美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如何減小腿?

我的大腿 ok, 但小腿就................... :-(

想做一些在家都可做的輕巧運動, 我已經在試用腳尖企 (有空隙時企一兩分鐘), 睡前把腳放成 90 度半小時等, 但又聽說過多運動反而會使小腿變成肌肉

請問各位有沒有一些減小腿的運動推介及應注意事項. thx ^_^

又聽人說喝冷飲料 (包括水) 會使腳有水腫, 真的嗎 @@a

大宅

Re: 如何減小腿?

blue_bird :

HI!!
我以前試過買張 little chair,(好似以前d阿媽坐響度刨蘿蔔)(因我唔識打個個字)
您每天在行上行落,總共做30分鐘,一星期可減1吋小腿。

**您要買張穩陣d的,大約$10。

男爵府

謝謝您啊 maggie

其實我都有用 sofa 腳踏做上落樓梯動作, 開頭有 d 驚吾穩陣, 不過 so far 都幾穩陣無咩事, 而且平, 踏爛左都吾肉痛 ^_^, 不過我就無做 30 分鐘甘多, 只係做 100 下當鬆下筋, 因為驚會練到隻小腿再粗 d :-P

大宅

blue_bird :

估唔到您現在都在bk!
我之前練了, 都無您講的情形。您唔駛驚啦!

男爵府

哈哈, sorry呀 maggie 我行開左睇吾到你回覆 :-P
總之就多謝你先 ^^

另外如果各位想做運動減各別部位, 都可以到黃佩霞示範呢個網頁look look 既.

複式洋房

to blue_bird

thanks 介紹黃佩霞示範website, good one

大宅

blue_bird ,

Thank you.

大宅

Hi Blue_bird,

can I have the website? thx

男爵府

^______^

Crystal, website's here:

http://www.she.com/channels/body/fitnesscenter/index.cfm

首頁

尾頁

跳至