婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

大圍有沒有好中醫師?最好唔駛煲藥啦!!

有冇聽過東叔? :mrgreen:

子爵府

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 大圍有沒有好中醫師?最好唔駛煲藥啦!!

Hi, please click ~~> 有無姊妹睇緊潘衍東醫師

侯爵府

2020勳章 好媽媽勳章

陳春海中醫係大圍積富街~
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

大宅

Sandy2008,

如果小朋友睇傷風同咳, 唔知陳醫師得唔得呢??

禁止訪問

大宅

陳春海幾好架

侯爵府

Rabbitlee,

得架!佢咩都睇架,如果咳就要多睇一兩次!
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

複式洋房

我昨晚去了看那陳醫師,是第一次看, 都等了30多分鐘,仲即煲藥, 今晚再去看.
:-)

大宅

Sandy2008,

謝謝!請問診金及藥費大約幾錢???

侯爵府

Rabbitlee,

我十年前已經睇佢喇,果時都好多人睇了,而家我就冇睇佢,因為睇中醫朋友就腳D!而家我媽咪都係睇佢ge,佢更年期DM亂七八糟或者唔嚟,都係佢醫番好咋!
我媽話totals大約$60-80到喇,係睇你D藥有乜喎,但一定唔會好貴!

題外話,有好野益大家,有冇沙田友未入或者唔知有呢個會呀?
沙田居民協會呀!呢個會好好架,bodycheck都是$340蚊包埋心電圖等等,我媽做過佢ge bodycheck,唔錯架!仲有睇醫生/中醫/跌打等有折架!但要比$10做會員費for一年會藉,"泳"久會藉$50!如有興趣就pm我比果到Tel &地址?!

P.S. 我唔係sales呀,只是想幫大家慳錢咋!

大宅

sandy2008 寫道:
Rabbitlee,

我十年前已經睇佢喇,果時都好多人睇了,而家我就冇睇佢,因為睇中醫朋友就腳D!而家我媽咪都係睇佢ge,佢更年期DM亂七八糟或者唔嚟,都係佢醫番好咋!
我媽話totals大約$60-80到喇,係睇你D藥有乜喎,但一定唔會好貴!

題外話,有好野益大家,有冇沙田友未入或者唔知有呢個會呀?
沙田居民協會呀!呢個會好好架,bodycheck都是$340蚊包埋心電圖等等,我媽做過佢ge bodycheck,唔錯架!仲有睇醫生/中醫/跌打等有折架!但要比$10做會員費for一年會藉,"泳"久會藉$50!如有興趣就pm我比果到Tel &地址?!

P.S. 我唔係sales呀,只是想幫大家慳錢咋!

sandy2008,

有咁好o既會咩, 死啦仲係沙田住左幾年tim
有冇多d 資料呀?

侯爵府

A 計劃340 非會員$350
1X光胸肺片2.心電圖3.血全像4.白血球計數5.紅血球計數
6.血色素7.平均紅細胞體積8.平均紅細胞血紅蛋白質
9.平均紅細胞血紅蛋白質濃度10.血小板11.尿素(腎功能)
12.肌酸酐(腎功能)13.尿酸(關節痛風症)14.血糖(糖尿病)
15.膽固醇16.甘油三脂(血脂,心臟功能,血管硬化)
17.咸性磷酸'每'(肝功能)18.谷丙轉化"安每"(肝功能)
19.乙型肝炎抗體20."妹"毒21.ca(含Ca量)
22.小便常規(檢查腎功能&尿道感染)
23.大便常規(寄生蟲卵檢查)24.註冊西醫簽署之健康報告書

侯爵府

B plan$260 check甲狀腺,腸癌,膽固醇,血糖
C plan$630婦科檢查,
D plan$400超肝臟,甲種胚胎蛋白(合乙型肝炎帶病菌者)
F plan$450男仕檢查check前列腺
G plan$130 check糖尿病/跟進
H plan$310心臟病檢查
菲傭驗身$480
~~所有檢查係要係指定化驗所做,地點兩個選擇:佐敦華豐大廈2字樓i,j座/香港連卡佛大廈14樓1401室

大宅

本來我對它的plan 有興趣,我上次打電話去都無人聽(不記得是上年還是前年了)故終於放棄

侯爵府

有人問我,我打多少少資料啦!
佢地係係92年成立至今(大圍),目的致力為居民提供多元化的褔利項目,服務居民,提供優惠等.,遲D會係ma on shan
利安村開多一個新會址,未來將開展各類服務,包括,班組活動,
功課輔導,"top"管服務等!
佢地而家會員優惠有特惠健康檢查,購物優惠,醫療折扣,包括睇工人醫療所九折,康健九折,化驗所檢查其他項目7折,食店優惠等等!

我以前上過去入會,見到佢地唔係咁多職員係到辦公,得1,2個人做野咋(文職),所以如果大家有興趣,致電查詢,可能要比D耐性喇,冇人聽就要遲D再打過了(我都試過),最好問清楚辦公時間吧!事關我都唔記得喇!我都係見到順路,所以先講咋,請大家見諒下我離左題吧!

pm過我,請check pm啦!

大宅

Sandy2008,

我收到la, thank you!!

Rabbitlee

首頁

尾頁

跳至