意見反饋
義工

少年成長 今日: 16|主題: 14713

15個月BB點洗頭 ??

複式洋房

國民生產總值:291

15個月BB點洗頭 ??

如題 ! 請分享一下 !

男爵府

國民生產總值:5774

Re: 15個月BB點洗頭 ??

同初生bb一樣! 為何這樣問?

男爵府

國民生產總值:9022

好媽媽勳章

我會用毛巾濕左個頭先,然後落洗頭水,
最後用花洒沖。

大宅

國民生產總值:3745

yuenwa 寫道:
同初生bb一樣! 為何這樣問?

ME TOO

複式洋房

我都係, 單手住個頭, 另一隻手幫佢洗, 但係成日掙扎, 想睇下你哋有無好 d 的方法囉 ???

洋房

國民生產總值:298

放佢坐係個盤度,用水照頭淋,佢一D都唔驚,我估第日學游水都唔會有問題。

洋房

國民生產總值:60

我都係同new born果時一樣,托住個頭同佢洗!
仲係用shampoo沖涼兩合一液唔過水果d product添呀!
我唔識點樣只係用一盤水又shampoo又沖涼液咁攪呀﹖
識既唔該教下呀﹖

複式洋房

國民生產總值:483

我囡囡10個月時已經唔肯訓響度比我托住佢個頭同佢洗la....而家比佢坐係沖涼盤度照頭淋law....

複式洋房

國民生產總值:346

如反抗我都係照頭淋! 淋到佢"鬼渣"咁叫都冇辦法! :mrgreen:

伯爵府

國民生產總值:16584

醒目開學勳章 BK Milk勳章

行定未?
我女果時企浴缸仰高頭,我用花灑。水响後流....似飛髮鋪咁..就住耳仔;而家都係咁
我女2001年1月8日QE出世  

別墅

國民生產總值:806

我bb7個月開始已照頭淋,初初用毛巾就住眼仔
試吓train 照頭淋啦,如果可以就轉用花灑。你要話123…123…

別墅

國民生產總值:831

我同falala一樣, 好似new born咁洗頭, 囡囡時不時用手濕d水抺落我面度, 或者我同講野, 玩住洗.

男爵府

國民生產總值:6412

我估我都係咁 :mrgreen:
678 寫道:

如反抗我都係照頭淋! 淋到佢"鬼渣"咁叫都冇辦法! :mrgreen:
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

珊瑚宮

國民生產總值:107992

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

從仔仔識坐開始(6,7個月),我就係一盤水照頭淋落佢度,幫佢洗頭...佢有時會怪叫幾聲..不過多數都會掛住玩玩具完全冇反應

複式洋房

我同佢用花酒沖涼, 聽你哋講用個花酒淋佢兩下, 已經喊到湯豬咁 ! 點樣可以洗哂成個頭呀 ??? 抱住嚟洗又唔肯, 成日摔到成面梘泡, 請問有無其他方法 ???? ?-( ?-(

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.