嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問 邊隻乳酪適合 8個月B食

如題

大宅

Re: 請問 邊隻乳酪適合 8個月B食

Yoplait miam baby yoghurt 一pack有4杯, 呢隻係BB乳酪for 6個月以上, 價錢大約廿幾蚊!
一般o係大型super market 都有得賣!

洋房

chaichai 請問冬天吃乳酪是否坐熱给B吃呢?
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

複式洋房

De'vilbbb, 請問自己整係點整架, 可以教下我嗎??

日本 yoghurt又係什麼牌子呢?? 在citysuper有得賣嗎??

謝謝解答

大宅

De'vilbbb :

請問你自己整係咪即係用美康果隻home made yoghurt呀. 好唔好呀?
De'vilbbb 寫道:
Yoplait 千祈唔好 "簡" 青蘋果味, 我試過酸到咀都歪,
後來轉買日本乳酪, 或者自己整.
該用戶已被刪除

大宅

kk04 寫道:
chaichai 請問冬天吃乳酪是否坐熱给B吃呢?

食乳酪唔好坐熱呀! 食之前o係雪櫃度拎出黎, 放5~10分鐘至食就易入口D! 無甘cold嘛!

大宅

De'vilbbb 寫道:
Yoplait 千祈唔好 "簡" 青蘋果味, 我試過酸到咀都歪,
後來轉買日本乳酪, 或者自己整.

Yoplait 呢隻牌子有兩隻味道, 一隻係燕麥, 另一隻係啤利味! 我又唔見有青蘋果味喎! 不過啤利味我都覺得好酸架, 但囝囝食第一啖會打個冷震, 到第二啖開始就無野喇! 仲不停要食添!

首頁

尾頁

跳至