意見反饋
義工

家事百科 今日: 1|主題: 36866

請問Thomson(湯笙)洗衣/乾衣機是否真的很耐用??

侯爵府

國民生產總值:23722

請問Thomson(湯笙)洗衣/乾衣機是否真的很耐用??

受飛歌折磨左三年之後, 終於放棄, 決定要買新洗衣機, 因想省地方, 亦考慮買洗衣乾衣二合一, 朋友介紹Thomson很耐用, 一位朋友用了十五年,一位朋友用了十年, 但價錢似乎比一般牌子貴。

想請教各位用家意見

大宅

國民生產總值:1627

Re: 請問Thomson(湯笙)洗衣/乾衣機是否真的很耐用??

以前係...
而家唔係...
間間都係oem生產...
唉...

侯爵府

Re: 請問Thomson(湯笙)洗衣/乾衣機是否真的很耐用??

hotdogpapa

我地就係擔心以前D貨就好, 而家D新貨唔得。

請問你係用邊隻MODEL, 有咩bad experience???? 請分享。

大宅

國民生產總值:1627

Alexismama:
其實我都係用緊飛歌,五年整過一次,都算OK啦!
不過而家買電器講彩數,以前講商譽!
不如穩穩陣陣揀惠而蒲!

別墅

國民生產總值:705

Hi! Alexismama,

我六年前用過Thomson洗衣乾衣二合一, 以前真是很貴, 要六千多元, 我以為貴d能夠有好的效果, 但得出的, 真的不如理想, 乾幾件較薄的衣服, 都要1個多小時, 如果我個人認為用相同的價錢我分開賣兩部機會效果更好。 :lol:

侯爵府

VanessaMeMe

而家仲貴呀, 你係用邊隻model呀, 我而家睇緊TX898, 因想省地方所以考慮二合一, 如果單洗衣, 佢平D果隻都要4,XXX, 貴果隻要6,XXX。

你六年前用過, 咁而家換左第二部呀???? 咩原因呀??

如果單洗衣, 會唔會學hotdogpapa話, 用whirlpool算數, 平平地呀嘛 ?-( ?-( ?-(

別墅

國民生產總值:705

Hi! Alexismama,

因為我搬屋, 所以買了一部新的日本機及一部抽濕機, 我覺得這效用多些, 還有現在回南天可用來抽濕, 但乾衫時間就要5個小時, 雖然時間較長, 但衫不會縮水, 又可一物二用。
一般我會晚上睡覺前洗好衫放在浴室內, 把抽濕機開了, 早上衣服就全乾, 我覺得都好方便。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.