婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

有咗6個月身孕, 咳咗1半個月,我依家好擔心點算呀???

睇極中,西醫醫生都唔清.咳咗1個月,夜晚咳多D 咳到死死下
我依家好擔心影響bb點算?

伯爵府

Re: 有咗6個月身孕, 咳咗1半個月,我依家好擔心點算呀???

BBkwok,

我suggest 你飲多d 暖水,對喉嚨係有幫助.

複式洋房

Re: 有咗6個月身孕, 咳咗1半個月,我依家好擔心點算呀???

BBkwok 寫道:
睇極中,西醫醫生都唔清.咳咗1個月,夜晚咳多D 咳到死死下
我依家好擔心影響bb點算?

BBkwok:
你好快d睇好佢,我大肚差不多生得時,患左感冒(都唔係好嚴重那種),去睇醫生,醫生又唔敢比太重藥,最後雖然好返,但我小朋友出世後都好容易有感冒

複式洋房

係咪...氣管咳??

該用戶已被刪除

Re: 6個月身孕, 咳咗1半個月,我依家好擔心點算呀???

別墅

中醫有冇話你點解會咳?? 係寒咳定熱咳??? 你食左幾多次中藥呢?? 要知道食中藥係要一段時間先會好轉架喎, 唔得心急架, 而且你而定有左bb, 佢地d藥唔可以落得太重, 所以治療會比平時長d, 唔好食西藥啦, d藥性會落左落bb度, 唔知會唔會影響bb架.

禁止訪問

別墅

有咗6個月身孕, 咳咗1半個月,我依家好擔心點算呀???

I'm now 33 weeks & also have been coughing for over 1 month. Finally I changed to take Chinese medicine last week, now I took the medicine for 6 times (once a day) & nearly recover (90%) ...
I think the most important is that you must take more rest & sleep, don't take any food that is cold, sweet or spicy. Hope you can also recover very soon lar!

複式洋房

我有着8個月時都係咁, 睇咗兩次普通醫生都無用,
因為個醫生唔敢開重藥比我食, 最後去咗婦產科醫生
度睇, 佢開咗d藥比我食, 講明對bb無影響, 之後仲有
少少咳, 自己忍吓口就好返啦, 如果妳有霈要, 我介紹
個醫生比妳呀, 佢係旺角架, 我兩個仔都係佢接生架,
所以對佢好有信心.
:-) 人在擁有時懂得珍惜 當失去時也不用嘆息 :pint:

大宅

畀面勳章

介紹你去上環睇中醫, 佢專睇咳, 我每次睇完西醫都唔好, 睇佢一次就好, 佢個名叫做劉逢吉, 地址 : 上環永樂街28至34東成商業大廈1樓A室, 電話 : 2544 0872

佢逢星三, 日都休息.
佢分2輪派籌, 你最好一早囉, 唔係即時有得睇, 佢叫號碼, 不過你囉了籌後, 你同吉叔講個號碼, 唔係佢唔知, 佢個度無得執藥, 要係附近執

診金 : 港幣$100

祝 早日康復

首頁

尾頁

跳至