少年成長

跳至

首頁

尾頁

別墅

比我更堅持........

我囝囝(1歲4個月)堅持同我瞓,
如果唔係佢就晌bb床一直叫...唔算慘叫,不過堅持左個幾鍾,
佢都唔肯自己瞓.....
又試過要佢叫媽媽,先肯俾玩具佢玩,
但佢都係寧願撒嬌,都唔肯叫,點算?
:party: :-D

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

Re: 比我更堅持........

Hi

你要比他更堅持,否則他曾食住你!

複式洋房

雨霖鈴媽媽,

堅持係咪即係硬頸呀!!我個仔2歲3個月,好煩,好硬頸,佢想要既一定要得到,好似琴日食飯咁,佢成曰要搞枱面D餸,有湯,有餸,好熱,驚整到佢,佢又成曰"禁"住張枱"把"上張椅上,我覺得好危險,張枱係玻璃面,驚返轉,唔比佢搞餸,佢又用快子"拷"枱,真係煩到嘔,叫佢停止,佢尖叫谷到塊面紅曬,我只有張佢抱落地,解釋比佢聽這是錯的,叫佢講對唔住,佢當然係唔講啦,我同爸爸講如果BB唔講對唔住就唔好彩BB,BB最叻就係轉移目標問你問題,等你答佢,我就唔答佢,唔彩佢,佢死死地氣,好細聲講sorry,我叫佢大聲D講,點知佢好唔憤氣講sorry,好大聲,冇誠意...成晚就好唔開心咁食飯.......唉....想知,我應該點教呢個小霸王,比親戚叫佢小魔怪....好唔開心...早D返學...係咪會好D架.....有冇媽咪可以同我分享吓感受.....生仔前都明白到有苦有樂,點解我覺得只有苦,沒有樂,每曰放工返屋企都好似入錯屋咁......

Hi!!我叫做斳斳呀!!

別墅

Totally agree:
你要比他更堅持,否則他曾食住你!

禁止訪問

別墅

可能佢遺傳左我d倔強,
我又唔想同佢鬥氣,畢竟好傷感情,
我湊我細妹就因為我同佢鬥氣,
我細妹唔鍾意我架,有時自己明明係對佢好,佢唔領情,
好hurt架.....
我仔仔又會用佢好可愛個樣tum我,
我通常堅持唔到(only晌佢面前)
:party: :-D

首頁

尾頁

跳至