嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

別墅

8 個月可以食蛋黃嗎?

請問8個月bb是否可以食蛋黃呢 ?

公爵府

認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 8 個月可以食蛋黃嗎?

sure la

民房

6個月已經可以食蛋黃,
先由1/3開始,加在粥仔內,慢慢增加.
正常8個月bb已可食整個蛋黃
大家好! 我係吳映彤, 5月28日在屯門醫院出世 彤彤B相簿 :-P

洋房

6個月開始可以食啦 !

我叫諾恒,2004年5月19日於QE出世,早咗一個月,重3.18KG. :-D

大宅

lilybb 寫道:
6個月已經可以食蛋黃,

lilybb:

Can we give 1 whole egg york to 8 months BB every day?

民房

蛋黃可以, 但蛋白最好12個月後(醫生建議)
v.lo 寫道:
[quote]
lilybb 寫道:
6個月已經可以食蛋黃,

lilybb:

Can we give 1 whole egg york to 8 months BB every day?[/quote]
大家好! 我係吳映彤, 5月28日在屯門醫院出世 彤彤B相簿 :-P

洋房

唔可以日日食蛋黃的,因為蛋黃難消化,一個禮拜食兩三次好啦 :lol:

民房

其實bb有好多野可以食, o吾一定要日日食蛋黃.

首頁

尾頁

跳至