意見反饋
義工

在職全職 今日: 49|主題: 46560

[在職媽媽] 在職媽媽,你每日返工夠精神嗎?

王國會長

國民生產總值:7610

HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

在職媽媽,你每日返工夠精神嗎?

而家返左三個月工,要返九點,日日都好似唔夠訓去返工,已經有工人睇住,又十點幾訓,不過亞仔六點幾起身怪叫,乜都醒哂,大家有幾耐未訓過好覺?

大宅

國民生產總值:4170

醒目開學勳章

Re: 在職媽媽,你每日返工夠精神嗎?

基本上每日返工都係唔夠訓,你可以10點訓已經好過好多人,
我每晚要成12點卮有得訓,淨係星期日可以訓 D

男爵府

國民生產總值:5353

SELINA,
你可以10點幾訓,唔洗餵奶嗎?我都要最快12點幾訓...
亞仔有時二點,有時三四點怪叫,總之就醒起碼兩次...之前五點起身...而家好D...六點幾起身...比起我,你話你係唔係已經好精神? 要返工既,都係死頂架JAR...
:-D

大宅

國民生產總值:1939

我晚晚成12點先瞓,朝早6:15起身,因為要湊阿b去託兒所,成日騰黎騰去,非常之累,幸好小b夜晚9點幾10點就瞓,半夜唔使起身,如果唔係,實頂唔住呀

]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

大宅

國民生產總值:4076

伯爵府

國民生產總值:15453

做女個陣都已經日日都 宜家做媽係加倍

唔知要頂到幾時, 星期六日都冇得休息

男爵府

國民生產總值:7913

我以前未生前,每日一定起碼要訓八粒鐘!但自從生左亞b後,每日訓到5-6粒鐘都偷笑呀!夜晚要餵埋十二點半餐奶,跟住半夜佢”衣衣哦哦”幾次, 我又要起身睇佢!試過一晚起左成十次身....攞命,好似成晚無訓過錦,但而家已經好似習慣左,精神都okay喎!
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

珍珠宮

國民生產總值:31410

醒目開學勳章 畀面勳章

DEAR 小心女人:

吾緊要啦!見到你BB今Q,辛苦都係值得架.我都吾夠訓架,夜晚上王國到12時,朝早六時起床攪小朋友搭校車上一陣綱就返工羅.

BETTYLAM
NNN

大宅

國民生產總值:4660

自從生左BB後至今,每天從未試過訓超過早上8:00,夜晚個仔唔夠12

侯爵府

國民生產總值:24399

我朝早7:00-8:00AM起身..餵BB食奶...之後返工..
勁忙架..放工返到屋企大約7:00-9:00PM左右..
不過我11:00PM會

複式洋房

國民生產總值:339

我以前在銀行marketing,朝8夜9日子,星期六、日又話要去樓盤,但當時想轉工都決心去做,當細世後,在這些日子裏,好彩早放工就可以女女玩吓,遲咗就只可看女女sleeping look,不想這樣,決心轉到澳資公司,財富管理服務,每appoitment,必預留時給大仔、細女。我enjoy同大仔、細女溝通

複式洋房

國民生產總值:394

Of course not enough time to sleep. So get flu & cold very easily.
:-)

珍珠宮

國民生產總值:36116

醒目開學勳章

由生完bb到家下,我都從未夠訓過喎! 呀...有! 就係響我病到暈舵舵,連bb都揍唔倒果一兩日囉!

平日就 7:00 a.m.起身梳洗返工,晚黑又要去奶奶度睇仔,睇完返歸都 11:15 p.m. ,照顧埋我隻妹妹狗,再做d日常家務後先沖涼,晚晚起碼 1:00 a.m. 先訓! 

禮拜六,日揍bb時,訓得仲少,6:00 a.m 起身煲水,煲湯比bb,晚黑要個b訓著約 11:30 p.m 先洗碗洗奶樽,沖涼,成 2:00 a.m. 先訓,仲要半夜起一�兩次身睇佢! 所以星期一返工,都似雲遊咁!!

大宅

國民生產總值:1703

小心女人,
你囝囝D相影得好靚,可吾可以話我知嚮邊度影?

小心女人 寫道:
我以前未生前,每日一定起碼要訓八粒鐘!但自從生左亞b後,每日訓到5-6粒鐘都偷笑呀!夜晚要餵埋十二點半餐奶,跟住半夜佢”衣衣哦哦”幾次, 我又要起身睇佢!試過一晚起左成十次身....攞命,好似成晚無訓過錦,但而家已經好似習慣左,精神都okay喎!
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

珍珠宮

國民生產總值:34425

好媽媽勳章 醒目開學勳章

要返工又要湊bb,點會有得訓啦,不過當你見到bb同你笑,你就咩都唔記得lu。

男爵府

國民生產總值:7913

PRISCILLALAM,
你係咪講緊我個B響影樓影果D相? 我響Baby House影架,如果你想要Tel, 我可以返屋企check完話你知!
[quote]
PRISCILLALAM 寫道:

小心女人,

李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

大宅

國民生產總值:1703

小心女人,
好呀!Thank you!

小心女人 寫道:
PRISCILLALAM,
你係咪講緊我個B響影樓影果D相? 我響Baby House影架,如果你想要Tel, 我可以返屋企check完話你知!
[quote]
PRISCILLALAM 寫道:

小心女人,
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

用戶要求終止服務

國民生產總值:10695

比起你地,我算幸福喇,因我經常有足夠睡眠,因bb暫時唔使我湊,但如果返黎同我訓既話,我就冇得訓喇,因佢一晚轉黎轉去成過百次,你地dbb有冇呢個情況?

別墅

國民生產總值:792

早上7:15起床喂奶 - 執拾物件 ( 例如: 奶瓶,手拍 ) 等,,,,預備到保母處,,( 唉 ) 每次上班也遲到的,,,, 因經常遲出門口,,,,(因往往出門口)個女便呵臭臭,,, :evil: 攪到我,,,,激氣,,,,放工便去接個女(之前要去買送)跟住同她沖涼(陪她玩一玩之後喂奶 ) 個女會小睡一會,,,,到晚上11:30喂奶......但之後要揹住她睡,,,,,最少要零晨1:30到睡,,,,最近個女經常半夜甦醒,,,要拍拍她,,,,,一日只可以睡4至5小時,,,,, 所以我很累,,,,,,,,,假日好一點,,,,因個女同我們一起睡到10:00a.m.我也內疚(因吃少一餐奶 ) ,,,,,
歡迎入我Dream House參觀 ---- 哈..... 我叫 寶寶 ......,,,,,, 由媽咪肚已這樣稱呼,我是2004年4月26日 在瑪麗醫院出世.........。 :-o :-o :-P 22/1/2005 - 第一次講 :媽媽: 十個月71.5cm - 6.21kgs(輕磅) 八個月懂向後爬 十個女懂向前爬 19 / 3 / 2005 - 懂自己扶住bb床企了 5/4/2005 - 7.1kgs,,,,, 13/5/2005 - 6.8kgs (76cm) 22/5/2005 - 可以放手自己行了 22/9/2005 - 8.2kgs (79cm) :-P :-PBoBo #### Photo ;-) [link=http://lilypie.com][img noborder]http://bd.lilypie.com/hQg8p8[/img][/link][url=:http://www.babyhome.com.tw/bb/47925]BO BO Photo[/url] 第二個小寶寶 - 2006年1月20日出世了

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.