母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

BK Milk勳章

因為輪公屋同點都會生多個,(不過就早左0的),好想有人陪下盈盈,等佢唔好1個人咁~~
原帖由 phoebe_liu 於 10-1-28 17:41 發表

haha ...
咁你又咁有勇氣再生0既 ??

大宅

原帖由 phoebe_liu 於 10-1-27 23:03 發表

其實我當初諗住生第2個
都冇考慮過要同大仔戒奶ka
到有左, 問過醫生, 醫生又話冇唔舒服就冇問題
到5w幾見紅 ... 醫生話作小產
但係我問佢仲可唔可以餵
佢話可以 ... 咁我就照餵
一直餵到生 ...

e ka細b都出左世 , ...

phoebe,

可唔可以話我知你睇邊個婦產醫生?
我想自己心理好過d..
如果睇出面d c+ .. 唔support 就好似對細b 唔住咁ja ma..
thanks thanks.

真係好期待有一日好似你咁.. 大仔排隊等食奶..
細b 就係度歎奶中.. 哈哈..
我呢排問仔仔食唔食奶 ( 佢14 個月), 佢即刻唔使半秒即舉手雙手, 然後我話咁要讚媽媽奶好味先得.. 咁佢就即拍手..跟住我又話..咁比d 力量媽媽丫.( 即叫佢錫我).. 佢就飛身埋黎錫我.. 咁我叫佢..訓低.. ( 因為佢太重.. 28 lbs).. 佢即啪一聲訓低..
所以真係唔捨得停餵...

男爵府

原帖由 盈盈1712 於 10-1-28 18:18 發表
因為輪公屋同點都會生多個,(不過就早左0的),好想有人陪下盈盈,等佢唔好1個人咁~~

yeah ... 我同你 0既原因一樣
3人單位 over左income
要4人單位先夠 ...
加上 ... 一直都係諗住生多個
咁你入左紙申請未呀 ?
我17w入左紙, 10月尾有no.啦
e ka叫做有d希望

男爵府

原帖由 rarafish 於 10-1-29 11:03 發表

phoebe,

可唔可以話我知你睇邊個婦產醫生?
我想自己心理好過d..
如果睇出面d c+ .. 唔support 就好似對細b 唔住咁ja ma..
thanks thanks.

真係好期待有一日好似你咁.. 大仔排隊等食奶..
細b 就係度歎奶中.. ...

我自己個婦產醫生叫做張國良
講真 ... 佢就唔太支持我餵 ...
我話比佢知我仲餵緊, 佢都打左個突 ..
"下 ... 你做餵緊呀 ? 咁大個應該戒啦"
咁low ... 但係又冇反對我餵0既

支持我餵0既 ...
反而係我5w見紅入院
一個3唔識7 0既醫生
講真 ... bb over左一歲,
真係好小醫生會再支持我地餵落去
仲有外家屋企人, 老公屋企人0既反應聲音
日子都幾難捱 ... 但係 ... 唔開心過後
每次餵大仔都好有滿足感
呢個就成為左我0既動力

其實我都諗住等大仔2歲半就戒埋身la
雖然餵2個係好sweet
但係 ... 都幾辛苦幾攰ka ~~
加上, 我想佢係入學前戒左埋身, 同埋戒左片佢
希望我做得到啦 !!

你個仔都幾叻喎 ~~
仲幾有份量tim ...
14個月人仔已經有28磅 ...
我個仔26個月, 先得25磅咋, hahahaha
不過我覺得肥瘦真係唔重要
最緊要佢夠健康 ... 咁就fit晒啦 ~~

希望快d收到你0既好消息

伯爵府

BK Milk勳章

我3人都夠資格啦~不過諗住遲早都生多個,想間屋大0的,所以早左生囉~~
原帖由 phoebe_liu 於 10-1-30 14:03 發表

yeah ... 我同你 0既原因一樣
3人單位 over左income
要4人單位先夠 ...
加上 ... 一直都係諗住生多個
咁你入左紙申請未呀 ?
我17w入左紙, 10月尾有no.啦
e ka叫做有d希望 ...

男爵府

原帖由 盈盈1712 於 10-1-30 17:28 發表
我3人都夠資格啦~不過諗住遲早都生多個,想間屋大0的,所以早左生囉~~

你就好啦
我3人單位 over 左88蚊 ...
激死 ~~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊