懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問你o地既bb幾時調頭?

我e+30週幾, 今日照ultra-sound, 醫生話bb未調頭...我有d擔心最後要開刀
Misaki was born on 12th March, 05!

子爵府

醒目開學勳章

Re: 請問你o地既bb幾時調頭?

我36週啦,bb都未掉頭~
]

洋房

我上星期(29wks+)去健康院檢查, 個醫生用力壓我個肚, 跟住話bb個頭仔係下面(仲好肯定o個隻), 咁我同老公都好開心啦! 點知今日去私家度照ultra-sound, 才知bb都未調頭... :-( 有時我好懷疑d政府醫生既判斷, 用隻手摸下就話係頭仔, 今日照完先知佢將阿b個pat pat當頭仔...真係un-頂-ed-ble, 攪到我同老公依家有d擔心
Misaki was born on 12th March, 05!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

我bb大約27-28周左右調左頭...........

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我bb在37周左右都未調頭,醫生同我講要係38周(即bb足月)的時候就要開刀.如果唔係就會有危險,所以我一到38周就要入院開刀,入院後再做一次檢查點知我子宮已開始收縮(好驚險).因我由未生到生都係看私家所以沒有好似政府敢用手試按個肚後唔得先會幫個媽媽開刀,但我見其她媽媽講過呢重請請況會好危險同好痛.

公爵府

畀面勳章

queenie80 寫道:
我bb大約27-28周左右調左頭...........

me too~~

複式洋房

我bb左6個半月調頭
Lilypie 2nd Birthday Ticker

別墅

sandydojo 寫道:
我上星期(29wks+)去健康院檢查, 個醫生用力壓我個肚, 跟住話bb個頭仔係下面(仲好肯定o個隻), 咁我同老公都好開心啦! 點知今日去私家度照ultra-sound, 才知bb都未調頭... :-( 有時我好懷疑d政府醫生既判斷, 用隻手摸下就話係頭仔, 今日照完先知佢將阿b個pat pat當頭仔...真係un-頂-ed-ble, 攪到我同老公依家有d擔心

乜有咁既錯誤判斷嫁! 我31週去健康院檢查, 姑娘摸肚話調左頭, 33週時健康院的醫生亦係好用力壓我個小腹, 話頭仔仍是在下面, 不過現在尚早, 有機會會轉番上來...我無睇開私家醫生, 咁駛唔駛去私家度照下? 其實老公都想睇多次confirm係仔(已照過4D). 但我覺得照太多次唔係咁好 ?-(

男爵府

我27週係威院照超聲波,我囡囡仲未調頭....
咁我應唔應該去私家照多次呢??如果應該,咁我要幾多週再去照呢?
因為威院d醫生話,正常應該唔會再幫我照!
thx!!!

洋房

你o地就好啦! 起碼都曾在政府醫院照過ultra-sound...我就沒有咁好運,因為比佢知我曾在私家照過, 咁依家每次去政府hospital就淨係比醫生用手壓肚, 比佢估下估下! (so angry:evil: :evil:)

所以我老公叫我唔好再睇政府, 寧願俾錢睇私家都無咁"興"...不過身為香港人竟然無得enjoy應得既醫療福利, 總覺得對自己好唔公平 :-x :-(

公爵府

我個仔26W就調左個頭仔落去la

子爵府

7個月左右就調頭.

洋房

我想問bb調左頭, 係咪即係差不多生得 ???
我依家成30weeks, 係咪差不多呢 ?? 但我感覺到bb仲未調頭 ~~~
My Little Anson ^ o ^ Birthday : 8th April Weight : 8/4 - 3.59kg 11/4 3.27kg 15/4 3.47kg 18/4 3.60kg 26/4 23 inches 10/5 4.81kg 18/6 6.12kg 12/8 7.95kg 25inch [center]My Baby Anson [/center] 潼潼部屋 歡迎光臨 小腳趾 你會愛上探險整個歷程 坐不定 你很想一天攀到高山看星 小眼睛 你會看遍世間可愛事情 讓耳朵 似海螺天天裝滿開心笑聲

子爵府

around 28 weeks!

子爵府

minigary 寫道:
我想問bb調左頭, 係咪即係差不多生得 ???
我依家成30weeks, 係咪差不多呢 ?? 但我感覺到bb仲未調頭 ~~~

我當時都好似你咁諗,但姑娘話唔係,咁點解bb7個月咁早就調頭呢?因為當個bb越來越大的時候,即肚裡的空間就會越來越少,bb就調唔到頭架啦!另外,bb在肚裡調頭是感覺不到的.是醫生或姑娘告訴我的.

複式洋房

My baby is now 25w6d. I went check-up this morning and was told that his head was now 'down there'. Amazing! Doctor said he might go up again but the possibility was low.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

大約7個月

首頁

尾頁

跳至