跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家媽媽幫bb打o左水痘針未呀 ? 我打算帶我 14個月仔仔去打, 因為我問過幾間醫務所價錢 450-650 不等. 請問打o左水痘針 的 b 有無會有發燒等問題 ?

子爵府

我都諗住帶細仔去打..不過佢7/25先打完一歲針...姑娘話要隔起碼一個月先可以打...所以未打
好似話有機會出少少水痘..

大宅

原帖由 BABYPURPLE 於 09-8-19 14:51 發表
我都諗住帶細仔去打..不過佢7/25先打完一歲針...姑娘話要隔起碼一個月先可以打...所以未打
好似話有機會出少少水痘..

9月6日帶阿囡去打肺鏈針, 咁要唔要又等起碼一個月呢? 同埋, 水痘針入學前先打會唔會太遲?

大宅

原帖由 MAMAMEEE 於 09-8-19 23:09 發表

9月6日帶阿囡去打肺鏈針, 咁要唔要又等起碼一個月呢? 同埋, 水痘針入學前先打會唔會太遲?

上星期見e生, e生話最好打完肺鏈1個月先打水痘, 另外最好返學前打. 我打算9月中帶小虫打埋水痘, 就全部針打晒啦!

別墅

我都想帶呀囡囡打水痘針
:-) :-( :-D ;-) :-o :-D :-( :-D ;-) :-o 8-) :-? :-P :-x :hammer: :weapon: :adore: :weapon: :adore: :verycold: :party: :lalala: :wave: :ranting: :weapon: :-D :-) :-? 8-) :pint: :hammer: :angryfire: :idea: ?-( :cheeze: :sm: :sick: :lalala: :mrgreen: :-| :wave: :yawn: :wth: :yawn: :chair: :fighting1: :ranting: :tongue: :weapon: :adore: :giveup: :sleep: :party:

大宅

是不是打完水豆針會發燒呢

大宅

我今日剛帶左囡囡打水痘針, 350元, 暫時未見有發燒.
9月中約左去健康院度打肺炎針.
以基督耶穌的心為心 :-P

大宅

原帖由 fayesum 於 09-8-22 13:59 發表
我今日剛帶左囡囡打水痘針, 350元, 暫時未見有發燒.
9月中約左去健康院度打肺炎針.

$350真係好平喎, 我問過話要$540架! 您係邊度打架?

大宅

原帖由 MAMAMEEE 於 09-8-22 17:10 發表

$350真係好平喎, 我問過話要$540架! 您係邊度打架?

我都問過幾間, 有四百幾, 五百幾, 依間最平, 我係天后打的.

大宅

BBCARE 有PROMO, 都係$350支.

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我好狼地上星期六帶咗囡囡去打肺鏈針同水豆針,一次打兩針,點知亞囡呢几日勁扭偈,可能作發燒,又發唔出,周身唔舒服咁,心痛C我
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

回覆 1# emt1314 的文章

糖糖打1歲針時打埋肺炎...跟住3個星期度就打埋水豆針...水豆針唔會點發燒o架...不過有小數bb可能會出少少好似水豆咁....

大宅

露比真係慘。

原帖由 emt1314 於 09-8-27 00:38 發表
我好狼地上星期六帶咗囡囡去打肺鏈針同水豆針,一次打兩針,點知亞囡呢几日勁扭偈,可能作發燒,又發唔出,周身唔舒服咁,心痛C我

大宅

原帖由 fayesum 於 09-8-25 23:17 發表

我都問過幾間, 有四百幾, 五百幾, 依間最平, 我係天后打的.

請問係係天后邊度呀!係咪兒科診所?同埋想請問水痘針有無話咩牌子好呀?我見好多人打一針,我個女個兒科醫生話打兩針好d,但我個女打完肺鏈比錢時,我問姑娘水痘針幾錢,佢話$500,我問佢係咪打兩針,佢話水痘針一針得架!

大宅

原帖由 oh_baby 於 09-8-29 22:55 發表

請問係係天后邊度呀!係咪兒科診所?同埋想請問水痘針有無話咩牌子好呀?我見好多人打一針,我個女個兒科醫生話打兩針好d,但我個女打完肺鏈比錢時,我問姑娘水痘針幾錢,佢話$500,我問佢係咪打兩針,佢話水痘針一針得架! ...

我大女打水痘針那位醫生幫佢打2針, 加埋成7百多元, 仲話收平左, 後來細女在天后那位醫生度打, 1針過, 都係收350, 我都唔知有咩分別.
天后那間診所在英皇道, 近天后廟道, 江永明, 我無留意佢係咪兒科喎.

大宅

原帖由 fayesum 於 09-8-30 23:58 發表

我大女打水痘針那位醫生幫佢打2針, 加埋成7百多元, 仲話收平左, 後來細女在天后那位醫生度打, 1針過, 都係收350, 我都唔知有咩分別.
天后那間診所在英皇道, 近天后廟道, 江永明, 我無留意佢係咪兒科喎. ...

Thank you!

大宅

有人話水痘針要打兩針, 係咪架?

別墅

好媽媽勳章

回覆 1# MAMAMEEE 的文章

我囝囝一歲打咗, 一針咋 $350.-

首頁

尾頁

跳至