在職全職

跳至
[在職媽媽] 唔開心!

首頁

尾頁

別墅

唔開心!

都唔明,我重有l個星期都放產假,點解個上司成日鬧我?我做乜佢都唁順眼!我都冇做錯!比我過得開心D生個開心BB得唔得? :cry:

子爵府

2019新春慶豚圓

Re: 唔開心!

Oh FM1218,
Don't think or keep in mind of your boss, you have 5 days left, then you can take rest and wait for your honey B coming............

民房

算啦! 保重身體要緊, 咪鬼理佢 , 貴事影響埋 個胎呀!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 畀面勳章

Dear 1218:

忍埋呢段時間啦!千奇吾好影響個胎呀!阿b係度叫你吾好猛呀!胎教呀!

恭喜晒!
陣陣地等待你個靚女B3月2日出世喇!

NNN

別墅

多謝你哋!我会忍架喇!BB比所有事都重要!多謝!我好感動!

珍珠宮

Dear FM1218:

你的反應都好快喎,係做野的人,吾洗驚,好快就天晴架啦 !我地支持你架.

betylam
NNN

別墅

多謝你~Betty !!!

珍珠宮

Dear Fm1218:

Hello!你係咪12月18日出生架,因為我媽媽無什麼叻,不過由細到大教我地做人千奇吾好貪心,知足就夠啦!有好野一定要大家分享,所以有也將我識的野或知道的野話晒比有需要的人知,不過呢幾年香港人真係捱我好辛苦呀!而家希望明天會更好啦!

bettylam
NNN

別墅

Hey Betty

我係12/18生日架!哈!你媽媽都係咩?
我地做人要對得住天地良心!個D人夜晚眼光光就諗住點對付你!而家D香港人好自私(想上位個D)!我都係為2餐啫。唔貪心架!
真係,你同人分享你識嘅嘢,人哋都会分享番佢識嘅嘢比你知,呢D咁高深嘅嘢,D衰人唔会識架!
我希望快D黑完啦!

bettylam 寫道:
Dear Fm1218:

Hello!你係咪12月18日出生架,因為我媽媽無什麼叻,不過由細到大教我地做人千奇吾好貪心,知足就夠啦!有好野一定要大家分享,所以有也將我識的野或知道的野話晒比有需要的人知,不過呢幾年香港人真係捱我好辛苦呀!而家希望明天會更好啦!

bettylam

珍珠宮

Dear FM1218:

Hey,Hehe,我睇到你我日期 估吓咋!我地成家人大部份都係12月架,而家我地應該收復個我夜晚眼光光的人咯.
我今日想過真係吾應該再今樣仲容佢,我想緊辦法.

祝君好運.

bettylam
NNN

民房

:wink: 恭喜!恭喜!就生BB,開心D啦!
切勿因別人的情緒影響自己的心情,因為BB知道你唔開心。欣賞你與人分享,講多D比人聽,心情會好一點呀!
要放產假,就放得開心D,還有很多的事情要做呢!
唔,不知你有沒有坦白的與上司分享,讓他知道你的不開心呢?可能會有更好的結果。 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

別墅

敏敏媽媽,多謝支持!我而家開心咗好多喇!我上司係好無情嘅人,我同佢係冇2句,更何放要我同佢坦白,我而家乜都唔理,返埋呢幾日工就等我個小公主出世!而家無嘢重要得過BB!

民房

無論怎樣也支持妳和妳一家,無嘢重要得過BB是對的。
舊事已過,快d講好消息給我們。祝福你們一家! :wink:

首頁

尾頁

跳至