懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有無孕婦好似我o甘....??

mc_chumui,

係[05年9月媽媽會]嗰邊見到你喎, 仲打算叫你過去睇下添。

我都唔知道安胎藥有乜野成份, 我諗除咗葉酸外, 維他命or鈣片都應該有幫助。

你都幾樂觀, 你都講得啱 "睇開d,o甘樣做人會開心d", 可惜我就係睇唔開, 所以老公成日叫我返教會, 聽多d道理, 咁我心境會平和d喎。

你囝囝咁容易就可以瞓着, 真係羨慕死我啦, 係咪你自細開始train佢架? 我囝囝一定要企住抱先得, 所以我都唔知點呀!!

我都有諗過比囝囝返playgroup, 因為佢都幾怕醜, 但都唔知邊間好, 我又唔想太遠, 最後都係得過諗字。

alick,

大家陀嘅週數差不多喎, 你去咗睇醫生未呀? 你諗住睇政府or私家? 係呀政府係要分區架, 咁你住邊區? 如果你真係想喺東區生, 咁你有冇親戚住東區, 可以試下借個地址報。

你上一胎係囝囝or囡囡呀? 係呀, 媽媽會所那邊已經開咗[05年9月媽媽會]topic, 仲有好多9月媽咪都係第二胎。

男爵府

mc_chumui
★?我家特破7000位客人喇?☆ [/url] ..+°。照咗喇..肚入面嘅小b係女仔嚟咖..+°。

複式洋房

Hi Cosmac2

我有睇私家醫生, 但可能會去聯合生, 由於我住西貢區, 所以要在將軍澳或聯合檢查, 但我都會Keep 住睇私家, 因為老公話可以有葉酸及維他命丸食及可照4d, , 我上一胎係囡囡.

大宅

alick,

你住西貢去東區生都好遠喎。

我住將軍澳如果去政府都係聯合, 不過我仲未去政府排, 未有時間, 我有個朋友依家3個月, 喺聯合做產檢, 佢話次次都等好耐, 所以我諗暫時睇住私家先, 其實我仲未諗定最後去政府or私家生, 遲d再決定。

你囡囡幾大? 今次有冇諗住囝or囡?

複式洋房

Hi Cosmac2

我唸我都會去將軍澳登記及檢查, 最後會去聯合生, 機會大d, 我個囡2yrs 多d.
:lol:

大宅

alick,

你做咗產檢後, 上黎話我知情況, 如果唔係等好耐, 我可能都考慮去將軍澳登記。Thanks!

別墅

我又係成日無胃口、反胃作嘔、好眼瞓、好凍、好疲倦, 想暈, 坐車會作嘔 (坐巴士上層好d) 。想 暈就食糖,想嘔就索白花油。為左唔嘔,只會吃小小,小吃多餐,太飽又會嘔過。 :wink:

首頁

尾頁

跳至