意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 62|主題: 39003

跳至
如果.....

伯爵府

國民生產總值:17454

如果.....

如果有個女仔日日都打電話比你老公或男朋友.
老公�男朋友放工就番屋企,放假又陪你,
佢地只係傾電話,但係唔知傾d咩wo,
咁你地會唔會亂唸架! :cry:

象牙宮

國民生產總值:208484

2018復活節勳章 2018勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 如果.....

問吓佢哋有啲咩傾? 要日日傾?

伯爵府

DoReMi媽媽:
件事唔係發生喺我樹,係我朋友.
我都問過朋友,佢話:係傾d無謂野wo.
朋友日日打電話比我訴苦,我都唔知點幫佢,有時同佢傾傾下,自己又會喊埋一份. :cry:

象牙宮

2018復活節勳章 2018勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

叫你朋友話比男友聽唔鈡意佢哋咁多來往, 叫佢男友避忌吓得唔得. 我老公未結婚前又係有個女同事成日揾我老公傾心事(個女仔同佢男朋友啲嘢), 我話俾我老公聽我唔鈡意個女仔成日揾佢, 我老公就避咗個女仔. 睇吓呢個方法work唔work?

伯爵府

DoReMi媽媽:冇用呀,佢已經同男朋友講過,男朋友都唔聽先慘,男友日日傾完電話就delete左,男友話:唔想佢亂唸野,先delete.我都唔知點幫佢好.

複式洋房

國民生產總值:217

個女仔係乜野人呀? 同事呀?
如果係同事就麻煩d 啦, 佢地日對夜對嘛.
好似我老公以前個第三者就係佢同事囉,
好易出事o架.

伯爵府

crazyandhappy :佢地唔係同事!呢個女仔,我地班fd係未見過架.

公爵府

國民生產總值:25200

拍得拖就要話比對方知自己想咩,咪直接話比個男人知你唔like lo~
我同老公拍拖(同居時)試過2次半夜3更有條女打電話黎,我老公又同佢傾Wor~老實說我呷醋架!
我仲好記得第2次打黎,(比佢地對話嘈醒左,個時我岩岩大肚準備結婚)我聽到老公同佢講:[我要陪老婆]我聽到都無野架!之後我聽到條女話唔比我地結婚,我個刻真係好激氣仲o咸出黎.
之後我就起身去廁所,咁老公就即刻同佢收線,然後同我解釋.
我個時有左已經情緒化架啦!搞到我發神經話唔同佢結婚,不過自個晚開始條女無再打黎啦~ :mrgreen:

伯爵府

easonkinki :我朋友已經講過無數次,佢唔鐘意個女仔搵佢.咁男友就話:我地做朋友啫,又冇做過d對唔住你既野.(咁又係wo,男友放工就即刻番屋企,放假又帶佢周圍玩,男友d朋友約佢出去食飯呢,又會帶埋我朋友出去架wo.)
但係依家∼每次佢同個女仔傾完電話之後,就delete左.
佢男友同我地解釋過,點解delete左個電話,就係唔想我朋友成日亂唸wo.

男爵府

國民生產總值:9498

醒目開學勳章 畀面勳章

叫佢男友調返轉黎諗, 如果佢女友同第二個男仔傾電話, 日日都傾, 傾完仲要 delete 左佢, 佢會有乜反應!!
男人真係自私!!

象牙宮

我就覺得個男仔係有啲嘢囉! 如果係尊重佢o既另一半, 好應該顧及女朋友o既感受, 立即停止同個女仔來往. 而家仲為咗個女仔向女朋友講大話(delete電話, 唔係停止講電話), 肯為咗個女仔做呢啲嘢, 你話佢哋會唔會有啲嘢? ?-(

伯爵府

finger:你講個句好0岩:男人真係自私!!
嘻!嘻!我朋友都試過咁話佢,
男友就話:咁你咪試下囉!
唉.....我都唔知佢男友想點.

公爵府

係呀男人自私架!
我ex bf/boy打比我or同我玩icq,我老公已經發脾氣架啦!
仲話我掛住溝仔唔理佢 ?-(

別墅

國民生產總值:976

傻妹妹 寫道:
finger:你講個句好0岩:男人真係自私!!

同意,佢真係好自私!!
連我未來老公都唔幫呢o的男人,
佢話o係呢o的情況,
點都應該避諱一下,
如果個男人係緊張自己女朋友/老婆,
就唔會為左其他女人,
得罪自己個女人!!
唔值得 :evil:

伯爵府

我朋友又想打電話比嗰個女仔wo,
問佢知唔知個男仔已經有女朋友.
但係佢(我朋友)又怕尷尬,驚佢地真係朋友咁簡單.
佢問我意見,我都唔知點答佢好.

公爵府

講唔出咪send訊息,
佢一樣會收到

象牙宮

既然諗得出同佢講, 不如揾個藉口搞一班人出嚟唱k, 或bbq.....etc. 叫男朋友約埋佢出嚟, 大家一齊玩, 一來睇吓佢咩樣, 二來俾佢知道個男仔已經有女朋友, 三來重可以觀察佢哋o既關係. 不過叫唔叫得郁男朋友去約個女仔就要睇你朋友o既本事. 好過而家估估吓.

男爵府

國民生產總值:5322

問佢有咩好傾啦∼∼
★?我家特破7000位客人喇?☆ [/url] ..+°。照咗喇..肚入面嘅小b係女仔嚟咖..+°。

禁止訪問

國民生產總值:205825

畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

國民生產總值:217

唔係同事, d friend 又未見過.
佢地點識o架?

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.