夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我又哭了!

老公在大陸做野!心靈空虛到不得了,怎麼辦!?久不久就會哭起來,有冇姐妹好像我咁嫁? :-| :cry:
:lol:

禁止訪問

Re: 我又哭了!

大宅

andreaaaa782004 寫道:
你有冇野做架
可以有精神寄托

andreaaaa782004:
我有番工架!呢份工係上年5月開始做架!
再上一份做了9個月,一來老闆吾好又無福利,所以就無做,休息了兩個月就找到現在呢份,現在呢份工老闆幾好,福利都幾好, 不過自己心情太過憂鬱,而家好像走又吾係,吾走自己又好辛苦,吾知點好!

而且,我的生活好悶架,放工就番屋企,又同老爺奶奶住,好像老人院咁,好悶架!

同老公連一起食餐飯都係好難,一個月不會多過6次啦,包括早餐!

禁止訪問

大宅

Coco926 寫道:
咁樣心情會差落去,一定唔開心,其實有時係我地d女人多心,
想得太多喇,如果成日對住,仲多機會嘈交,依家感情可能會仲好呢,搵d野奇托下啦,我好享受一個人架時間架.......

Coco926:
我的私人時間實在多到好恐怖,是用"姑獨"去形容,只有一個人生活!

複式洋房

ckp,
我都心靈空虛呀 :exclaim: 老公一個月都是回香港兩次(共4天), 無工作, 有兩個仔, 有兩個工人, 日日好似"遊雲",而日日shopping 悶到不得了(好彩只是下午三時前, 因為仔仔放學返家), 之後就忙到不得了(要同仔仔做工課和玩)。 我同朋友講我好悶又空虛, 但d朋友都不同情我反而覺得我好好。 我真是想老公在身邊, 可以談心的朋友只有一兩個, 但她們經常無時間理我 :-(

大宅

幸福小婦人 寫道:
我真是想老公在身邊, 可以談心的朋友只有一兩個, 但她們經常無時間理我 :-(

幸福小婦人:
你都話有仔呀! 我都打算生,上年7月小產了!
但現在又覺得佢成日都吾係身邊,都吾知應吾應該生!

複式洋房

ckp,
不要再哭了, 我們d網友可以經常談心事, 我上bk後心情都好咗好多 您上年小產真可惜, 但總好過我老公的弟弟的bb40天左右不在, 我都好擔心他太太(他太太生第一個bb時有產後"優屈")要經過十個月的懷孕而失去 :cry: :cry: :cry:

禁止訪問

大宅

幸福小婦人:
其實我呢d心情已經煩擾我已5年,我都克服吾到,我是喜歡有工作做,但偏偏就要我選擇老公同份工,我覺得好痛苦!

我都試過2年無做野跟他上大陸住,太悶我又再回香港搵番份工!每份工做多了幾過月,我心靈好空虛,身心痛苦,同時又好難搵到一個了解的人去傾訴! :-|

大宅

明白~~ 我honhon 又係響大陸做野 :cry: :cry:
有時想見佢... 想佢係身邊... 都唔可以即時見佢 :cry: :cry:
我會覺得好寂寞... 尤其時情緒無啦啦down 既日子~~
我都驚生完仔佢唔係身邊我d 產後抑鬱會好嚴重 ~
因為我係幾情緒化既人黎.... 唉.......

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

rubyl928,
如果有bb要開心d 我大肚時(第二仔<現在四個月)我老公還在美國兩個多月, 跟著都是工幹....工幹, 還要忍家中的印印(現在炒了 :mrgreen: )好彩生之前的一天老公終於回家, 跟著是工幹....工幹, 你要開心d千萬不要抑鬱, 因為要照顧bb 老公要賺多d錢為你和你們的小寶寶 他錫你才要到外面工作, 一於要這樣想, 我們會

大宅

我都係唯有咁諗咋~ 不過其實我婚都未結... 所有野都係自己諗定驚定先.... hahaha... 好低b...
好在我honhon 自己係老細... 真係有咩事(大件事) 都可以即call 佢係大陸返黎........

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

rubyl928,
您真攪笑 不要想太多 :mrgreen: 一於做跟得夫人 :mrgreen: 如果我兩個仔大d我都想做跟得夫人。

大宅

hahaha... 我諗我唔會做跟得夫人... 肯定悶死... 試過放大假上去陪佢開工...... 簡直係慘過返工....... 最慘自己邊到都唔敢去..... 又唔識煲冬瓜

大宅

小小bb
多謝你回應我呀~ 我訓lu~ byebye

ckp
版主~ 希望你唔好太唔開心啦~ 如果個老公唔出去搵$$ 日日坐係屋企你仲大鑊... 哭得仲多呀~

伯爵府

ckp
You can either find a job also in China or find a job need to travel to China. Then you can always with yr husband. I think it's not difficult.
Or you can take a evening couse. I'm sure you'll always busy to do yr assignment, exam and etc. You should pro-active to learn more and get more friend in school. Right?

大宅

我老公都係返大陸工作,一個月都係8-9日在香港,不過返來仲有兩份兼職做(唔多),我都覺得悶架.好在我有工作做,晚上照顧囝囝(他已有4歲半),我媽咪幫我抽,於是平曰多數在媽咪家中,間中出去做gym,返兼職,總之攪到自己好鬼忙,有時,我仲唔記得打電話比佢

ckp
如果真係好寂寞,去學D有興趣野,一來識多D朋友,又可以充實自已

大宅

多謝你地的提議!
昨晚我又再跟老公講好辛苦,佢都話叫我吾好做,跟番佢上去,由於我們已plan遲多幾個月先要bb,所以都希望做到生,之後就吾做,但最慘呢段時間,我的情緒成日都吾隱定呢! ?-(

大宅

CKP
如果可以不如你約多d 朋友/家人食飯去街啦~
因為成日同老公呻呢樣野呻得多我諗佢地都幾煩架~
同埋我又唔明~ 相信你地經濟環境都唔差
起碼你可以唔洗做野上去陪佢
咁點解你呢幾個月唔上去呢? 頭時想生咪可以返黎hk 囉~
咁你又唔洗唔開心囉~

首頁

尾頁