夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

星期日同囡囡去馬灣公園玩,佢好開心,但在晚上睡覺時候,佢特然同我講,今天如果有爸爸重好玩,可以同爸爸一起游水,希望下次可以一起去?我个心好重,但都答應佢!控制自己唔開心!
我自己想如早上他來电時,叫他一起去佢可能会去,囡囡会開心一些,我是否做錯冇叫佢去?下次点做?又訓唔着好辛苦?点解唔可以劃上句号?

大宅

原帖由 美瑩 於 09-9-21 10:08 發表
星期日同囡囡去馬灣公園玩,佢好開心,但在晚上睡覺時候,佢特然同我講,今天如果有爸爸重好玩,可以同爸爸一起游水,希望下次可以一起去?我个心好重,但都答應佢!控制自己唔開心!
我自己想如早上他來电時,叫他一起去佢可能会 ...

你囡囡幾歲?? 其實可唔可以同個囡講下你既處景.....

你做得好對, 係我都唔會叫隻佬回來......你沒有做錯.

別墅

回覆 62# lovelybearbear 的文章

我囡囡6歲,剛升小一,小一新環境,佢好像沒事,但做功課我同佢都覺得有点吃力,因我情緒都唔好,有時忍不住就打拒,我都唔知對唔對佢講爸爸要同我哋分開!這个問題我都好煩?希望多一点意見!

瑪瑙宮

佢需要身邊多 d 人, 多 d 愛, 學校比較缺乏呢方面, 嘗試帶佢返下教會, 擴濶佢的生活圈子, 讓教會的牧師, 傳道知道您們的背景, 佢地便會配合, 對您都好, 多 d 傾訴, 多 d 支持.
原帖由 美瑩 於 09-9-21 13:28 發表
我囡囡6歲,剛升小一,小一新環境,佢好像沒事,但做功課我同佢都覺得有点吃力,因我情緒都唔好,有時忍不住就打拒, ...

子爵府

畀面勳章

原帖由 美瑩 於 09-9-21 13:28 發表
我囡囡6歲,剛升小一,小一新環境,佢好像沒事,但做功課我同佢都覺得有点吃力,因我情緒都唔好,有時忍不住就打拒,我都唔知對唔對佢講爸爸要同我哋分開!這个問題我都好煩?希望多一点意見! ...

好想同你分享,我有一個25歲嘅女性朋友,响公司做Sales Manager.好勤力,晚晚做到11.12點,月入4-5萬,佢由細同媽咪相依唯命,佢講過要買大屋同媽咪住,男朋友都要同佢媽咪住,如果唔係唔嫁.佢媽咪好開心咖,唔係keep fit就扮靚,有一個破碎家庭,但令佢有堅忍性格,我大過佢,但好服佢,呢個女仔好叻,我相信你都有好好嘅未來,今日你付出,第時一定有回報,唔好打囡囡,大人都接受唔到呢d問題,何況小朋友,甘佢唔開心有打邊個呢,加油!俾多d正面思想小朋友,慢慢試吓啦,我覺得你好有勇氣,夠知呢個男人唔好,但甘易放手咪,好希望你囡囡大個明白,你所做嘅一切,過去無法改變,但未來可以,加油吖!

別墅

回覆 65# penpenvivi 的文章

多謝你!我会努力學習唔再打佢,会同囡囡傾吓,我点解唔開心,希望在她生日后,我哋有新生活!
我都希望下次上POST是比各位好信息

大宅

加油呀樓主

個傷口多深多痛, 時間仲會沖淡一切

子爵府

畀面勳章

試吓慢慢同佢講.佢甘細個,我諗要時間,係呢,屋企如果訐何,試吓養小動物,可能分散到注意力呢,同埋我都讚成唔離婚住,有d大陸女人攪大個肚為居港權,如果係個女人會逼衰人,可能會表露真面目,個衰人食咗迷藥,d 說話唔可信,呢個衰人當佢係普通親戚得,可見可唔見,可幫可唔幫,叫佢用幾萬落香港生,告佢通姦仲得吖.

別墅

回覆 68# penpenvivi 的文章

你講得好!佢係普通親戚,可見可唔見,可幫可唔幫!
所以我都無再找佢見个女,个女10月生日我決定自已同佢過,連學校運動會都會自己同个女去,原本是佢同个女去,但女女同我講怕爸爸唔來,都是媽媽去好D!个女己經10日自己唔打电話比爸爸,可能上次件事女女都好傷!我哋兩个都好少再講佢.....女女都無再叫爸爸......我有点奇!不過算!

別墅

回覆 64# Nancy20090615 的文章

多謝你!我會為愛女女去改,現在想找一些親子班一起去上,可能比女女去補習班,希望減少同佢在功課上不開心?我知佢現在都好唔開心,我会努力同佢過開心生日!

別墅

回覆 67# haha_13 的文章

:time: :time: 我真需要!!

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

原帖由 美瑩 於 09-9-25 11:48 發表
你講得好!佢係普通親戚,可見可唔見,可幫可唔幫!
所以我都無再找佢見个女,个女10月生日我決定自已同佢過,連學校運動會都會自己同个女去,原本是佢同个女去,但女女同我講怕爸爸唔來,都是媽媽去好D!个女己經10日自己唔打电話比爸爸 ...

你要加油吖,唔搵佢仲好,睇佢有幾緊個女,睇佢制番幾多良心,但佢有搵都唔好俾阿女知吖,慢慢淡化佢個人,依個人,累人累物,可能仲會累多個小朋友,d大陸女人最鍾意用個肚做籌碼,但佢有咪異樣要講吖,呢度多人幫你分擔,女女再大一歲,係新開始吖!

複式洋房

agree ....

原帖由 veronica0731 於 09-9-4 13:56 發表
你身體好番d未呀!要保重呀!
佢無非都是想叫你離緍姐,因為港人生的子女可來港,雖然佢的子女可以第日來香港,但比著係我,我唔會離緍.費時個大陸女人可以跟著同佢結婚,申請埋落黎香港,到時,你肯定無訂企,而且佢都無話點 ...

複式洋房

add oil....
support u......
forget yr PK C6....
give more heart & love for yr lovely daughter....
no worry be happy...

伯爵府

樓主傷心歸傷心,得了解所有事物不是恆常而且是受控制的.都是段在變化只不過變得太快使你和女兒一下子無法接受, 生命,倫理, 夫婦,都敵不過成住壞空, 到最后也都是離散, 不存在. 是人生必會發生的結果,強抑自已不去接受這苦惱會更加痛苦, 接受這個早到的事實就是.現在應該冷靜處理決定, 毋須大吵大鬧,他永遠有負於你, 不是你錯, 因別人的錯誤來懲罰自己是不對的.

首頁

尾頁

跳至