意見反饋
義工

嬰兒食譜 今日: 0|主題: 27078

請問8個月大bb可否食兩餐粥?

大宅

國民生產總值:2050

洋房

國民生產總值:194

Re: 請問8個月大bb可否食兩餐粥?

我B由6個半月已經食2餐粥,分别於12時及晚上7時食

大宅

國民生產總值:4350

kk04~如果食2餐粥, 咁咪食少咗1餐奶? bb mug 唔係最好食多的奶? 怕唔怕架 ?

kk04 寫道:
我B由6個半月已經食2餐粥,分别於12時及晚上7時食
?-(

大宅

國民生產總值:2050

我bb好鍾意食粥, 佢都係5個幾月就開始食粥架啦...

男爵府

國民生產總值:7913

我個b都係由八個月開始, 一日食兩餐固體食物! 一餐糊, 一餐粥!
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

洋房

國民生產總值:39

我BB依家係食兩餐粥,每一次約碗半,佢唔食為止。
我係胡凱蔚Erica,2004-03-22在QEH出世,身高97cm,體重有47磅。

洋房

國民生產總值:194

lbb
我囝每日3餐奶(7安)2餐粥,餐與餐之閰可以食些小食

民房

國民生產總值:47

我bb現在是每日3餐奶1餐粥1餐米糊(有時間的話)
大家好! 我係吳映彤, 5月28日在屯門醫院出世 彤彤B相簿 :-P

洋房

國民生產總值:95

我個囝囝係7個月開始食2餐粥,後來每日食4餐,當中有2餐粥2餐奶!粥分別係12點同5點度食!夜晚餐奶瞓覺前食,大約9點半度啦!

我叫諾恒,2004年5月19日於QE出世,早咗一個月,重3.18KG. :-D

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.