冇試用?

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

candytsy,
日本奶粉是無試用裝的
所以如果你想試的話,就要去UNY、西田、citysuxxx、吉之島的日本超市買一罐試下,無細罐裝的,雖然係貴D,但試完後,你可以經代理訂。
我囡囡食明治大仔﹙9個月至3歲﹚$280,代理$180﹙最少訂4罐﹚
你可以試下去以下的媽咪會睇下:
雪印媽咪會(Japan Version)
明治媽咪會
森永媽咪會

請收pm
My Two Princess

別墅

candytsy,
如果係話萬朝甜, 咁你唔好買明治喇, 我個女而家轉左飲明治, 明治仲甜過萬朝, 如果你想轉日本奶粉, 你不如試下其他牌子啦.

我check過咁多間, 賣得最平係吉x島, 你去睇下啦.

男爵府

hi 臭豬豬
剛剛想試下明治,不過听你咁講話明治甜過萬朝就要睇下先,因為明治都唔平,又冇得試,多謝你的意見.點解你BB由萬朝轉飲明治,係唔係萬朝唔好,我都有諗過俾BB飲,咁仲有什麼牌子奶粉可以選擇?我不一定要選日本奶粉,只要淡口唔熱氣BB受得到就OK.

別墅

我個女以前食萬朝都好好架, 你唔需要擔心, 萬朝唔係有問題, 係我個女早排唔肯飲奶, 我媽咪話佢可能厭左, 咁我咪同佢轉囉, 轉左就好d, 佢肯飲. 其實我覺得萬朝都ok架, 我又唔覺得佢好熱氣, 起碼日日都有 ng ng先啦.你個bb幾大呀?
我有萬朝3號的sample如你想要,你pm我啦.

男爵府

hi 臭豬豬
我個女得九個月未飲得3號,thanks!唔知係唔係BB過一排都要換下奶粉先會飲多啲呢?

首頁

尾頁

跳至