意見反饋
義工

使用意見 今日: 2|主題: 12583

跳至
急:改細左張相都上傳唔到,幫幫我啦

大宅

國民生產總值:1837

急:改細左張相都上傳唔到,幫幫我啦

我已經用Irfan View改細左張相,但係都上傳唔到,點解會咁架?你地通常改到咩size呢?
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

大宅

國民生產總值:1736

Re: 急:改細左張相都上傳唔到,幫幫我啦

妳張相既解析度係咪超過150x150像素或檔案既file size超過 20,000 bytes?

大宅

kit.kit,
我改到113×150,49.8KB啦喎!

[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

男爵府

國民生產總值:5277

好媽媽勳章

我之前改極都改唔到,但第日開機又ok喎.[url=][/url]

民房

國民生產總值:28

我係新手黎架..都上傳唔到... 出現
::Errors occured::
melody.bmp
==>mimeException

咁即係點呀???
:-|

我成功啦...原真係filesize太大喎~
生活最緊要開心!!

民房

[email protected] 寫道:
kit.kit,
我改到113×150,49.8KB啦喎!

49.8kb都未夠細架... maxium 係 20000bytes 大約得20kb架咋... 要再細d呀~ :-P
生活最緊要開心!!

大宅

我原本張相得17.5KB,但係一改細左張相之後就變左48KB,究竟KB果part應該係邊度改呀?

民房

我記得好似係咁:File sizes 既大小唔一定係同image size 係直接關係,影響file sizes 既係image quality, 如果張相愈靚,佢既file size 就愈高架啦 ..... 我知既係咁多, 你試下有無計?
生活最緊要開心!!

子爵府

國民生產總值:13990

Queenie,

不如妳pm 張相俾 我, 我試下幫妳改, 同睇下問題o向邊度

大宅

jojoebebe ,
我唔識係pm度send相呀,不如你俾e-mail我send俾你丫!

大宅

[email protected] 寫道:
我原本張相得17.5KB,但係一改細左張相之後就變左48KB,究竟KB果part應該係邊度改呀?
在儲存縮細了的圖片時,妳可透過IrfanView的設定去壓縮圖片,令檔案變得更少。儲存時,不要直接「Save」,而選「Save As」。先將格式設定成JPG(見圖),然後IrfanView會彈出另一個視窗,讓用戶調較圖片質素。一般來說,只要將圖片質素(Quality)設定為50-60左右,便能有效地減底圖片Size,又不會因壓縮過度而引致照片模糊。

大宅

國民生產總值:3927

好媽媽勳章

唔好意思,我試o左好多次都係load唔到張相.....請問可唔可以幫o下我.....點解會load唔到呀??

thux!!! ?-( ?-(
"彤豬b"愛"彤豬媽" "彤豬爸"愛"彤豬媽" :-) :-) :pint: :pint: :-)[img align=left]C:\Documents and Settings\User\My Documents\My Pictures\carton[/img]

大宅

國民生產總值:3927

好媽媽勳章

jojoebebe,

thank you very much!!!
:lol:
"彤豬b"愛"彤豬媽" "彤豬爸"愛"彤豬媽" :-) :-) :pint: :pint: :-)[img align=left]C:\Documents and Settings\User\My Documents\My Pictures\carton[/img]

大宅

終於得啦,唔該晒!

複式洋房

國民生產總值:349

請問點安裝IrfanView

?-( ?-( ?-(

大宅

就咁run個setup program。

別墅

國民生產總值:706

testing
出口日本鞋仔專門店
適合6-24個月bb, 歡迎到以下Shopping-kingdom選購
http://www.shopping-kingdom.com/index.php?app=store&id=33265

別墅

國民生產總值:860

我無IrfanView,點算呀.... ?-(

大宅

呢度下載。

別墅

國民生產總值:860

kit.kit,

成功左啦,唔該晒

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.