意見反饋
義工

婦女醫護 今日: 27|主題: 31279

冇記性

男爵府

國民生產總值:5807

冇記性

我感到我十分冇記性,
我父親也是這樣的,不知是否遺傳搞到我咁
我唔單只成日唔記得野
仲要係我一路講既野都可以唔記得想講乜,唔知點講落去.
最後講到亂曬龍,就唔記得自己之前講緊乜,只係記得最後果一兩句... ?-(

洋房

國民生產總值:346

Re: 冇記性

自生完囡囡記性=0 :cry: :cry:
開心只是一種態度, 一種睇法, 用不同的心態會有不同的效果, 朋友, 你是每事埋怨還是每事感恩? 快樂與否, 取決於你自己啦!!!

複式洋房

國民生產總值:263

非常同意。生一個差一個,我生了兩個。
最慘要返工,又多嘢做,惟有要電腦幫幫忙。

洋房

國民生產總值:328

ericapan 寫道:
生一個差一個,我生了兩個。

agreed ! me too!

翡翠宮

國民生產總值:76850

好媽媽勳章 畀面勳章

最弊就係,以前好好記性,生左之後
d同事都無話我比以前無咁好law!
成日要寫底,如果唔寫真係
忙記得一乾二淨 :mrgreen:

禁止訪問

國民生產總值:22846

大宅

國民生產總值:1382

咁睇黎…你都好似幾嚴重咁喎(講講下野都唔記得自己講緊乜…)!!!
我未生之前記性都唔係好好…生左仔仔真係仲差!
我而家唯有成日搵紙�簿仔寫底,或者每次諗起有咩要做就做左先…
我成日都會:諗起想做一樣野(例如…執仔仔d玩具),點知行緊去執既時候見到有另一樣野要做(例如…煲水),咁就分左心,煲左水先,之後先發現自己原來未執阿仔d玩具…

話時話,點解生左BB之後記性會差左呢∼? ?-(

大宅

國民生產總值:1766

Some people suggest to eat Ginko. It's good for brain.

瑪瑙宮

國民生產總值:131289

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

死啦, 我未有BB都無乜記性
生左咪更加犀利 ?-( ?-(

別墅

國民生產總值:872

自從有咗BB之後,真係冇乜記性。連老公都話我蠢咗!點算?

男爵府

國民生產總值:6147

無記性喎....點解你老公會話你蠢架??!! ?-(

別墅

國民生產總值:872

乜都唔記得咪蠢囉!以前都唔会咁無記性!好似老公同我講佢幾時幾時会同邊個去食飯,我第二日就唔記得...

baby_kawaii 寫道:
無記性喎....點解你老公會話你蠢架??!! ?-(

伯爵府

國民生產總值:18471

畀面勳章

我以前超好記性, 做嘢學嘢又快, 生完兩個好似無咗個腦咁 :cry: :cry: :cry:

水晶宮

國民生產總值:64909

叻叻勳章 畀面勳章

h.y.mama 寫道:
自生完囡囡記性=0 :cry: :cry:

me too

複式洋房

國民生產總值:469

我都係, 聽完人地講既野, 想講返出來都唔可以好清楚咁講到.

禁止訪問

國民生產總值:1430

男爵府

國民生產總值:8502

好媽媽勳章

呀......我又係喎, 以前老公問我d野擺係邊我直頭講得出邊間房第幾個櫃桶, 家陣有d野一d印象都無, 試過反轉間屋都搵唔到.....~_~

伯爵府

國民生產總值:18471

畀面勳章

我地是否產後失憶呀 有d朋友話我們生bb時聞咗d笑氣或用了麻醉藥 :cry: 好慘呀 :cry: 我生完大仔後, 大約兩年d記性才好似好d, 未生細仔時無咁差, 現在又來過 :cry: :cry: :cry: 點攪呀 :exclaim:

大宅

國民生產總值:1679

我生完第一個之後...記性都係差咗
到我生完第ニ個之後...簡直冇晒記性
例 : 諗住入廚房飲水, 入到去唔記得要做乜
例 : 諗住要落街買乜買乜, 落到街又完全唔記得晒

(例子太多...不能盡錄)

大宅

國民生產總值:1766

A short result showing in the bb magazine that the IQ will become lower during or after pregnant. So not only memory but also the intelligent will be weaker. So pity!!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.