意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 34|主題: 127546

RE: 工人想係agent到拿反passport!

大宅

國民生產總值:3979

我唔同工人續約,
但本passpost就keep係agent到.
工人佢想我幫佢講大話(話我同佢去旅行) 牙agent拿反本pass. 我都有叫佢同agent自己拿反佢話試過但答佢唔比
你地話好唔好幫佢講大話呢 ?

子爵府

國民生產總值:13322

2019勳章

幫佢都唔係問題既...但係拎左之後放係你度定佢度先?...如果放你樹就無問題啦...如果放係工人樹又怕佢會去借錢喎...真係都幾難答...
不過...如果你個工人佢自己想係香港搵新老板...佢又真係要有本passpost先得架喎...

象牙宮

國民生產總值:209003

2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

梗係唔好啦! 佢自己同agent啲瓜葛咪自己搞掂佢, 如果你真係同佢攞都唔好交俾佢啦, 一係你keep. 但你同佢keep passport 咪仲煩!

大宅

國民生產總值:3979

DoReMi媽媽 , Mary 媽咪

多謝你地意見!
佢成5月先到期我都唔明佢咁快要來做嘜
我又唔知佢同agent有嘜瓜葛唔比佢呵.
我都係拖住佢先 , 遲D先同佢講話唔得
不過好警佢玩嘢 因我個小朋友係佢手

別墅

國民生產總值:790

而家冇passport都可以借錢.

to sally,
嘩!!!你地個agent精過鬼呀!!!!
keep住工人passport, 即係工人一舉一動都要經番佢地, 就算續約, 都要經番佢, 又可以收錢啦~~~

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.