意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 38|主題: 38825

結咗婚幾耐, 開始有感情變淡的感覺??

民房

國民生產總值:69

結咗婚幾耐, 開始有感情變淡的感覺??

如題~

該用戶已被刪除

Re: 結咗婚幾耐, 開始有感情變淡的感覺??

民房

國民生產總值:69

咁點樣維繫呀??

洋房

國民生產總值:323

其實,我同我老公結左婚4年,真係覺得有D開始淡ge感覺!!!唔通真係越平淡越好??? ?-(

公爵府

國民生產總值:25135

我都好怕有咁的一日,
我而家先結左半年

複式洋房

國民生產總值:255

我諗大家唔駛咁擔心, 感情耐左唔係叫"淡", 而係習慣, 但我唔認為係導致分開既原因, 真係好睇你地點維繫, 我同我老公結左婚都有4年, 大家都好好呀, 雖然冇晒拍拖果時既feel, 但我而家好嚮往平靜, 好舒服

大宅

國民生產總值:2802

其實都好難唔擔心架, 我老公係個D唔悶得, 成日搵新野o既人嚟架, 我好怕佢對住我耐咗會悶, 就好似買衫咁, 佢明明已經有好多衫, 但係都話冇衫著, 其實係佢已經著過晒, 想著新衫呀, 好怕佢將來會對得我耐, 想對住個新人咋....... :cry:

子爵府

國民生產總值:13088

2018勳章

我同我老公結婚2年 , 但我已經對佢既感情好淡 ,有時都好想去同人拍下散拖 , 我老公差不多每一日都要發我脾氣 , 話我 ,令我對佢更加淡~~~
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

禁止訪問

國民生產總值:30345

禁止訪問

國民生產總值:30345

大宅

國民生產總值:3994

我同我老公結婚又係差唔多兩年 , 但我地已經好似老夫老妻既感覺 ,放工返來真係10句說話都冇

該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:4722

「很愛很愛的感覺,是要在一起經歷了許多事情之後才會發現。」
我和我老公就是這樣。

「如果你愛一個人,隨遇而安,讓他/她自由的飛,如果最後他/她還是回到你身邊,那就是命中注定的」
我們之前有第三者, 我老公選擇離開, 我那時才頓然知道最愛的是他, (因為自己覺得婚後生活太平淡, 他工作忙沒有時間陪我,自己只貪一時開心而令他傷心), 最後回到他身邊, 我很後悔曾對不起他, 他到現在一句怨言也沒有, 但卻怨自己當切對我不夠好,現在他對我比以前更好(以前巳經很好了). . .

「每個人都希望能夠找到自己心目中百分之百的伴侶,但是你有沒有想過:在你身邊會不會早已經有人默默對你付出很久了,只是你沒發覺而已呢?所以,還是仔細看看身邊的人吧!」
請珍惜身邊的人, 這是我失而復得後的領悟 . . .

複式洋房

國民生產總值:409

我同老公一齊10年,感情仲好好.好似最近我因為囝囝考唔到心儀的學校而唔開心.佢係電話聽到我喊,連公司要開會都唔理,即刻請假返屋企陪我.平時囝囝返學,老公時時都會約我食晏,陪我行陣街.佢話要多d兩個人嘅時間,唔會為任何事/人而忽略我,就算平日有應酬佢都盡量推,試過有同事笑佢怕老婆,老公依然理直氣壯話比人知,自己的確最怕係老婆唔開心.或者因為老公真係好愛錫我,所以相處10年,感情依然唔錯啦!

複式洋房

babyoush 寫道:
其實都好難唔擔心架, 我老公係個D唔悶得, 成日搵新野o既人嚟架, 我好怕佢對住我耐咗會悶, 就好似買衫咁, 佢明明已經有好多衫, 但係都話冇衫著, 其實係佢已經著過晒, 想著新衫呀, 好怕佢將來會對得我耐, 想對住個新人咋....... :cry:

老實講如果你老公咁既情況真係好令人擔心喎, 通常都會係女人怕悶多d家喎, 你老公係咪好年輕家?

複式洋房

hellovibe 寫道:
我同我老公結婚又係差唔多兩年 , 但我地已經好似老夫老妻既感覺 ,放工返來真係10句說話都冇

我同我老公都係好老夫老妻, 不過好就好在我老公對住我特別多野講, 而我就好鍾意臨訓前捉住佢孟講孟講

男爵府

國民生產總值:6867

結著婚之後感情不像以前的二人世界,因為要顧及相方家長親戚,但有另一種感覺,完全唔同,特別生完BB之後,我都希望呢種感覺可以維繫,因為有時都會因為生活小節有磨擦好唔開心,你地會嗎?

複式洋房

candytsy 寫道:
結著婚之後感情不像以前的二人世界,因為要顧及相方家長親戚,但有另一種感覺,完全唔同,特別生完BB之後,我都希望呢種感覺可以維繫,因為有時都會因為生活小節有磨擦好唔開心,你地會嗎?

我都會家, 以前二人世界好浪漫, 而家生完bb, 就多左一份溫馨, 但少左一份自由, 我地好少有磨擦, 好多事情佢都會順從我, 不過梗係覺得佢好似差咁d野, 但又唔知點講

子爵府

國民生產總值:13088

2018勳章

Re: 結

我老公拍拖時咩都就哂我
依家佢可以為好小既事而話我
我都有同佢講過 , 佢就話' 我份人係咁個喎 ,你都知架 , 我對我亞媽都係咁架LA , 如果你唔做錯野我都唔會話你LA '
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

禁止發言

國民生產總值:9054

Re: 結

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.