意見反饋
義工

家事百科 今日: 0|主題: 36865

跳至
咁嘅天氣,衣服快乾法?

大宅

國民生產總值:1679

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁嘅天氣,衣服快乾法?

而家D咁嘅天氣,有乜方法令D衫快D乾呢?
請比D好方法!

大宅

國民生產總值:1627

Re: 咁嘅天氣,衣服快乾法?

F.V.Ma :

廁所通霄抽濕機乾衣大法!

侯爵府

國民生產總值:20300

F.V.Ma,

我都係晾晒d衫o係浴室裡面, 然後關晒所有窗, 連埋洗手盆塞、浴缸塞, 同埋蓋上馬桶, 然後放部抽濕機o係裡面抽, 再開埋風扇, 仲要記住關上浴室門, 等佢抽通宵, 第朝d衫都未乾晒就繼續抽

別墅

國民生產總值:505

my_tabo 寫道:
F.V.Ma,

我都係晾晒d衫o係浴室裡面, 然後關晒所有窗, 連埋洗手盆塞、浴缸塞, 同埋蓋上馬桶, 然後放部抽濕機o係裡面抽, 仲要記住關上浴室門, 等佢抽通宵, 第朝d衫都未乾晒就繼續抽

me too !

一仔一女之大頭蝦媽咪

男爵府

國民生產總值:7160

我係toilet開部暖風機, 2個鍾內全部乾晒。

子爵府

國民生產總值:13990

wksin 寫道:

WKSIN,

WOW ~ 好辦法, 我都試下SIN, THANKYOU 

珍珠宮

國民生產總值:35220

我屋企有一間room要黎晾衫(因為無晾衫位), 關晒所有窗開抽濕機, 早上開晚上乾晒....or 晚上開早上乾晒 :mrgreen:

禁止訪問

國民生產總值:2762

大宅

國民生產總值:2442

我好奇問吓,點解唔用乾衣機?

複式洋房

國民生產總值:167

FATRIX,
點解唔用乾衣機?
I THINK, NOT ENOUGH SPACE, NOT ALWAYS NEED TO USE IT, EXPENSIVE........

子爵府

國民生產總值:13922

wksin 寫道:

請問你用那隻牌子暖風機呢? 因我家用的暖風機每次開佢久不久會自動停的, 2個鍾應不能令全部衫乾晒, 謝謝.

Fatrix 寫道:

我也想買乾衣機但怕個工人亂用, 請問乾衣機是否用多很多電及牛仔褲一次能否乾透呢? 謝謝.

男爵府

國民生產總值:9813

醒目開學勳章

乾衣機會使某些衫縮小。
Fatrix 寫道:

男爵府

國民生產總值:6530

2018勳章

冷氣其實就能抽濕, 請問有人試過用開冷氣來干衣嗎 ? 相對抽濕機來講, 電費那樣貴呢

男爵府

國民生產總值:6544

我家的暖風機是細細部的, 可以有此效果嗎 ?
你們的是大形 ?

別墅

國民生產總值:726

我今日都頂唔順,D衫幾日都唔乾,我話開冷氣抽濕我老公又話唔好,因為租人屋住又冇乾衣機,而家唯有開暖爐(因為我都冇暖風機),都係兩個鐘就乾哂!

男爵府

國民生產總值:7751

畀面勳章

肥仔媽咪,
我用煤氣乾衣寶....好好用....無CHECK過用得多唔多電....但係日日都用....用咗6年(我諗有限$啫)....我無"long"衫習慣(因為住低層)....一般乾一機衫要用40分鐘....牛仔褲要再加溫10分鐘就得

禁止訪問

國民生產總值:16556

別墅

國民生產總值:550

開抽濕機/冷氣機..
屋企D衫太多又無地方..拎左去洗衫舖比人乾LU~~

大宅

國民生產總值:4221

jazzmama ,
普通小型的暖風機就OK.

Minnieluo,
冷氣機如果有獨立抽濕功能,就可以.
但很多冷氣機的抽濕功能都遠不及抽濕機.
且要在低溫下才function到.

冷氣機的耗電量,當然比抽濕機貴.個摩打和制冷壓縮機都大部好多.

子爵府

國民生產總值:13922

monchan 寫道:
肥仔媽咪,
我用煤氣乾衣寶....好好用....無CHECK過用得多唔多電....但係日日都用....用咗6年(我諗有限$啫)....我無"long"衫習慣(因為住低層)....一般乾一機衫要用40分鐘....牛仔褲要再加溫10分鐘就得

其實我想知煤氣乾衣寶是否用電又要用煤氣的呢?

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.