意見反饋
義工

在職全職 今日: 3|主題: 46558

[全職媽媽] 做呀媽好辛苦!請進(幫囝囝做呢d,做果d)

洋房

國民生產總值:74

做呀媽好辛苦!請進(幫囝囝做呢d,做果d)

其實我地做呀媽既好辛苦,特別係初生bb凌晨要幫佢,又例如冇得訓......
不過,我地係值得既^^
有同感者回覆∼
thx!

大宅

國民生產總值:2054

Re: 做呀媽好辛苦!請進(幫囝囝做呢d,做果d)

係呀!...真係唔生過都唔知做人媽咪咁辛苦...仲辛苦過返工...因為冇放工冇假放...但係只要見到佢對住你笑...真係咩辛苦都值呀!
[size=small]Mason is my life! :-)[url=http://www.babyhome.com.tw/bb/56857][size=small]

別墅

國民生產總值:792

做過媽媽先知那種偉大呀,,,,,,,真係仲辛苦過返工,但見到個女一天一天長大,真係辛苦到由個心笑出來
歡迎入我Dream House參觀 ---- 哈..... 我叫 寶寶 ......,,,,,, 由媽咪肚已這樣稱呼,我是2004年4月26日 在瑪麗醫院出世.........。 :-o :-o :-P 22/1/2005 - 第一次講 :媽媽: 十個月71.5cm - 6.21kgs(輕磅) 八個月懂向後爬 十個女懂向前爬 19 / 3 / 2005 - 懂自己扶住bb床企了 5/4/2005 - 7.1kgs,,,,, 13/5/2005 - 6.8kgs (76cm) 22/5/2005 - 可以放手自己行了 22/9/2005 - 8.2kgs (79cm) :-P :-PBoBo #### Photo ;-) [link=http://lilypie.com][img noborder]http://bd.lilypie.com/hQg8p8[/img][/link][url=:http://www.babyhome.com.tw/bb/47925]BO BO Photo[/url] 第二個小寶寶 - 2006年1月20日出世了

洋房

shirleylee:
係呀!見到d囝囝囡囡一日大過一日,都好值得!

洋房

米雪兒1101:
其實我地都好辛苦,又唔知囝囡大過左生唔生性喎,唉.........

別墅

國民生產總值:519

做FULL-TIME媽咪真係好辛苦~~
特別湊BABY...又無假放又無覺好訓~
咩都要睇到實~
真係仲辛苦過番工~!!
不過見到佢做D野好得意~好好笑~
就咩都唔記得LU.... :mrgreen:
傑傑0係2004.3.3出世~重3.33kg~!!

大宅

國民生產總值:2054

可愛小囡,

真係做人媽咪真係好辛苦呀...講真丫...佢第時生性就固然好啦...不過最重要都係佢健康同開心就係最重要...right?
[size=small]Mason is my life! :-)[url=http://www.babyhome.com.tw/bb/56857][size=small]

大宅

國民生產總值:4412

所有老人家咪成日話lor 養兒一百歲 長休九十九ar 我而家做住全職媽媽 真係知ar媽辛苦 個女健康固然好 到時又擔心佢聽唔聽話 又要諗佢第時讀書前途 總之就好多野擔心la 不過見佢對你笑對你講野 睇住佢一日一日大 0的種回報已經值返 大家媽媽努力ar

別墅

國民生產總值:917

現在才真真正正體會到母愛的偉大,
它是無條件的奉獻...

水晶宮

國民生產總值:55372

好媽媽勳章

如果阿囡點我做lee樣做果樣, 我就會跟她說: 我不是你的工人呀, 可以的話自己做番!! 如果唔係我就找個工人來湊你, 我去返工好了! 最終我個囡都會自己做番自己嘢!

大宅

國民生產總值:2899

好媽媽勳章

我好有同感呀..真係好好好辛苦..有時都會問自己為乜要生小朋友..真係自己都答吾出..有時更加覺得佢地好可憐..因我吾係一個好媽媽..無學識 無耐性..脾氣又吾好..怕會教吾好佢地..唉 不過見到佢地快樂成長就乜都足夠..都吾唸得甘多

男爵府

國民生產總值:6949

我都覺得做媽咪好辛苦,好多家務要做,要照顧bb,沖涼,換片,餵奶.... 亦好多野要擔心 :cry: 佢未訓著自己都唔敢訓住,初生時就怕佢

民房

國民生產總值:54

我都有同感,我bb只有個幾月.依家好似做看更一樣,冇得訓.不過都幾佩服自己.可以撐下去.
唔知點解總係覺得老公就冇咁上心

複式洋房

國民生產總值:341

唉~湊bb呢樣野男人多數都無咁上心ga啦~
特別係換片… :-x
其實有時唔好等bb訓你先訓r~
唔係好容易俾個bb控制番你d時間ga~
我當初湊b都無理會到呢d野~搞到好累…
慢慢較番佢d時間早d訓~
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

珍珠宮

國民生產總值:41391

好媽媽勳章

由 ple614 於 2005-02-02 16:20:36

唉~湊bb呢樣野男人多數都無咁上心ga啦~
特別係換片…
我都覺得係~~~~

複式洋房

國民生產總值:341

果時同老公傾計,追問之下先知原來我老公話同阿女換片覺得尷尬wo~咁都係既~如果我生個仔仔,可能我都會~hehe
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

男爵府

國民生產總值:6949

我老公精神既時間肯幫bb換片,餵奶,但佢一訓著就乜都聽唔到,就算bb大喊或發出咩聲音都唔知,好似一d都唔會擔心bb

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.