嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

乾燥皮膚

小朋友皮膚極度乾燥,乜野lotion都試過,成日抓,好似蛇咁甩皮.已經唔用鹼液沖涼,睇埋醫生都無用.有冇秘方?

大宅

Re: 乾燥皮膚

不如你試下用施巴既浴油啦,冲完涼已覺得好潤,如果都唔得就再搽johnson baby既嬰兒牛奶潤膚露,我個仔都係非常乾果隻,用左呢兩樣野之後真係好左好多,你不防一試!
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

男爵府

Queenie@ 寫道:
不如你試下用施巴既浴油啦,冲完涼已覺得好潤,如果都唔得就再搽johnson baby既嬰兒牛奶潤膚露,我個仔都係非常乾果隻,用左呢兩樣野之後真係好左好多,你不防一試!

施巴既浴油有無藥性架 ? ?-(

複式洋房

試吓用片糖煲水沖涼,沖一個禮拜啦, 好好架.

大宅

You can try to put on the Oilatum cream, you can take a look the whole product line at Watson. It's very good especially on winter time. Any other is Physoigel which is very good too but I think it is good in summer time. Both are recommended by my Dr., no preservative.....etc you can check it on the box.

xx ky-aggie xx

大宅

施巴既浴油, 即係baby oil, 好好ga, 我呀b都用佢ga, so far 皮光肉滑, 彧者用oliver oil 都好好, 加落水度沖涼用

首頁

尾頁

跳至