意見反饋
義工

在職全職 今日: 45|主題: 46453

跳至
[全職媽媽] 你地多唔多同bb出街

複式洋房

國民生產總值:157

Re: 你地多唔多同bb出街

我成日同我個BB出街...佢而加三個月.....我可以因為唔鐘意係屋企對住我老爺,,,所以日日都出去....的確同BB去街好麻煩....但慢慢就慣...加上我寧願麻煩都好過留係屋企對住D衰人.....你使下比多D人抱..就算抱一陣都好....佢見見下就唔會太驚........

別墅

國民生產總值:519

阿B幾個月個陣我都成日出街既~
但係而家10個幾月又未識行~BB好重~
推BB車上車落車又好唔方便~天氣又涷~
所以都好小出街~落下街就會~~~~!! :mrgreen:
傑傑0係2004.3.3出世~重3.33kg~!!

子爵府

國民生產總值:12949

又唔似,你bb好可愛,大d曾好d.我個bb到9pm一定要返屋企

男爵府

國民生產總值:8771

日日都同BB出街街買"送"嫁啦

侯爵府

國民生產總值:24063

我日日都同仔仔行下附近d商場架,比佢見多d人,事,物咁,佢而家就無再咁認人喇~
我家有隻曳曳豬

禁止訪問

國民生產總值:8419

洋房

國民生產總值:116

我個女日日都要出街, 我每天都要帶她去街市買餸, 她不出街她會摟計.您們話我是否很辛苦. :lol:
:-D My daughter's name is Yan Yan. She's Day of birth is 13th October, 2004. When she borned in the hospital, she was 4.075kgs. :-?

伯爵府

國民生產總值:16114

好媽媽勳章

差唔多日日啦, 近近地會係樓下行下, 遠遠地就過奶奶屋企食飯, 一個星期都有兩/三次架, 搭地鐵兩個站之嘛. 我比較方便, 乜Q都唔駛帶, 尿片奶奶屋企有; 奶奶隨身有...
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

男爵府

國民生產總值:7133

一般啦
呢排凍又少左出街
不過只可以去大型商場,旺角個d noway喇

男爵府

國民生產總值:6880

差唔多日日出街

男爵府

國民生產總值:6949

我都好少單獨帶bb去街,因為怕麻煩 早排凍,我日日唔想出街,主要驚凍親bb就麻煩,好似坐監咁樣 :cry: 冇咁凍既時候,有心情咪會用bb車落

大宅

國民生產總值:1621

我個女細個時日日都出,不過依家大咗少咗囉
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

別墅

國民生產總值:615

有架,隔一or兩日就出一次,99唔like我同bb出街,7-8點去吉吉島(老公一齊去),都話夜'嗎嗎'帶個女去街 ?-(
[img align=left]http://tinypic.com/2ik9wx[/img]

男爵府

國民生產總值:6244

sat or sunday

別墅

國民生產總值:559

我都好怕帶bb去街, 真的好似打仗!!!
因為我bb坐在bb車上一定要你推佢, 一停就不肯, 會哭叫的. 有時到超市停下都唔得, 要不停前後推佢!
有時見有些bb可以坐在bb車上, 讓爸媽吃餐飯, 真的很羨慕

男爵府

國民生產總值:7794

我自已就幾鐘意帶Amanda去街, 但唔係同老公嘅時後... 因為我會俾Amanda瞓飽day nap, pack好去街袋, 內有snacks, 冰水, toy, 尿片, 用完即棄口水肩, 紗巾etc(其實個袋每次返屋企之後又pack齊晒啲嘢, 第日出街根本唔駛點執!!! )
Amanda係去街/屋企食飯自巳坐high chair, 去mall就坐BB車(stroller), 上車就坐car seat, 因為我揸車, 只有我同佢... 佢19個月大, 好乖...短程路去唐人街/ supermarket/ 返gymboree都好小'摟' '計'... :mrgreen:... 佢係有小小似勁量鹼性電芯... 但佢就好小喊, 所以出街都OK...

禁止訪問

國民生產總值:10761

伯爵府

國民生產總值:17592

我都成日帶bb出街!唔出街點得呀!我屋企成日都係得我同個仔,唔出街唔悶死佢都悶死我啦!好彩我個仔都幾乖,咁去到人地度又唔係點'摟'計!都唔辛苦,最慘係買餸囉,一定要用咩帶,又要拎野個仔又越來越重,都幾係野ga~

珊瑚宮

國民生產總值:113477

好媽媽勳章

你哋就好啦可以同個仔去街,我個仔唔知點解唔鍾意去街喎,一去街就唔開心成日扭返屋企,一返到屋企就開心晒,真係怪,所以我擺佢喺屋企做掌門人喇。

大宅

國民生產總值:2240

我都成日帶亞仔出街!佢好乖好少扭計!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.