意見反饋
義工

婦女醫護 今日: 43|主題: 31129

想問問血壓高是否不可以吃避孕藥呢?

大宅

國民生產總值:3590

想問問血壓高是否不可以吃避孕藥呢?

同上

禁止訪問

國民生產總值:30345

Re: 想問問血壓高是否不可以吃避孕藥呢?

版主

國民生產總值:51225

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

最好問醫生

別墅

國民生產總值:603

之前看到一些文章講避孕藥有可能令血壓上升. 所以, 如果你有血壓高,而又想食避孕藥,最好問一問醫生!!!

大宅

國民生產總值:3590

我一向食開,都食左成幾年,前幾日去家計會check時,個護士話我血壓高,叫我唔好食,我唔知會唔會係食避孕丸,食到我血壓高,我問個護士佢又話唔會,但係我朋友話會架,所以我都唔知道點好。

版主

國民生產總值:51225

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我唔認為食避孕丸會令血壓高,我都食左幾年,一向血壓算正常,有時偏低添。每個人既體質唔同,對葯物既反應都唔同,你都係搵番睇開既醫生問問啦,唔洗心卦卦麻~

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.