論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

我依家個工人28/1完約, 但佢果新僱主叫佢做好visa 至好o黎佢屋企, 請你哋評理!

佢個新僱主叫佢做好 visa 至上工 (29/1), 而去菲律賓領事館及入境處d時間就用佢係我哋屋企打工d時間, 大大話話我哋都放過佢2次幾個鐘頭去金鐘做依d嘢, 尋晚又話要再攪埋入境處, 我已經嚴重聲明唔可以再去. 換轉我, 妳哋會點做? 激死我啦! 好似老馮!!!

別墅

Re: 我依家個工人28/1完約, 但佢果新僱主叫佢做好visa 至好o黎佢屋企, 請你哋評理!

菲律賓領事館可以星期日去架嘛!! 咪叫佢放星期六去搞入境處囉! sun開番工做野!!

男爵府

Re: 我依家個工人28/1完約, 但佢果新僱主叫佢做好visa 至好o黎佢屋企, 請你哋評理!

直情係無理由啦。她個新僱主和個 工人那麼鏥骨的....著數自己羅晒,蝕底的野就留俾人,將心比己都唔應該做呢。

叫個工人係sat放假去攪,如果唔係就扣她人工或假。坦白講,人她我好,但要自己蝕底晒個心就真的唔舒服。

伯爵府

好媽媽勳章

我個工人已經早二個星期日去咗菲律賓領事館啦! but 佢個新僱主寫錯1份contract, 咁又要用我哋d時間比佢去. 領事館個 part 已經搞好啦! (又用咗我哋2日幾粒鐘做), 依家又話又係 office hour 去入境處做! (咁咪第三次) 點解唔可以用新僱主d時間做, 即29/1當日, chop 完 visa 咪返工囉! 真係越唸越興!!! 易得打電話媽义佢. :evil: :evil: :evil:

伯爵府

好媽媽勳章

tweetybird,

無錯, 佢果新僱主真係好很"縮骨", 正一衰到貼地, 今次我一定唔讓步o家! 留番星期六佢去足成日做足哂啦!

聽個工人講佢都幾衰, d bra & under 都要由工人洗, d 電費, 水費單又要工人幫佢排隊交, 星期六又要去佢阿媽處清潔, 唔止咁, 每日都要洗車. 鬼唔望我依家個工人返完菲律賓後大肚, 咁我真係笑比佢睇.

複式洋房

Depend on her past performance, your availability and williingless, otherwise tell her that you need to 扣她人工或假 law...

大宅

入境處吾洗親自去, 寄去都得啦!

伯爵府

好媽媽勳章

ricka,

扣假唔係唔得, 不過都係講緊幾十蚊的人工, 而且佢都完約, 咁我哋本身唸住佢搵到份工, 大家好o黎好去, 都無同佢計, 點知個新僱主會得寸進尺o傘!

首頁

尾頁

跳至